Mister Happy Feelings

Happy Feelings, wat ooit begon als een stiekem huisfeestje is uitgegroeid tot een evenementen bureau met feesten en partijen in binnen- én buitenland. Niks is te gek voor Joep de Bruin, eigenaar van de vrolijkste organisatie. Daarom hoog tijd voor KnappeKop Celine om hem het hemd van het lijf te vragen! Of Mr. Happy überhaupt wel een hemd aan had lees je hieronder!

First, introduce yourself: Wie is Joep de Bruin?
Ik ben Joep de Bruin en inmiddels 25 jaar oud. Mijn vrienden omschrijven mij als altijd vrolijk en vol met energie. Ik heb vorig jaar de studie Media en Entertainment Management afgerond, maar ik deed hier altijd al veel dingen naast. Sinds een half jaar ben ik echt aan het ondernemen. Maar dit ondernemen is al ontstaan in groep 6, toen ik begon met mijn eigen drive in show. Al mijn vriendjes hadden in hun slaapkamer grote stereo-installaties staan, waar ik jaloers op was. Ik had namelijk een klein radiootje dat alleen ontvangst had als de wind goed stond. Ik ben gaan sparen en kocht na een heel lange tijd sparen de grootste stereo-installatie die er was in de winkel. Ik merkte dat ik mij hier de hele dag mee kon vermaken en dit resulteerde in het regelen van muziek voor kinderdisco’s van klasgenootjes. Niet snel daarna kwam ik erachter dat dit vak een naam had en zo verdiende ik mijn eerste tien gulden met draaien op een kinderdisco als DJ van een klasgenootje. Met mijn eerste verdiende geld ben ik mijn bedrijfje gaan uitbreiden en heb ik mijn eerste echte dj set gekocht. Vanaf dit moment begon alles te groeien. Zo ging ik samenwerken met mijn beste maatje Mike Komor, hij had ook zijn eigen kleine drive in show. Op deze manier konden we grotere klussen aannemen. We noemden ons ‘Sound Kicker’ en vanaf toen stonden we al heel snel op alle schoolfeesten, hockeyfeesten en andere grootschalige feesten in onze regio. Het mogen draaien voor de hele middelbare school was altijd al een grote jongensdroom van mij geweest. Op de dag van vandaag ben ik nog steeds DJ en organiseer ik mijn eigen feesten ‘Happy Feelings’.

Happy Feelings is een erg aantrekkelijke naam, hoe zijn jullie hier op gekomen en hoe is het event ontstaan?
Dit is weer een lang verhaal maar ik zal het kort proberen te houden. ‘Happy Feelings’ is ooit ontstaan toen ik op 18-jarige leeftijd nog bij mijn ouders woonde. Rond de Kerst gingen mijn ouders op vakantie en mocht ik alleen thuis blijven. Op één voorwaarde natuurlijk, er mochten absoluut geen feestjes gegeven worden thuis. Uiteraard ging ik akkoord met deze deal en ik dacht oprecht dat ik mij hier aan zou gaan houden. Totdat mijn vrienden met de vraag kwamen wat we met Oud & Nieuw gingen doen. Toen ging het toch wel kriebelen en ik dacht zo een kans, een feest geven in mijn ouders huis, krijg ik niet nog een keer. Ik ging dit feest samen met een paar vrienden organiseren, want ik wilde het alleen doen als alles super geregeld was zodat de kans dat alles fout ging minimaal was en m’n ouders er ook niet achter zouden komen. Het hele huis was zojuist verbouwd dus wij hadden bedacht om alles, maar dan ook echt alles, wat kapot kon gaan allemaal in één kamer te stoppen en deze dan natuurlijk op slot te doen. Zelf wilde ik ook genieten van de avond en ik had geen zin om de hele tijd politie te moeten spelen. Daarnaast wilde ik een sfeer creëren waarin alles kon en alles mogelijk was. Ik had toen nog mijn drive in show dus licht en geluid waren ook al geregeld. Andere vrienden gingen naar de groothandel om daar van alles in te slaan en iedereen moest vooraf betalen anders werd je niet binnen gelaten. Ik had 60 beste vrienden en vriendinnen uitgenodigd en zonder uitnodiging werd je niet toegelaten. Dit was nog niet alles, ik wilde namelijk zó vrolijk mogelijk het nieuwe jaar in. Iedereen moest verkleed en hierdoor bedacht ik samen met een vriend de naam van het feest ‘Happy Feelings’. Het feest was zo een groot succes dat er vandaag nog steeds over wordt gesproken. Uiteindelijk zijn mijn ouders er wel achter gekomen, vanwege het feit dat er veel ouders van vriendjes enthousiast over ‘Happy Feelings’ begonnen, niet wetende dat mijn ouders hier niet van afwisten. Dit leidde alleen maar tot nieuwsgierigheid bij mijn ouders in plaats van woede, dus heb ik hun alles in geuren en kleuren verteld. Vijf jaar later in 2013 kreeg ik de vraag: ‘Joep wat ga je met Oud & nieuw doen?’ Toen dacht ik waarom doe ik niet gewoon nog een keer een ‘Happy Feelings’ voor mijn beste vrienden alleen dan in Amsterdam. Dit was tevens een succes, waardoor ik vaak de vraag kreeg: Wanneer is de volgende ‘Happy Feelings’? Toen was het nog niet mijn bedoeling om er een commercieel concept van te maken. Wel wist ik dat ik feesten organiseren heel erg leuk vind. Vervolgens dacht ik waarom zou ik niet nog een editie geven, met als doel de vrolijkste feesten van Amsterdam te organiseren. Op deze manier is eigenlijk ‘Happy Feelings’ begonnen.

