Selke over het visie gedreven traineeship van Young Colfield!

Selke Ruijsssenaars Young Colfield traineeship

Voor veel jonge starters spelen er andere dingen dan een generatie geleden. Zelfontwikkeling, impact, omgeving en zingeving zijn bijvoorbeeld belangrijker geworden in werk. Young Colfield speelt hier op in met de traineeships die ze aanbieden. Zelfs het kantoor is vertaald naar hun visie! Maar hoe zien die traineeships er dan uit? En waarom en hoe ontwerp je een visie gedreven kantoor? Genoeg vragen, tijd om Selke Ruijsssenaars, Talent Connector bij Young Colfield, eens het hesje van het lijf te vragen! Benieuwd? Daar gaan we!

Hi Selke! Leuk dat we je hier mogen interviewen! Vertel, wie is Selke?
Ik ben Selke, 26 jaar en opgegroeid in Boxtel. Ik kom uit een muzikaal gezin van vier. Mijn moeder zingt veel en is zangeres geweest en mijn vader drumt. Maar mijn 2 jaar jongere broertje is de muzikaalste van ons allemaal! Hij is muziekdocent en speelt verschillende instrumenten. Zelf heb ik altijd piano gespeeld, gezongen en probeer ik gitaar spelen op te pakken, maar kiezen wordt moeilijk! Ook heb ik in mijn jeugd veel gehockeyd en musicals gedaan. Na de middelbare school ben ik economie gaan studeren in Maastricht. Ik heb daar een super leuke tijd gehad. Veel gefeest – studeren stond op een lager pitje. Als ik nu opnieuw zou mogen kiezen, zou ik psychologie studeren! Ik vind het tof dat het mensgerelateerd en concreet is; alles wat je leert kan je terugzien en toepassen in je eigen leven.

Selke Ruijsssenaars Young Colfield traineeship

Hoe begon jouw werkende leven?
Na mijn bachelor heb ik de master Human Decision Science in Maastricht gestudeerd, best marketing gerelateerd. Ik ben in september 2020 begonnen met solliciteren, in de Coronatijd dus. Na mijn Master ben ik met Research Project Maastricht naar Vietnam en Indonesië gegaan voor marktonderzoek. Ter voorbereiding hierop kregen we een hoop consultancy trainingen, waaronder van Google. Eenmaal terug uit Azië was er bij veel consultancies een hiring freeze, dus ben ik verder gaan kijken naar andere bedrijven om te solliciteren. Omdat ik één richting kiezen te benauwend vond, ben ik uitgekomen bij wat ze noemen ‘multicompany traineeships’, en vervolgens bij Young Colfield. Dus dit is echt mijn eerste baan! Tijdens mijn studententijd heb ik niet veel stilgestaan bij wat ik wil, waar ik goed in ben en waar ik mij in wil ontwikkelen. Ik wilde leren hoe ik dit wel kon doen, en vond die uitdaging in dit traineeship.

Waar ben jij als Talent Connector allemaal verantwoordelijk voor?
Ik ben verantwoordelijk voor diverse projecten; begeleiding, werving, trainingen, events en sollicitatiegesprekken. Onze trainees zijn zelfbewust, daadkrachtig, flexibel en veerkrachtig, maar er wordt behoorlijk wat van de trainees verwacht. Ze werken in korte tijd op veel diverse projecten. Maar op al die projecten maken de trainees impact ‘als zichzelf’. Daar geloven wij in; dat je de meeste impact maakt als jezelf en in je eigen kracht. Onderdeel van mijn werk is dus ook die kracht helpen ontdekken bij onze trainees.

Selke Ruijsssenaars Young Colfield traineeship

Young Colfield biedt traineeships aan voor zelfbewust talent. Wat kan ik me daarbij voorstellen:
We hebben twee traineeships: het Young Expert Program met focus op IT en het Young Talent Program voor generalisten. Wat deze programma’s gemeen hebben is dat er veel aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Als trainee word je zelfbewuster om vanuit daar impact te maken op je opdracht. Het 4Q model draagt hier onder andere aan bij. Dit model vormt het uitgangspunt van onze kijk op mensen: als geheel. In het kort is het idee dat ieder mens 4 quotiënten, 4 intelligenties in zich heeft: IQ (intellectuele), EQ (emotionele), FQ (fysieke) en SQ (spirituele). Het uiteindelijke doel is dat iedere Q genoeg aandacht krijgt en in balans is. Dit draagt bij aan jouw gezondheid, welzijn en begrip van jouzelf als geheel. Bij Young Colfield organiseren we allerlei activiteiten waarbij je deze Q’s kan ‘opladen’, zoals een interessante lezing, een avondje padellen of een #nofilter sessie.

