Van stage naar droombaan bij Ahold Delhaize! Sara vertelt!

Sara Besamusca,

Sara Besamusca

Voor veel scholieren is vakkenvullen het eerste bijbaantje. Voor veel afgestudeerden is werken bij Ahold Delhaize het begin van een droomcarrière. Voor zo’n felbegeerde plek is de competitie natuurlijk groot, dus hoe kom je nou het beste binnen bij de supermarktgigant? Genoeg vragen, tijd voor antwoorden. Gelukkig mochten wij Sara Besamusca, Visual Designer Talent Marketing bij Ahold Delhaize, interviewen over dit alles en meer!

Hi Sara, welkom! Wie is Sara!
Hi KnappeKoppen, wat leuk dat jullie hier zijn. Ik ben Sara en geboren en getogen in Maarssen. Hier ben ik ook naar de middelbare school gegaan en heb ik mijn passie ontdekt voor tekenen en creativiteit. Na de middelbare school heb ik in Utrecht Communicatie en Multimediadesign gestudeerd, waarna ik stage heb gelopen bij Ahold Delhaize. Hier werk ik nu ook al zo’n anderhalf jaar.

Wat goed! Je Ahold Delhaize carrière begon als stagiair! Vertel!
In mijn vierde jaar zocht ik een afstudeerstage en zocht echt een bedrijf waar ik veel kon leren, toevoegen en doorgroeien. En dat vond ik bij Ahold Delhaize. Als consument was ik natuurlijk al bekend met het merk Albert Heijn, maar op stage kwam ik erachter dat het bij Ahold Delhaize veel verder gaat dan alleen de supermarkt. Wist je bijvoorbeeld dat we naast Gall & Gall, Etos en Bol.com, ook merken in het buitenland hebben? Zo heeft Ahold Delhaize verschillende retailmerken in Europa en de Verenigde Staten. Dat wist ik voor mijn stage nog niet, dus je kan begrijpen dat ik wel heel veel heb geleerd als stagiair.

Zijn er veel doorstroommogelijkheden binnen Ahold Delhaize?
Zeker! Ik ben zelf natuurlijk doorgestroomd vanuit mijn stage en dat is iets wat ik ook veel om mij heen zie. Om zo’n groot bedrijf te leren kennen en te weten of het bij jou past, zou ik iedereen met interesse een stage bij Ahold Delhaize aanraden. Helemaal omdat hier stage lopen totaal anders is dan dat je misschien verwacht bij een corporate. Het is niet kopiëren en koffie halen, maar echt meedraaien in je team waar ook naar jouw ideeën wordt geluisterd. Dat heb ik altijd als heel waardevol ervaren en dat zorgt er denk ik ook voor dat veel studenten na hun stage ook kiezen voor een baan bij Ahold Delhaize.

Sara Bemusca Ahold Delhaize Traineeship

Waar ben jij op het moment allemaal verantwoordelijk voor?
Als visual designer binnen het Talent Marketing team ben ik verantwoordelijk voor het maken van content en campagnes waarmee we Ahold Delhaize talent aantrekken. Dit heeft onder andere te maken met content voor stage-evenementen, video’s voor traineeships en campagnes voor Ahold Delhaize in Europa. Op het hoofdkantoor maken we strategieën en campagnes die in alle landen waar Ahold Delhaize actief wordt uitgerold. Hiervoor werken we met specifieke deadlines en doelen op een scrum werkwijze. Erg cool is het wanneer je jouw werk terugziet op socials of digitaal in Nederland, maar zeker ook in andere landen!

Een mooi voorbeeld zijn de projecten voor de promotie van de traineeships van Ahold Dehaize. Zo hebben we hebben het International Finance Traineeship, het International HR traineeship maar ook Het retail Management traineeship van Albert Heijn waar we allemaal content voor hebben gemaakt. Hierbij kun je denken aan video’s van onze huidige trainees maar ook de visuele creatie van social adds. We zijn dus betrokken bij de productie tot aan de uitwerking daarvan. Dat is ook gelijk de reden waarom ik mijn werk zo leuk vind, het is heel divers en we zijn erg betrokken in het gehele proces.

Kan je eigenlijk wel normaal boodschappen doen in de Appie of heb je dan twee petten op?
Haha, ik kan zorgeloos boodschappen doen hoor. Natuurlijk valt mijn oog wel snel op reclame uitingen, lettertype en kleuren, maar dat vind ik alleen maar leuk. Ik begrijp nu wat er allemaal achter een poster zit die in de supermarkt hangt en ik kan je vertellen dat over alles zeer goed wordt nagedacht.

Sara Bemusca Ahold Delhaize Traineeship

Als creatieveling bij Ahold Delhaize, waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn moeder is grafisch ontwerper dus creativiteit is er met de paplepel ingegoten. We gingen en gaan vaak naar museums van verschillende kunstenaars en stromingen. Elk bezoek voelt voor mij als een positieve explosie aan prikkels waar ik veel inspiratie vandaan haal. Het weekend is voor mij ook echt weekend en dat wordt ook echt gestimuleerd vanuit Ahold Delhaize, dus ik heb genoeg vrije tijd om nieuwe dingen te ontdekken op het gebied van kunst en cultuur.

Ook haal ik veel inspiratie uit social media. Het is niet dat ik versmolten ben met mijn smartphone, maar ik spendeer wel veel tijd aan sociale apps. Zo is Pinterest voor mij ook echt een bron van inspiratie en bestudeer ik advertenties die voorbij komen met leuke grafische elementen extra goed.

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Sara?
Gênant, maar ik ben echt helemaal gek op Nederlandse films. Van Alles is Liefde tot aan Het Schnitzelparadijs, ik heb ze allemaal, misschien wel vaker dan één keer, gezien. Mijn vriend krijg ik daar niet meer in mee helaas.

Sara Bemusca Ahold Delhaize Traineeship

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.