Op de babyshower van Lisa!

Lisa van der Lee

Wistjedat de eerste babyshowers werden gegeven in India? Het was een groots spektakel waarbij de zwangere werd verwend en een hindu-priester de zwangerschap bevestigde. Jaren van evolutie later is het een traditie die zich wereldwijd op verschillende manieren heeft uitgerold. Feit blijft wel dat het een groot feest is en dat vinden wij alleen maar leuk. Nog leuker dat wij Lisa van der Lee hierover mochten interviewen! Waarom? Zij heeft Ohbabyshower opgezet en daarmee maakt ze van jouw babyshower een nog groter feest! Benieuwd naar haar verhaal? Wij ook! KnappeKop Floor op de beschuit met muisjes!

Ohwie is Lisa?
Mijn naam is Lisa van der Lee en ik ben half Indisch, half Nederlands. Geboren en getogen in Amsterdam en ik ben 27 jaar jong. Ik heb de opleiding Media, Entertainment Management (HBO) afgerond in Haarlem met een focus op televisie maken.

Tijdens mijn studie heb ik een minor gevolgd in Madrid voor een half jaar, deze ervaring kan ik iedereen aanbevelen. In Madrid kreeg ik de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in andere disciplines zoals: fotografie en in reclame maken. Daarnaast is een andere taal leren tijdens je studie altijd een goed idee. Ik kan nog altijd terugvallen op mijn Spaanse ”basis” (want meer is het ook echt niet te noemen), het is bij een basis gebleven want in zo een half jaar staan tapas en sangria ook als prioriteit op je lijst.

Na mijn studie was het tijd om mijzelf te ontwikkelen. Ik ben gestart met televisie maken (Warner Bros) en vervolgens ben ik meer in het reclame (Publi-Air en Bureau Kellerman) vak gerold. Ik smelt bij branding en het maken van uitingen (print, online banners, ludieke acties tot aan een fotoshoots regelen). Ik heb bij een aantal bureaus gewerkt en daar heb ik echt geleerd wat ”hard werken” is (duizend balen hooghouden) en ”effectief je tijd indelen”. Vandaag de dag heb ik van al deze learnings zoveel profijt. Ik kan een productie opzetten, budget bewaken, nieuwe media toepassen en ik heb een netwerk opgebouwd waar ik op terug kan vallen.

Ik ben een tikkeltje gestoord (lacht altijd om haar eigen grappen), onwijze planfreak (de app ASANA is ‘my best friend’), smelt bij toffe designs (uren spenderen op Pinterest is één van mijn hobby’s), ik hou van spontane acties (plan regelmatig een spontane ‘mini vacay’) en ben volledig in mijn element met een kom vol bamisoep.


Wauw wat indrukwekkend! Hoe zag jouw werkende leven eruit voor Ohbabyshower?
Mijn leven voor Ohbabyshower was een leven met een strak ritme. Om 06:15 opstaan, 07:00 sporten, 08:00 op de snorscooter naar Ouderkerk aan de Amstel, keihard werken (de leuke collega’s maakte een hoop goed, want de werkdruk lag hoog) met een beetje geluk ging ik om 19:00 weg en was ik rond 20:00 thuis. Dit deed ik van maandag tot vrijdag bij een reclamebureau en vaak sloeg ik de laptop in de avonduren en in het weekend ook open. Het managen van je account/de klant, een briefing maken voor art & copy en DTP en je planning/budget strak houden stonden centraal. Naast je baan wil je ook nog je sociale leven onderhouden en leuke dingen doen, dus ik was constant aan het rennen. De waardering? Voldoening uit je werk? Gelukkig zijn? Deze elementen waren voor mij helaas niet in balans. Het was tijd voor iets nieuws, iets moois, mijn droom en geheel op mijn eigen benen staan. Doei zekerheid van een vast salaris en hallo onzekerheid met heel veel vrijheid!


En toen kwam Ohbabyshower?

Ohbabyshower is ontstaan op basis van mijn eigen ervaringen. Mijn vriendinnen raakte zwanger en aangezien ik een geboren regeltante ben, kwam dit event automatisch op mijn bordje te liggen.

Ohbabyshower, ik ben geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden om een babyshower ”zonder gedoe” te organiseren. Eind vorig jaar heb ik mijn baan opgezegd om deze droom waar te maken; een webshop met een alles-in-één-pakket. Je hoeft niet langer 10 winkels te bezoeken, maar met 1 druk op de knop heb je alles in huis om een babyshower van A tot Z uit te voeren.