Wat is er uniek aan Happy Feelings?
Haha, de naam zegt het al. Ten eerste vind ik dat mijn feestjes altijd vrolijk zijn. Vooral toen ik begon met Happy Feelings in Amsterdam, waren er alleen maar house en techno feesten. Feesten waarvan mijn zus altijd dacht dat de hele avond één nummer aan staat. Ik vond dat dit heel anders kon, of je muziekliefhebber bent of niet. Zo hebben wij residents DJ’s die onder een spooknaam (onder een andere naam dan hun eigen DJ naam) bij ons draaien. Eigenlijk zijn dit hele muzikale DJ’s die weten wat ze aan het doen zijn, ook al draaien ze een keer wat minder house muziek. Ten tweede is ‘Happy Feelings’ uniek vanwege de locaties en de tijdstippen. ‘Happy Feelings’ is eigenlijk groot geworden door de beruchte zaterdagmiddag feesten. In het begin was ik altijd tegen een clubavond want ik zeg altijd ‘ de club zelf maakt voor een groot deel al de avond en niet de promoters of het concept zelf’. Iedere week is het bijna hetzelfde in veel clubs in Amsterdam en maakt het niet uit als organisatie A of B er staat. Daarnaast zijn de openings- en sluitingstijden vaak hetzelfde en is er steeds minder mogelijk om je eigen twist aan de avond te geven. Daarom ben ik begonnen met het zoeken van eigen en diverse locaties. Onder andere is ‘Happy Feelings’ georganiseerd op een boot, op het REM eiland, in BAUT en in WERCK. Deze locaties zijn stuk voor stuk uniek, vanwege het feit dat je hier niet snel een gek en vrolijk feestje verwacht. De ene keer duurde het feest tot vroeg in de ochtend en andere keren begon het feestje in de middag en was het al in de avond afgelopen. Happy Feelings was nooit eerder in een club geweest totdat ik een keer in de club NYX kwam en dacht wauw deze club slaat precies aan op het concept Happy Feelings. De inrichting, de vele gangetjes en veel leuke gekke zaaltjes, vaak een lekkere georganiseerde chaos. Ik mocht doen wat ik wilde, zoals het bekladden van muren met verf, daarbij is de sfeer daar altijd top! Kortom een club die bijna gemaakt was voor Happy Feelings. Inmiddels zijn de feesten ook gegroeid en zijn er weinig unieke locaties waar 800+ man in kwijt kan voor een normale prijs.

Je bent zelf DJ, net als vele anderen studenten in Amsterdam, hoe onderscheid jij jezelf hiervan?
Net als andere Dj’s, houd ik erg van muziek maar ik vind het belangrijk dat ik de zaal zie genieten en los zie gaan met muziek die ik ook goed vind. Vroeger wilde ik ook nog wel eens meer house draaien, omdat ik hier zelf ook erg van kan genieten. Uiteindelijk wil ik maar een ding en dat is toch de zaal zien ontploffen, waardoor ik toch soms iets breder moet gaan. Ik ga op zoek naar een combinatie van nummers van vroeger en nu en daar geef ik mijn eigen twist aan. Zelf ben ik al vanaf jongs af aan begonnen en heb ik in al die jaren een muziek collectie opgebouwd, waardoor ik vaak oude toppers tegen kom en de zaal weer kan verrassen met nummers van toen. Tot slot zie ik het zelf meer als een doorgeslagen hobby waar ik heel veel plezier en energie uit haal dan uit ‘echt’ werken.

