Nooit Meer Datestress Dankzij Lot en Tim!

Datestress Dobbl Dates

Daten kan voelen alsof je over een mijnenveld loopt en hoopt dat er niks ontploft. Die spanning kan ervoor zorgen dat jij heel lekker op een (blind)date gaat, maar het kan ook leiden tot een kluizenaarsbestaan. Gelukkig hebben Lot Peters, Tim de Laat, Jantine Nederhorst en Boaz Cahn de perfecte oplossing hiervoor gevonden, DOBLdates! Zij maken spanning en stress verleden tijd doordat je met een goede vriend(in) op dubbeldate gaat. En dat ook nog eens op een wisselende locatie waar je een gave activiteit kan doen! Hier willen we meer over weten, dus 3,2,1 KnappeKop Syb op dubbel interview met Lot en Tim!

Lot en Tim! Wie is you?
Lot: Hiii, Lot hier, 21 jaar geleden geboren in Amsterdam en sinds een jaar ook hier mijn eigen huisje. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor econometrie en het leek mij heel leuk om voor mijn minor eens even de praktijk in de duiken in plaats van in de boeken. Ik heb het altijd al leuk gevonden om na te denken over leuke dingen die we missen in het leven en heb hier ook veel over gebrainstormd met mijn maatje Boaz en daar sloot deze minor perfect op aan. Verder vind ik festivals geweldig, ben ik een mega sneaker lover en qua sporten hockey en snowboarden.

Tim: Ola. Tim is het dus. 22 jaar oud en geboren in Zaandam. Ondertussen woon ik met veel plezier in Amsterdam en heb ik mijn Bachelor Psychologie in de pocket. Ik ben binnen de psychologie de richting van arbeid en organisatie op gegaan. Dus ik ben nu een expert in mensen trainen en ervoor zorgen hoe ze gemotiveerd naar hun werk gaan. Ik heb er nog voor gekozen om een minor Entrepreneurship te doen om ondernemerservaring op te doen. Ik zou iedereen aanraden om dit te doen! Verder breng ik mijn tijd het liefst door met bier en hiphop, normaal kan dit perfect met uitgaan of festivals, nu moet ik het hebben van mn box met mn vrienden.

Hey Amsterdammer Lot! Waarom heb jij voor zo’n uitdagende studie gekozen? 
Ik heb eigenlijk altijd geneeskunde willen studeren tot ik ooit op de middelbare met mijn economie docent een gesprek had over deze studie, waar hij zo gepassioneerd over sprak dat ik mijn keuze heb veranderd. Bovendien ben ik stiekem best een nerdje die wiskunde eigenlijk heel leuk vindt.

Tim, had jij, als je terug in de tijd kon reizen, nu nog steeds voor Psychologie gekozen?
Als ik een manier had om terug in de tijd te reizen, zou ik deze verkopen en zo rijk worden dat ik nooit meer hoef te werken. Maar als ik opnieuw een studie moest kiezen, had ik voor iets gekozen waar je meer technische skills op doet. Artificial Intelligence lijkt mij bijvoorbeeld heel vet.

En nu naar DOBL! Hoe zijn jullie op dit, dat, date idee gekomen? 
Lot heeft daten altijd verschrikkelijk gevonden en om dit leuker te maken kwam ze op het idee van dubbel daten, dit besprak ze met Boaz en zij kwamen op het idee om hier een app van te maken en daarbij kwam deze minor goed van pas. Helaas hadden wij vier de middelen hier niet voor en toen kwamen we na lang brainstormen op het idee om dit zonder app zelf te gaan regelen. Tim kwam op het idee om ons concept DOBL te noemen, wat staat voor DOuble BLind.

Bij DOBL geef je je op met je vrienden en word je vervolgens gekoppeld aan een ander vrienden duo, dan gaan jullie op een dubbel blind date bij een door ons verzorgde locatie. Dit neemt een deel van de stress weg, gekke avonden kunnen meteen besproken worden met je maat, je hoeft zelf niks te regelen alleen op te komen dagen en het is simpelweg veel gezelliger!

Wat waren (naast Corona) de grootste opstart uitdagingen?
De grootste uitdaging in het begin van ons proces was knopen doorhakken. We hadden nog geen idee op basis waarvan we keuzes moesten maken of wanneer we zeker genoeg waren om iets te doen. Maar door de maanden heen hebben we meer zelfverzekerdheid ontwikkeld en gaat dit nu een stuk beter. Ook hebben we bizar veel leuke dames die zich aanmelden, onze uitdaging de komende tijd is om nog wat meer jongens binnen te slepen.

Boaz en Jantine vullen jullie team aan. Hoe zijn de rollen onderling verdeeld?
We hebben onderling een tijdelijke rolverdeling gemaakt met taken die we leuk vonden om te doen. Boaz is bezig met de sales, Jantine met de cijfertjes, Tim met het technische gedeelte en Lot is verantwoordelijk voor de marketing. We nemen alle grote beslissingen samen.

Onlangs hebben jullie de tweede pilot gedaan! Hoe waren de reacties?
De sfeer en de reacties bij de tweede pilot waren erg positief. Wij zijn zelf alleen bij de aanvang geweest en hebben vervolgens naar iedereen een enquête gestuurd met vragen over de pilot. De eerst reacties zijn binnen en mensen zijn erg enthousiast en gaven aan graag nog een keer te komen. Ook was het na de pilot nog niet afgelopen voor alle kwartetten 😉

Is jullie doel om de beste match te maken of de srprs.me van het daten te worden?
Uiteraard doen we ons best om een goed aansluitende match te vinden. Maar we zijn ons er heel erg van bewust dat het onmogelijk is om de ideale match aan iemand aan te bieden. Daarom focussen we ons vooral op mensen een leuke avond bezorgen. Dit doen wij door ervoor te zorgen dat je samen met een vriend(in) “op stap” kunt bij een locatie die wij hebben uitgekozen.

Studenten worden ook wel de tindergeneratie genoemd. Moeten we de hoop op spontane liefde, het Hugh Grant verhaal opgeven? 
Nee zeker niet, maar een steuntje in de rug is wel heel lekker! Datingapps nemen uiteraard veel spontaniteit weg en dit is natuurlijk wel erg jammer, daarom vinden wij het blind gedeelte van ons concept een belangrijke toevoeging. Hierdoor kan je mensen niet meteen afschrijven op basis van uiterlijke kenmerken, maar ga je eerst in gesprek met mensen, waarmee wij hopen een deel van de spontaniteit terug te brengen.

De vraag die we altijd stellen: zouden jullie het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Lot: Wat mij betreft kan dat prima naast elkaar, als je het maar graag genoeg wil en er hard voor werkt. En natuurlijk iets doen wat je leuk vindt helpt heel erg mee.

Tim: Ik zou op je 15e lekker gaan beginnen met werken, zodat je weet hoe dat is. En wanneer je een idee hebt waar je enthousiast van wordt, daar mee gaan ondernemen. Op deze manier leer je van allebei en kan je een goede keuze maken wat je wilt gaan doen!

For the future, waar staat Dobledates over 5 jaar?
Lot & Tim: De eerste DOBL baby is tegen die tijd geboren. En iedereen in de grote wereldsteden kent wel iemand die een relatie heeft te danken aan een DOBL date. En dan hebben we meer volgers dan Kylie Jenner, help je ons mee? @dobldates

Tot slot, dit weet nog niemand over jullie?
Lot: Wil je dat weten? Kom dan lekker met mij DOBLdaten.

Tim: Ik maak de lekkerste nachos van Amsterdam en omstreken.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.