Hiermee maakt Ohbabyshower het verschil door alles persoonlijk en op maat te bezorgen door heel Nederland. Je kunt in de webshop aangeven met hoeveel personen je bent en wij zorgen ervoor dat het pakket uit te voeren is op basis van dit aantal. Wij zijn in staat om mooie designs te produceren m.b.t. de aankleding, leuke opdrachten en een goodiebag gift voor de perfecte babyshower!


Wat gaf voor jou echt de doorslag om voor jezelf te beginnen?

Ik ben ervan overtuigd dat als je één deur dicht doet er meerdere deuren open zullen gaan naar mogelijkheden. Verlaat de comfort zone en duik in het diepe!

Het concept wat ik voor ogen had bestond nog niet en ik was ontzettend bang dat iemand anders mijn idee zou gaan uitwerken. En dat je dan moet zeggen: ”wat als ik eerder was gestart”.

Maar waar begin je?

Ik koos ervoor om vier dagen bij een reclamebureau te gaan werken, zonder succes. Het was niet haalbaar om binnen vier dagen mijn werk af te maken en dan één dag mijn eigen bedrijfje op te starten. Het lot bepaalde dat tijdens een bootfeestje in Amsterdam ik in aanraking kwam met de studiomanager van Studio Automat. Een mega toffe studio voor shoots, pers evenementen en televisieprogramma’s hartje pijp in Amsterdam. Jules vertelde dat hij een nieuwe uitdaging had gevonden en dat hij opzoek was naar een opvolger. Een paar weken later en een paar koffies verder besloot ik het te doen. Ontslag indienen en inschrijven bij de KVK. Mijn vaste lasten kan ik betalen met Studio Automat als ZZP’er. Dit was mijn kans op financiële stabiliteit en mijn droom uitvoeren. Ik kan nu meters gaan maken met Ohbabyshower!

Hoe bevalt het eenmanszaak bestaan?
Het is hard werken, heel hard werken maar als je het allemaal doet voor je ”eigen business” is het als het ware je eigen baby die je het liefst ziet groeien. Ik vind het niet erg om op zondagmiddag nog een werkmail te tikken, want voor je eigen baby doe je alles.

Ik geloof erin dat middels teamwork je de beste resultaten kunt boeken. Je moet een partner hebben waarmee je kunt sparren. In mijn geval zijn dit meerdere partners.

Zo werk ik graag samen met mijn vormgever/DTPer Judith van der Meer en kunnen wij samen discussiëren over de corps grootte van een header van één van de webshop artikelen tot aan een flyer over mijn webshop. Met Mark Beets heb ik een andere relatie. Ik pas mijn website zelf aan, maar soms loop ik tegen zaken aan die ik niet kan doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld een probleem zijn met betrekking tot de mobiele weergave vs. de desktopversie van mijn website. Mark is dan mijn helpdesk.

Via deze weg heb je de nodige disciplines die jouw briefings voltooien en daarnaast met je meedenken en zo nu en dan tegengas geven om je scherp te houden. En gaandeweg ontmoet je nieuwe creatieve die je verder kunnen helpen. Zo heb ik vorige week een toffe video opgenomen in samenwerking met videograaf Giovanni Wattimena en heb ik de packshots laten maken door een vriend (Gert Roersma) van hem. Uiteindelijk bepaal ik de koers die ik wil varen, maar ik verzamel mensen om mij heen die passen bij mijn merk en waarmee ik goed kan samenwerken.

Wat is het leukste dat je tot nu toe bij een babyshower hebt meegemaakt?
Het allerleukste blijft het verrassen van de ‘mommy to be’. Ik was laatste bij een babyshower en de moeder in spe is nog steeds aan het bijkomen. De complottheorie was zo goed gelukt dat zij niks maar dan ook niks doorhad.
Zij was zo in shock en geraakt en vooral dankbaar dat alle mensen die zij zo lief heeft bij elkaar waren. Vervolgens wordt de ‘mommy to be’ in het zonnetje gezet en dat kon zij niet plaatsen. Normaliter regelt zij alles en nu moest zij zich laten verrassen en verwennen door haar vriendinnen en familie. Dat maakt een babyshower zo uniek, je viert de liefde met elkaar. Er is een wonder op komst!

Lisa ven der Lee Babyshower KnappeKoppen
Het gaat goed met de economie, betekent dit extra veel babyshowers?

