Pien Laat Haar Boek Zien!

Pien Wekking Pien Laat Haar Eten zien Boek

Foto: Isabelle Bucx

Neem dé paplepel, een passie voor koken én een uit de hand gelopen lockdown hobby. Wat krijg je dan? Pien Laat Haar Eten Zien natuurlijk! Ooh wat is het fijn dat Pien Wekking bestaat en wat nog heerlijker dat ze zo lekker aan de weg aan het timmeren is. Want naast een ontplofte Instagram komt 11 oktober haar eerste kookboek uit en wij mochten haar al van alles vragen over dit avontuur! Loopt het water al in de mond? Mooi, lees snel verder.

Het is Pien! Welkom! Wie is Pien?
Hi! Bedankt voor de leuke uitnodiging. Ik ben Pien, 24 jaar oud, woon sinds mijn 18e in Amsterdam en zit nu in de afrondende fase van mijn master Informatierecht aan de UvA.

Wanneer wist jij het zeker: ik ga rechten studeren?
Ik heb dat nooit echt zeker geweten. Hahaha. Dat is heel typisch voor mijn persoonlijkheid denk ik. Ik begin gewoon ergens aan en dan loopt het wel los. Ik had een tussenjaar gehad voor mijn modellenwerk maar ik wilde heel graag gaan studeren. Voor mij was de keuze voor Rechten het meest voor de hand liggend. Ik ben goed in teksten lezen en analyseren, houd van moeilijke vraagstukken oplossen en eerlijk gezegd: het leek me ‘prima’. Nou, het viel me alles mee, ik vond het heel leuk en baal er stiekem van dat ik bijna klaar ben.

Pien Wekking Pien Laat Haar Eten zien Boek

Als je nu terugdenkt aan je eerste post op @pienlaathaaretenzien , had je dit succes verwacht?
Nee. Absoluut niet. Het was ook echt niet de bedoeling dat dit zou gebeuren. Mijn eerste post was in juli 2020, twee jaar geleden dus, midden in de Covid-pandemie. Ik had het account aangemaakt om wat recepten met mijn vriendinnen te delen omdat we elkaar te weinig zagen. Binnen no time groeide het. Ik weet nog dat ik de 1.000 volgers haalde en echt dacht: waarom volgen mensen mij? Ondertussen zijn het er al 90.000 en ben ik er full-time mee bezig. Ik weet nog steeds niet wat me is overkomen. Ik grap zelf wel eens: “Dit is het enige positieve dat ik aan Corona heb overgehouden!”.

En vervolgens werd je een paar maanden geleden gevraagd doorc Uitgeverij Spectrum om een kookboek te gaan uitbrengen? Dansend-op-de-keukentafel-zo-blij?
Ja, cool hè! Toen ik eenmaal merkte dat het account begon te groeien en dat mensen het écht leuk vonden, had ik wel meteen in mijn hoofd dat ik een boek wilde uitbrengen. Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door Spectrum of ik interesse zou hebben. Toen hebben we een paar gesprekken gevoerd en bleek al snel dat we een goede match hadden. Binnen een maand had ik getekend en kon ik aan de slag.

Pien Wekking Pien Laat Haar Eten zien Boek

Wat cool! Kunnen we het boek al bestellen en wat kunnen we verwachten?
Jaaa, zeker! Het boek is nu te pre-orderen via deze link. In het boek staan meer dan 50 recepten waarvan de meeste nieuw zijn, maar ook een paar klassiekers zoals de vistaco’s met avocado/limoensaus en mango-pico de gallo. Verder hebben we prachtige foto’s gemaakt op het Spaanse eiland Mallorca en bevat het boek tips voor het dekken van de tafel en het allerbelangrijkst: hoe je zonder stress een etentje voor je vrienden verzorgt.

Al dit leuks en ook nog eens een rechtenstudie, dat moet wel druk zijn! Gelukkig doen huisgenoot en bovenbuurvrouw, Tess en Britt van For You Agency, jouw management!
Dat Tess Scholten en Britt Messing mijn management doen is heel fijn en bijzonder. In mei 2021 ging ik samenwonen met Tess en werd Britt mijn bovenbuurvrouw. Wat begon als een “zet anders onze e-mail in je Instagram bio, misschien komt er eens wat leuks uit” resulteerde in een verscheidenheid aan leuke samenwerkingen met merken als Flink, KitchenAid & HBO Max.

