Patricia en haar JACK, de verre gekke Oom!

Jack Amsterdam Patricia

Zijn we club Trouw al vergeten? Misschien wel, misschien niet. Feit is wel dat dit jaar Amsterdam een pareltje rijker gaat worden in de culturele scene. De vraagtekens knallen nu waarschijnlijk uit je oren, maar wacht nog heel even want deze zullen vervangen worden door uitroeptekens en beats. JACK wordt namelijk de eerste modulaire club in Amsterdam. Initiatiefnemer Patricia is nu hard bezig met de crowdfunding van DE club die meer biedt dan commercie alleen. KnappeKop Syb mocht een paar vragen stellen aan haar, dus lees snel verder!

Trossen los, wie is Patricia? 
Patricia, 29 jaar oud en geboren in Nieuwegein. Opgegroeid in Amersfoort en woon ruim 7 jaar in Amsterdam. Ik heb heel veel verschillende banen gehad zoals stewardess, hostess, makelaar en accountmanager (mijn laatste functie was bij de Knaek studenenkortingpas). Vier jaar geleden ben ik afgestudeerd aan Inholland Crossmediale communicatie. Deze studie heb ik altijd in de avonduren gevolgd, omdat ik toen al fulltime werkte.

Patricia en haar JACK, de verre gekke om!

Zou je deze studie, terugkijkend, nog steeds hebben gevolgd?
Vroeger wilde ik heel erg graag ballerina worden, of een danser. Op mijn 16de kreeg ik een rugblessure en ben ik noodgedwongen gestopt, ik wist toen echt niet meer wat ik met mijn leven aanmoest. Daarom ben ik toen in het buitenland gaan werken en via allemaal verschillende banen uiteindelijk bij Crossmediale communicatie deeltijd uitgekomen. Ik zou het zeker nog een keer hebben gevolgd, omdat ik een basis hebben fijn en belangrijk vind.

About JACK, hoe ben je op dit idee gekomen?
Toen ik net in Amsterdam woonde, en eigenlijk daarvoor ook al, ging ik ontzettend veel uit. Alleen er ontbrak voor mij altijd iets. Door mijn vroegere achtergrond als danser en culturele interesse, bedacht ik samen met een vriend… waarom niet alles samenvoegen? Het is altijd een droom geweest, en nu had ik een leeg canvas waar ik alles op kon inkleuren.

Is de Amsterdamse clubscene een lachertje als we bijvoorbeeld naar Berlijn kijken?
Niet een lachertje, wel heel anders. In de Trouw maar ook de laatste tijd vind ik dat we een goede kant op gaan. Toen ik 2,5 jaar geleden begon aan het project viel het mij vooral op dat wij vaak zeggen dat we zo vrij en open minded zijn, maar eigenlijk valt dat best tegen. Voorbeeld: Wij Nederlanders vinden dat we heel open en uit kunnen praten over sex, maar het blijft tot wel een beetje een taboe. Met JACK willen we dit soort taboes of kaders gaan opzoeken en beetje triggeren.

Voor JACK ben je een crowdfuningcampagne begonnen. Wat hoop je met het opgehaalde geld te bereiken?
We hebben mooie sponsoren en een investeerder. De bijdrage van de crowdfunding is echt om financieel gezond te zijn en te blijven. Ook zullen we nog een deel investeren in decor zoals in onze dakbar, DJ Gear en een vet decor boven de bar.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Lu-yM1nN_pI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

JACK is lhbt-vriendelijk, zijn de huidige clubs dit niet tot een beetje in Amsterdam?
Veel clubs zijn lhbt-vriendelijk, maar nog niet alle.

JACK heeft een vergunning voor onbepaalde tijd, gefeliciteerd! Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?
We zitten in een nieuwe wijk Amstel III (Zuidoost). Hier komen nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen en daar mogen wij onderdeel van zijn.

Als de CLAIRE het Amsterdamse smintje is die de scene nodig had, wat is JACK dan?
Persoonlijk ben ik heel blij dat alle clubs zo’n eigen karakter proberen te vormen, dat vind ik heel tof. Hopelijk kunnen wij van JACK de verre gekke oom worden, waar je zo graag bij bent/hangt. Alles mag daar, hier kan je zelf zijn en ontwikkelen omdat de oom niet veroordeeld.

Patricia en haar JACK, de verre gekke om!

Welke club (binnen of buitenland) inspireert jou?
Mijn favo blijft tot wel altijd Sisyphos, heerlijk verdwalen en op avontuur gaan. Hier heb ik mooie herinneringen. In Barcalona, tijdens Sonar, heb ik ook veel vette open lucht plekken gezien. Waarschijnlijk al magie door het weer. In Ibiza vond ik de DC10 indrukwekkend, maar meer omdat ik een vliegtuigspotter ben en op dat moment er een vliegtuig landde boven ons hoofd ongeveer.

Voor wie geen idee heeft: wat is precies een modulaire club?
Wij streven ernaar om iedere week de ruimte anders in te richten en altijd een nieuw element toe te voegen of weg te halen. De ruimte kan groter, kleiner, ruimtes in ruimtes…

Een vraag die we altijd stellen: zou je studenten aanraden om te gaan ondernemen of om de veiligheid te kiezen van een baan in loondienst?
Als je er maar voldoening en plezier uithaalt. Bij zowel een baan als onderneming kan jezelf blijven uitdagen en nieuwe dingen leren. Als je geen energie meer van krijgt of het gevoel hebt dat je stilzit, stop dan met de baan of onderneming.

Tot slot, welke artiest hoop je heel, heel, heeeeel graag te boeken voor JACK?
Komende ADE hebben we een gevarieerde programmering, waar ik heel trots op ben. Artiesten die nog nooit of weinig in Nederland hebben gedraaid. Samen met onze music curators groep zijn we dagelijks bezig om artiesten te vinden met een eigen sausje, binnenkort mogen we hier eindelijk wat meer over vertellen. Bij JACK zullen we niet de grootste headliners boeken, maar wel spannende artiesten die een verhaal meenemen.

Meer over JACK? Check hier en hier!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.