Een babyshower organiseren is vandaag de dag gebruikelijk. In de tijd van mijn ouders wist men niet eens of je in verwachting was van een jongen of meisje. Tijden en technologie veranderen snel. Ik ben ervan overtuigd dat deze trend een paar jaar geleden uit Amerika is overgewaaid door alle social media content. En wij Nederlanders of als voorbeeld mijn vriendinnen, die zijn niet vies van een feestje 😉 Dus als wij een reden voor een feestje mogen overnemen en dat ook nog op een toffe wijze kunnen neerzetten, dan worden er steeds meer babyshowers georganiseerd 😉 Je ziet het nu ook steeds meer voorkomen in het bedrijfsleven. Dat een collega vanuit haar team voor een babyborrel wordt uitgenodigd op kantoor. De generatie die nu kinderen krijgt is opgegroeid met internet, dus dat is voor mijn bedrijfje zeer gunstig. Kom maar door met die social media spam!

De vraag die we altijd stellen: raad jij het studenten aan om te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen in loondienst?
Het gaat om gelukkig zijn. Je moet elke dag met plezier naar je werk gaan. Sommige vinden na hun studie een droombaan in loondienst en de andere bewandelen een ander pad. Op basis van mijn eigen ervaringen adviseer ik om eerst werkervaring op te doen. Een studie is een goede basis, maar mijn skills heb ik echt ontwikkeld in mijn tijd op de werkvloer in loondienst.

Daarnaast heb ik na mijn studie niet gelijk een ”gat in de markt’ gevonden, mijn idee/het probleem van mijn doelgroep is pas later ontstaan in de tijd dat ik fulltime aan het werk was. Volg je gevoel, je hart en kijk eerlijk naar je eigen skills.

Indien je beschikt over de juiste skills, kennis, tools na je studietijd dan moet je er gelijk voorgaan. Maar mocht je nog twijfels hebben, dan is het ontzettend interessant om in de gekozen branche aan de slag te gaan. Je kunt een kijkje in de keuken nemen en uiteindelijk zelf analyseren ”wat kan beter” / ‘’welke diensten of producten mis ik’’ en al deze learnings neem je mee in je eigen business/workflow 😉

Lisa ven der Lee Babyshower KnappeKoppen
Liggen er in de wereld van babies en (beginnende) ouders nog veel kansen voor (studenten)start-ups?

In de wereld van babies en beginnende ouders liggen zeker veel kansen. Het is een markt waar over het algemeen veel geld aan wordt uitgegeven 😉 Indien een vrouw in blije verwachting is, dan ontstaat als het ware een nieuw hoofdstuk die ”life changing” is. Beginnende ouders moeten flink wat geld uitgeven om alles in huis te hebben voor een kleine. Het krijgen van een kind moet je gegund worden, maar het grootbrengen van een kind is zeer kostbaar. Vandaag de dag is de markt van babies en beginnende ouders groot, maar ik ben ervan overtuigd dat er altijd ruimte is voor innovatie. Dus mocht je een idee hebben of een probleem ondervinden van een product/dienst wat er nog niet is en er is een grote toegevoegde waarde, dan is het zeker interessant om de markt te verkennen.

Voor wie is het jouw grootste droom om een perfecte babyshower te organiseren?
Het is mijn droom om een babyshower voor mijn beste vriendin te organiseren. Zij is momenteel single, dus ik moet nog even geduld hebben.. gok ik 😉 Maar het allerleukste is het natuurlijk om iemand te verassen die heel dichtbij jou staat.

The big question, in de categorie ”bij de loodgieter lekt het thuis ook”, hoe gaaf wordt jouw eigen babyshower party;)?
Ik heb zelf nog geen kinderen, maar mocht ik in verwachting zijn en mijn vriendinnen willen een babyshower organiseren. Dan geniet mijn voorkeur een feestje in de tuin met een kleine groep vrienden en familie. Er is één belangrijke ‘’must’, er dient heel veel eten en drinken te zijn. De foodlover in mij is dan geheel in haar element.

Momenteel ben ik druk bezig met een locatie op de Keizersgracht. Naast het onlinepakket, een extra service kunnen aanbieden op locatie. Als het ware kun je gelijk aanschuiven en hoeft niemand iets meer te regelen voor de babyshower, dit lijkt mij ook een mooie babyshower party voor mijzelf. Dan kan ik het zelf ervaren als ‘’mommy to be’’ wat ik eigenlijk aanbied 😉

Meer weten over Lisa en haar Ohbabyshower? Kijk hier, hier, hier en hier!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.