Met Alexa en Mërla naar de FMCG-top!

Henkel

Droom jij van een carrière in de Fast-Moving-Consumer-Goods? Ja? Mooi, want dan zit je hier goed! Wij kregen namelijk de (unieke) kans om niet één, maar twee Brandmanagers van Henkel te interviewen! Henkel, een toonaangevend Duits FMCG-bedrijf met wereldwijde erkenning voor haar innovatieve en duurzame producten die centraal staan in ons dagelijks leven. Mërla Jani en Alexa van der Helm-Nühn vertellen wat hun baan inhoudt, of ze opzoek zijn naar talent en meer! Nieuwsgierig? Wij ook! Lees snel verder!

Mërla! Alexa! Welkom! Wie zijn jullie?
MërlaIk ben Mërla, 26 jaar oud, en ik woon in Overveen. Ik werk al 2,5 jaar bij Henkel en ben hier begonnen als junior in het Laundry team. Momenteel vervul ik de rol van brandmanager voor alle merken in de haarkleur categorie, denk daarbij aan de merken Syoss en Palette. Ik ben geboren in Rotterdam, opgegroeid in Albanië, en heb daar gewoond tot aan mijn studie. Ik heb mijn bachelor in International Business Administration bij de Erasmus Universiteit, en mijn master in Marketing heb ik behaald aan de Vrije Universiteit

Alexa: Ik ben Alexa, 31 jaar oud en momenteel woonachtig in Den Haag. Op de middelbare school wilde ik dokter worden, maar na een jaar hockeyen in Amerika en drie keer uitgeloot te zijn voor geneeskunde, heb ik mijn passie gevonden bij de studies HRM (bachelor) en Business Administration: Digital Marketing & Analytics (master). Momenteel ben ik al drie jaar werkzaam bij Henkel, waar ik gestart ben als junior. 

Mërla Jani en Alexa van der Helm-Nühn Henkel

Had je terugkijkend nog steeds voor dezelfde studies gekozen?
Mërla: Ik ben zeer tevreden met mijn keuze. Het feit dat ik gestudeerd heb aan twee verschillende universiteiten maakt mijn studentencarrière compleet. De combinatie van mijn marketing stages bij Nestlé & Kraft Heinz en de studies die ik heb gevolgd hebben mij echt geholpen om mijn professionele roeping te vinden. En ik ben maar wat blij dat ik dit bij Henkel in de praktijk kan brengen.

Alexa: Ik geloof dat iedereen zijn eigen pad heeft. Als beginnend student weet je misschien nog niet zo goed in welk gebied je zou willen werken, maar gedurende je studie- en studententijd ontwikkelt dit. Daarom zou ik – indien je de mogelijkheid hebt – zeker aanraden om een vervolgstudie of master te doen. Dan kan je je echt specificeren in een studie waar je hart ligt én kom je natuurlijk veel sneller bij je ideale baan en werkgever. 

Hoe zijn jullie bij Henkel terecht gekomen?
Alexa: Na het behalen van mijn master ben ik eerst stage gaan lopen bij Beiersdorf in het marketing team. Ik vond dit een super leuke stage maar had vooral tijdens de coronaperiode ook meer behoefte aan contact met mensen en dan specifiek klantcontact. Ik zag toen de vacature voor Jr. E-commerce Manager bij Henkel online en dit sprak mij aan. Ik heb mij aangemeld en na een korte sollicitatieprocedure kon ik aan de slag!

Mërla: Ik had tijdens mijn studie alvast wat stages gelopen bij andere FMCG bedrijven en wist dat ik mijn carrière in marketing wilde doen binnen een vergelijkbaar bedrijf. Na mijn studie was ik dus op zoek naar een Junior Brand Manager functie, en via LinkedIn heb ik er een hele leuke bij Henkel kunnen vinden!