Klink goed! Ik wil solliciteren! Waar let jij op in een CV en motivatiebrief?
Bij een CV wordt er gelet op de essentials. Heeft iemand maximaal twee jaar werkervaring en spreekt diegene Nederlands? Mocht de studierichting van diegene niet matchen, maar sluiten de persoonlijke kwaliteiten en werkervaring wel aan? Dan kunnen er uitzonderingen gemaakt worden. We hebben bijvoorbeeld een geneeskundestudent gehad die een hele andere kant op wilde, en nu een traineeship doet bij ons. Qua niveau is een WO bachelor voldoende. We kijken ook naar aanmeldingen met HBO diploma, dit is soms wel lastiger. Wij werken namelijk met bedrijven die toch nog vaak een WO diploma als eis hebben. Maar mensen met een HBO diploma met wat relevante werkervaring kunnen ook zeker solliciteren. YoungColfield vindt vooral de werkervaring erg belangrijk. Wij werken daarom met de vuistregel dat wanneer kandidaten aan de minimale eisen voldoen, ze worden uitgenodigd op gesprek. Bij twijfel worden ze altijd uitgenodigd en hebben we geen vooroordeel.

Selke Ruijsssenaars Young Colfield traineeship

Eenmaal op gesprek, hoe kom jij erachter wie echt geschikt is voor het traineeship?
Wij selecteren geschikte kandidaten op een aantal kernkwaliteiten: onbevangenheid, daadkracht, verbinding en ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat de kandidaten hun authentiek en pure zelf zijn. Dit zijn kwaliteiten die je nodig hebt om als trainee een fijne tijd te kunnen hebben.

Hoe ontwerp je een visie gedreven traineeship en kantoor?
Bij YoungColfield geloven we dat de wereld in beweging wordt gebracht door zelfbewustzijn. In alles wat we doen willen we deze visie naleven. Enerzijds jezelf leren kennen en impact voor jezelf maken, maar ook impact maken (werkgerelateerd) aan de hand van de diverse projecten. Het kantoor is bedoeld als basecamp. Een veilige thuishaven waar je naartoe gaat na een ‘avontuur’.

Het Young Colfield Basecamp is het resultaat van meerdere brainstormsessies van hoe een visie gedreven kantoor eruit moet zien. In de digitale sessie hebben we letterlijk gevisualiseerd hoe het kantoor eruit hoort te zien. Door onze ogen te sluiten en onze gedachten de vrije loop te geven over de kantoorinrichting zijn we hierop uitgekomen. In dit soort sessies worden trainees veel meegenomen. In totaal hebben we rond de 15 mensen aan vaste werknemers en 50 trainees.

Selke Ruijsssenaars Young Colfield traineeship

Cliché maar oké; waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Nog steeds werkzaam bij Young Colfield! Ik zou graag met Young Colfield meer op maatschappelijk vlak ondernemen en als maatschappelijk betrokken organisatie naar buiten treden! Daarnaast wil ik zorgen dat iedereen zijn of haar baan ervaart als betekenisvol. Er zijn altijd rollen in een bedrijf waar dat gevoel minder sterk is, maar toch hopen we dat trainees en personeel hier voelen en ervaren dat ze echt betekenisvol werk kunnen uitvoeren. Einddoel voor eind 2025 is ook dat we zijn gegroeid in aantal en een bredere doelgroep bereiken. Want Young Colfield gun je eigenlijk iedereen!

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Selke?
In mijn vrije tijd zet ik in mijn kamer musicalnummers op en doe ik alsof ik het karakter ben van degene die het zingt. Ik kan mezelf helemaal inleven in het karakter op dat moment. Ik ga helemaal op in de verhaallijnen, en dat is het leuke van musicals – dat je door diverse nummers te zingen, je in de huid van de verschillende karakters kan begeven!

Selke Ruijsssenaars Young Colfield traineeship

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.