Als je moest kiezen tussen DJ en event organisator wat zou het dan zijn?
Natuurlijk lijkt het mij geweldig om als DJ door te groeien en van podium naar podium af te reizen. Dit zal voor vele anderen ook een droom zijn, maar mocht ik moeten kiezen tussen een uitverkochte arena door mij georganiseerd of een uitverkochte arena waar ik mag draaien dan kies ik voor de organisatorische functie. Niks geeft mij een grotere kick dan wanneer ik iedereen ziet genieten op een feest dat door mij georganiseerd is.

Jullie hebben vaak gekke spelelementen op jullie feestjes, zoals een lilliputter als uitsmijter, Bassie en Andriaan caravan, confetti, verkleedpartijen en volkzangers Waar halen jullie deze inspiratie vandaan?
Ik probeer altijd iets extra’s toe te voegen aan de avond of aan het concept zelf. Soms hebben wij bijvoorbeeld een thema gekoppeld aan een editie, dit betekent wel dat je beperkt bent maar op die manier kom je ook weer snel op ideeën die leuk zullen zijn en een echte toevoeging voor ‘Happy Feelings’ feesten. Daarnaast wil ik altijd een sfeer creëren waarin alles kan en mag. Als wij de originele Bassie en Adriaan caravan op een feest willen dan gaan wij zorgen dat die komt. Voor mij kan het niet gek genoeg zijn  en moet alles altijd mogelijk. Alleen soms moet je jezelf wel gaan afvragen of iets het geld waard is, hoeveel het zal toevoegen voor de beleving van het feest en of het extra bezoekers zal trekken.

In welke tent, wereldwijd, zou Happy Feelings het liefst een keer willen zijn en waarom?
Lastige vraag, er zijn op de wereld zoveel mooie plekken waar niet eens decor en licht nodig zijn. Een feest tijdens de avondspits op Amsterdam Centraal lijkt mij bijvoorbeeld geweldig. Je OV is je toegangsbewijs, de prijs bepaal je zelf en dat hangt er net van af hoe ver je moet reizen. Een grote madness op de meest centrale plek van Amsterdam.

 

Uit ervaring weet ik 😉 dat DJ’s veel aandacht krijgen van meisjes, hoe ervaar jij dit?
Oja? Daar heb ik nog nooit iets van gemerkt, misschien toch ander soort muziek gaan draaien.

Welke DJ/Artiest zou jij het liefst willen boeken op Happy Feelings en waarom?
Ik zeg altijd dat je bij ons niet komt voor de artiesten maar voor het gehele concept zelf. Dat wil zeker niet zeggen dat wij geen goede artiesten hebben. Alleen gaat het bij Happy Feelings niet echt om headliners maar om het totale plaatje. Als ik mocht kiezen, had ik gekozen voor een hele rare mix van topartiesten. Voorbeelden hiervan zijn Gigi D’Agostini, b2b, Bob Sinclair, Gipsy Kings, Human League, Janet Jackson, Fatboy Slim, Daft Punk en de Spice Girls omdat het nu toch even allemaal kan. Tot slot natuurlijk de helden die wij altijd boeken want zonder hun geen echte Happy Feelings.

Zou je ondernemen aanraden of werken voor een baas na je studie?
Haha, zo’n vraag moet je eigenlijk niet vragen aan een ondernemer. Iedereen heeft z’n kwaliteiten, maar er is één ding wat ik niet kan en dat is de hele dag stil zitten achter een bureau. Daarnaast heeft beide zo z’n voordelen. Natuurlijk zal ik voor een baas kunnen werken, maar vroeger op stage irriteerde ik mij vaak al aan dingen waarbij alles op een bepaalde manier moest. Vaak kon het dan, naar mijn mening, stukken beter of efficiënter. Ondernemen kan je niet leren je moet het gewoon doen.

Cliche, maar oké: Waar staat Happy feelings over 5 jaar?
Over vijf jaar hoop ik dat Happy Feelings nog steeds zo succesvol is als nu. Met jaarlijks in Nederland het vrolijkste festival van de wereld!

Zou JIJ ooit te oud worden voor deze industrie?
Haha zelfs ik zal een keer te oud worden voor deze industrie. Maar wanneer dat is zal ik je niet durven te zeggen. Ik ben pas net begonnen en ben er nog lang niet klaar mee. Ik zit nog vol met ideeën en ik leer iedere dag weer een hele hoop. Deze branche is de afgelopen tien jaar extreem gegroeid maar is nog lang niet over zijn top heen.

 

Meer weten over Happy Feelings? Check hun Facebook page!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.