Mërla Jani en Alexa van der Helm-Nühn Henkel

Wat maakt jullie werk als Brandmanagers zo leuk?
Alexa: Als brandmanager ben ik van begin tot eind verantwoordelijk voor mijn merken. Je zit met veel verschillende mensen, binnen en buiten Henkel, aan tafel om succesvolle campagnes te draaien en merken echt te laten groeien. Hoe cliché het ook lijkt, geen dag is hetzelfde en dat maakt dat ik altijd met veel plezier naar kantoor ga, of thuiswerk.  

MërlaDaar sluit ik me volledig bij aan! Omdat we in de wereld van de Fast Moving Consumer Goods zitten, werken we heel erg resultaatgedreven dankzij bijvoorbeeld consumenteninzichten en data. Hierbij ligt mijn focus op productmanagement, communicatie en het bewaken van het merk en waarschijnlijk kan je wel voorstellen dat alles in een snel tempo gaat en ik veel verantwoordelijkheid heb, dus we vervelen ons nooit.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, hoe gaat Henkel hiermee om?
Alexa: Duurzaamheid staat hoog bij ons op de agenda, misschien wel het allerhoogst. Bij elke (re)launch van onze producten stellen we als doel om onze producten, verpakkingen en campagnes zo duurzaam mogelijk te maken. We werken ook aan het ontwikkelen van duurzame ingrediënten en hebben ambitieuze doelen gesteld, zoals zero landwaste en volledig gebruik van groene energie tegen 2030. 

Mërla Jani en Alexa van der Helm-Nühn Henkel

Zijn er evenementen op komst waar young professionals in contact kunnen komen met Henkel?
We bezoeken regelmatig universiteiten en organiseren inhousedagen. We vinden het belangrijk om jong talent de kans te geven en bieden jaarlijks diverse stageplaatsen aan. Eigenlijk zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Momenteel hebben we openstaande posities voor junior functies, een categoriemanager en ook meer ervaren functies en brand manager posities, waaronder zeker ook veel stagiaires.

Wat zou je aanraden aan studenten en afgestudeerden die héél graag carrière willen maken in de FMCG en bij Henkel?
Bezoek onze website, bekijk de openstaande functies en meld je aan! Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek, toon interesse in de functie en kijk ook naar onze concurrenten. De cultuur bij Henkel is harmonieus, we hebben een jong team en de werkomgeving is erg dynamisch. De Straigt-A-Studenten zijn bij ons welkom, maar we kijken ook naar je verhaal en motivatie. Voor ons is het belangrijkste dat je laat zien dat je oprechte interesse hebt. 

Mërla Jani en Alexa van der Helm-Nühn Henkel

Bij Henkel wordt een ‘doe maar gewoon lekker normaal’ cultuur aangemoedigd. Hoe ziet een typische werkdag eruit?
De meeste mensen komen tussen 8-9 op kantoor en beginnen de dag met koffie en een praatje, dit toont al de ontspannen sfeer aan die er hangt. Verder bestaat een typische dag vaak uit meetings met het mediabureau, het regionale of internationale team en natuurlijk met andere afdeling binnen Henkel. Om 12 uur gaan we altijd samen lunchen, dit kan in de kantine beneden zijn of we maken een wandeling naar Nieuwegein om daar een broodje te halen. Als brand manager is elke dag anders omdat je met veel stakeholders te maken hebt, zowel intern als extern (denk aan mediabureau, retailers). Al met al heb je als marketeer bij Henkel de kans om aan geweldige merken te werken, terwijl je deel utmaakt van een platte bedrijfsstructuur met een open en uitnodigende cultuur!

Wat weet nog bijna niemand van jullie?
Mërla: Ik weet van iedereen zijn favoriete nummertje voor tijdens de borrel. Dit is echt mijn geheime wapen en zo krijg ik iedereen de dansvloer op haha! 

Alexa: Ik ben gepassioneerd over koken en bakken, een aspect dat velen niet weten. Mijn collega’s hebben al wel een voorproefje gehad tijdens mijn birthday cake vorig jaar!

Mërla Jani en Alexa van der Helm-Nühn Henkel

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.