Als we het hebben over hardwerkende powervrouwen, dan heb je het al snel over Tess en Britt. Ze zijn bizar snel gegroeid met hun For You Agency, een creator-led agency voor merken. Ze hebben een focus op TikTok, rollen campagnes uit op het platform, helpen merken met hun bereik en engagement te vergroten en doen ook nog het management van de grootste creators.

Het is zo fijn om met Tess en Britt samen te werken, juist omdat we ook vriendinnen én huisgenoten zijn. We kennen elkaar door en door en durven daardoor alles tegen elkaar te zeggen. Ze zijn (vrijwel) altijd enthousiast over mijn plannen en zien overal kansen in. We genieten heel erg van elkaars successen en alles wordt samen gevierd. En als ik een keer in de stress kom met studie en het account, kunnen ze ook heel goed relativeren. Dat is heel bijzonder en héél erg fijn.

Pien Wekking Pien Laat Haar Eten zien Boek

“Als ik een plan heb, werk ik daar vaak in stilte aan en pas als het (bijna) af is, deel ik het met de wereld. (Linda, 2022)” Kan je toch een tipje van de sluier geven over the next big thing?!
Oké dan, 1 tipje van de sluier: met de lancering van het boek gaat er iets leuks gebeuren. Maar verder zeg ik er niks over. Dat maakt het alleen maar leuker!

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Een lastige vraag en niet een waar ik in het algemeen advies over kan geven, denk ik. Ik heb werkervaring bij een advocatenkantoor op de Zuidas, eerst als student-stagiair en vervolgens als werkstudent. Ik heb daar heel veel geleerd en echt een geweldige tijd gehad. Maar: ik heb daar niet geleerd hoe je moet ondernemen. Ik ben gewoon begonnen aan iets waar ik heel gepassioneerd over ben en steek er nu heel veel tijd en moeite in. Daarin is mijn situatie een apart geval.

Pien Wekking Pien Laat Haar Eten zien Boek

Cover: Isabelle Bucx

Nu je (bijna) bent afgestudeerd: ga je voor een carrière op de Zuidas of alle ballen op Pien Laat Haar Eten Zien?
Voor nu focus ik me op mijn scriptie en het boek, daarna zien we wel weer verder. Als ik één ding heb geleerd van de afgelopen jaren is wel dat er nog zoveel kan veranderen en op mijn pad kan komen. Ik vind zowel mijn studie als het werk dat ik nu doe erg leuk en weet dat ik in beide plezier zal hebben. Maar de keuze stel ik voor nu dus nog even uit.

Zou je voor ons HET ideale studentenrecept willen delen?
Bij studentenrecepten denk ik meteen aan pasta pesto. Wat is dat toch? Maar ik heb de klassieke pasta pesto wel wat spannender gemaakt met artisjok en ricotta, dat recept is hier te vinden. Makkelijk, snel maar toch heel erg lekker.

Isabelle Bucx

Welke foodies zijn een grote inspirator?
Ik heb twee favorieten en dat zijn Tieghan Gerard (@halfbakedharvest) en Alison Roman (@alisonroman). Tieghan haar account is vanaf moment één een voorbeeld geweest omdat ze van dezelfde soort recepten houdt: haar recepten zijn heel do-able, met verse ingrediënten, mooi opgemaakte borden maar zonder poespas. En Alison Roman, die vind ik gewoon zó cool: ze is heel nuchter, nonchalant, maar echt een powervrouw. Zo werkte ze bij Bon Appétit en Buzzfeed Food en als columnist bij de New York Times. Ze draait al langer mee maar ze erkent de invloed van social media. Zo zijn er recepten van haar viraal gegaan onder de hashtags #TheStew en #TheCookies.

Tot slot, dit weet stiekem nog niemand over Pien?
Dat ik gruwel van tonijn uit blik, doodsbang ben voor kikkers en een echte koopjesjager ben.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.