ZAIMOEN nu met minstens 100 km p/u door het leven, mooi toch?

Of het nou een grap is of niet, Simone heeft haar eigen zelf op de kaart gezet. Of geschet, beter geschegd. Met haar revolutionaire Schnelle Bril heeft ze een heel gaaf en creatief concept neergezet, wat ons heel erg inspireert! In een onzekere crypto wereld, met dubieuze wereldleiders en gegronde zorgen over duurzaamheid, wordt wel eens de fun vergeten. En fun is Simone Kuijer zeker! Dus KnappeKop Syb, Schnell en Simone! Lees snel verder, get rich of 50 cent!

Eff, Juu Ennn FUN! Wie is Simone? 
Zaimoen is 21 jaar oud, 4e jaars bedrijfskunde student aan de VU en ik ben schnell.

Haha te gek! Op het moment bivakkeer je in Berlijn, wat ben je daar aan het doen?
Ik werk voor United Wardrobe als influencer marketeer voor de Duitse markt, ik studeer aan de Humboldt Universiteit en ik ben bezig met Schnellebrillen op de (Duitse) kaart te zetten!

Ja, United Wardrobe is te cool en hebben wij ook al mogen interviewen! Hoe leuk is het om hier te werken en de wereld een stukje mooier te maken?
Ik vind het heel erg leuk om te werken voor start-ups waar een sociaal en duurzaam aspect aan zit, omdat ik idealistisch in het leven sta. Daarnaast sta ik ook realistisch in het leven, dat betekent dat een sociaal product of dienst ook op financieel vlak onafhankelijk moet opereren om zelfvoorzienend te zijn. En dan pas maak je de wereld echt een stukje mooier! United Wardrobe (UW) is hier een goed voorbeeld van. De missie van UW is om tweedehands kleding de norm te maken. Het is gaaf om te zien dat kleding een tweede leven krijgt en hieraan bij te kunnen dragen.


Een half jaar geleden ben je gestart met Schnellebrillen. We zijn groot fan en hebben één vraag: Wat is het precies? Hoe ben je erop gekomen? Waarom doe je dit?
In Amsterdam was men al bekend met het begrip ‘snelle bril’, een snel montuurtje die je vaak op feestjes en festivals spot. Ik was hier al een groot fan van, maar had nog niet het allerschnellste montuur ontdekt. Op een gegeven moment na lang zoeken, had ik hem gevonden: de Schnelle Bril! Als grapje voor mijn 21 diner kocht ik voor al mijn vriendinnen deze bril. Ze werden meegenomen naar feestjes en festivals, het werd gepost op instagram en ik merkte dat de vraag exponentieel steeg naar dit montuurtje. De bril verkocht zichzelf als het ware. Ik dacht, why not? Ik begin een webshop! En zo gezegd, zo gedaan. Tot mijn grote verbazing kochten veel mensen mijn bril en toen ben ik het serieuzer gaan aanpakken. Alle kopers gaan nu met minstens 100 km p/u door het leven, mooi toch?

Als ik om mij heen kijk, zijn er veel mensen die vluchten in feesten en festivals. Dit hangt denk ik onder andere samen met de druk die mijn generatiegenoten en ik voelen. Er is veel onzekerheid over een baan, de toekomst en de zinvolle invulling ervan. Soms zet ik mezelf af van het serieuze gedoe. Het plezier in het leven is net zo belangrijk en Schnellebrillen is daar een uiting van!

Wat waren de grootste uitdagingen in de Schnelle opstartfase?
Ik had al wat ervaring met mijn eigen webshop toen ik 16 was, dus ik wist al enigszins hoe en wat. Ook heb ik veel geleerd van het werk bij UW, dat ik nu in praktijk kan brengen. Tot nu toe gaat het nog redelijk soepel. Het is alleen wel veel werk om alles in je eentje te doen, daarnaast nog te werken en studeren. Gelukkig heb ik altijd de support van m’n schnelle moeder, die helpt met operationele werkzaamheden.

Draait het in de retail, vandaag de dag, eigenlijk alleen nog maar om influencer marketing?
Influencer marketing en influencer-advertising is een veelbelovende marketing trend waarmee je schnell en effectief je niche-kanalen kan bereiken. Er is veel aanbod van influencers op social media, die je gratis een product kan opsturen of tegen betaling iets voor je kan laten posten.
Ik denk dat Influencer marketing momenteel de beste manier is om je doelgroep aan te spreken in de retail en hen te engagen met de brand (sorry voor onnodig engels taalgebruik). Maar ik ben van mening dat je altijd een combinatie van verschillende marketingstechnieken moet gebruiken. Voor mij werkt Facebook en Instagram Ads ook erg effectief. Ik heb bij UW geleerd om meer gefocust te zijn op data. Dit heeft mij ook erg geholpen met Schnellebrillen om hogere conversies te behalen.

Wat staat er op de agenda / Tagesordnung voor Schnellebrillen?
Ik ben van plan om mijn business schnell uit te breiden! Ik ben wel aan het nadenken over een goed vervolg hierop, wellicht het ontwerpen van een nieuw model. Daarnaast wil ik binnenkort een Schnellebrillen borrel organiseren, stay tuned!


Een vraag die we altijd stellen: zou je studenten aanraden om te gaan ondernemen of om de veiligheid te kiezen van een baan in loondienst?

Ja en nee. Ik heb het gevoel dat er nu een hype rondom ondernemen gaat, dat natuurlijk heel positief is. Ik denk alleen niet dat ondernemen voor iedereen is weggelegd en dat er onnodig een druk ontstaat bij studenten om hiermee bezig te zijn. Doe wat bij je past!! (Cliché)

Onze generatie staat inderdaad onder hoge druk! Moeten we in een nieuw economisch denken meer plaats maken voor fun?
Fun is een belangrijk aspect. Fun leidt tot ontspanning en werken is inspanning. Mijn ideaal is om een goede balans te vinden tussen deze twee. Fun zou een goede variable in het model zijn om een goede evenwicht te kunnen vinden.

Welke (micro)celebrity zou je heel graag met je Schnelle bril willen zien?
Peggy Gou, een vrouwelijke DJ uit Berlijn en natuurlijk onze Max Verstappen, de allerschnellste!

Tot slot, wat kunnen wij leren van het leven in die Hauptstadt?
Het leven is meer relaxed in Berlijn. De meeste inwoners zijn veel verder op het gebied van duurzaamheid als bij ons. Op digitaal gebied is het helaas nog houtje touwtje. Ik heb een Amerikaans vriendinnetje ontmoet in Berlijn die een goede opmerking had over het verschil tussen de twee steden. In Amsterdam is het stadsbestuur soms wel is wat liberaler en vooruitstrevender, dan de inwoners van Amsterdam. Het omgekeerde is het geval in Berlijn. Daar is het stadsbestuur misschien meer behoudend, maar in ieder geval is de bevolking van Berlijn zeer creatief, ondernemend en ze trekken zich niet zoveel aan van de regeltjes.

Meer weten over ZAIMOEN en Schnellebrillen? Check hier en hier!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.