Mathilde maakt met héél haar familie Brievenbustaart!

Mathilde Verbeek Omas BrievenbustaartWat is er nou mooier dan een familiebusiness? Niks! Wat is er lekkerder dan taart? Nada! Precies en daarom is het heel erg gaaf dat Mathilde Verbeek samen met haar familie Oma’s Brievenbustaart heeft opgezet. Ambachtelijke taart, gemaakt van keiverse Betuwse ingrediënten, naar oma’s recept, met veel liefde, bezorgd in jouw postvak. Dit is wel heel erg leuk en daar wil KnappeKop Lotte meer over weten. Daar gaan we!

Hi Mathilde, wie ben jij?
Ik ben Mathilde Verbeek, 23 jaar en studeer Strategic Management in Tilburg. Ik woon in Nijmegen, maar kom oorspronkelijk uit het kleine dorpje Beesd, in het hart van de Betuwe.

Mathilde Verbeek Omas BrievenbustaartWaarom heb je voor de master in Tilburg gekozen?
De master Strategic Management in Tilburg is binnen Bedrijfskunde een vrij brede master, zodat je nog veel kanten op kunt. Daarnaast stond het programma goed aangeschreven en ik vond het wel interessant om na mijn bachelor in Nijmegen iets anders te ervaren.

Op je Linkedin kan je verdwalen! Wat heb jij al veel ondernomen! Mathilde kan niet stilzitten?!
Naast mijn studie Bedrijfskunde in Nijmegen heb ik geprobeerd verschillende dingen op te pakken om mijzelf te ontwikkelen en de theorie op de praktijk te kunnen toepassen, zoals verschillende commissies bij mijn Studieverening Synergy en de opleidingscommissie van Bedrijfskunde om samen met professoren de kwaliteit van de opleiding te verbeteren. Ook heb ik via de Raad van Toekomst als studentconsultant mogen meewerken aan diversiteitproject voor EY, wat heel interessant was! Toch denk ik dat het leukste van deze jaren mijn bestuursjaar bij UniPartners Nijmegen is geweest. Hierin stond ik, gedurende een jaar, samen met zeven andere studenten aan het roer van een studentenadviesbureau. In dit jaar konden we zoveel verschillende dingen ondernemen en leren, zoals het volgen van trainingen, langsgaan bij bedrijven, aansluiten bij netwerken en het opzetten van events. Juist de diversiteit hierin maakt het ontzettend uitdagend!

Mathilde Verbeek Omas BrievenbustaartHoe is het om op te groeien in een echte bakkersfamilie?
Dat is ontzettend leuk! Mijn oom Dirk Bouman zei ooit eens: ‘vandaag eet men zich tonnetje rond en morgen hebben ze opnieuw honger!’. Ik kom zelf uit een ondernemersgezin waarin iedereen zijn/haar ding creëert en daar vervolgens hard voor werkt. Dit zijn ook de waarden die wij van huis uit hebben mee gekregen: kijk wat je echt wilt en ga ervoor. Als jong meisje verkocht ik al samen met mijn drie broers Betuws fruit bij ons aan de straat. Daarna mocht ik al snel mee helpen in de bakkerij met bijvoorbeeld kaasstengels rollen en later klanten helpen achter de kassa. Soms kreeg ik dan wel eens gekke gezichten, want ik kwam als klein meisje amper boven de toonbank uit, haha! Mijn ouders hebben ons altijd betrokken bij de bedrijfsvoering achter de schermen. Nu, jaren later, is het enorm uitdagend om samen met elkaar iets nieuws te bedenken en in de markt te zetten: taarten per brievenbuspost!

Wat goed! Hoe werkt Oma’s Brievenbustaart precies?
We versturen handgemaakte taarten van de allerbeste kwaliteit per brievenbuspost. Door middel van een stevige speciale doos, heeft de taart nauwelijks bewegingsruimte, wat ervoor zorgt dat de taarten in perfecte staat op de deurmat vallen! Vorig jaar in het voorjaar begonnen we met onze Brievenbus Appeltaart en dat is nog steeds wel ons paradepaardje, maar ondertussen hebben we ons assortiment uitgebreid met verschillende andere brievenbustaarten. Zo hebben we onder andere ook een boterkoek en een brownie toegevoegd aan ons assortiment, welke zeer goed geschikt zijn voor verzending buiten Nederland en zelfs buiten Europa. Daarnaast hebben we recentelijk ook een abonnementsmodel toegevoegd, zodat iedereen zichzelf of iemand anders maandelijks kan verrassen met iets lekkers in de brievenbus! Je vindt onze taarten op www.brievenbustaart.nl.

Mathilde Verbeek Omas BrievenbustaartOma’s Brievenbustaart bestaat 1 jaar, waar heb jij (tot nu toe) veel van geleerd?
Ik denk dat het belangrijkste is om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Samenwerken, elkaar stimuleren en van elkaar leren. Spreek met anderen, vertel je verhaal en wie weet wat voor moois je voor elkaar kunt betekenen.

De vraag die we altijd stellen: zou je studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Lastige vraag.. Als student heb je enorm veel kansen, die wanneer je ze ziet en aanpakt, een pallet van mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen. Ik denk daarom dat ondernemen als student een hoge toegevoegde waarde heeft, omdat je onder meer een grotere gun-factor hebt en ondersteuningsmogelijkheden. Tegelijkertijd ben ik er zeker van dat je van anderen het meest kunt leren, dus werkervaring bij verschillende soorten bedrijven is cruciaal. Ik denk dat de combinatie hierin het belangrijkst is.

Mathilde Verbeek Omas BrievenbustaartWat zijn de toekomstige mijlpalen voor Oma’s brievenbustaart? Een samenwerking met Janny en Robert?
Haha! Dat zou natuurlijk wel ontzettend mooi zijn! Op het moment zijn we achter de schermen bezig om onze website en systemen te optimaliseren, om op deze manier een groei in onze afzet te realiseren. Hiervoor ben ik nu bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met trainers van Google aan het kijken hoe we onze online zichtbaarheid kunnen verbeteren, om na dit traject, in september, een awareness campagne vanuit Google te lanceren. Daarnaast willen we binnenkort ons product in Duitsland introduceren!

Ga jij na je studie het familiebedrijf in of heb je andere plannen?
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dit nog niet helemaal weet. Op het moment ben ik nog steeds elke dag met Oma’s Brievenbustaart bezig en haal ik hier veel voldoening uit! Er zijn nog zoveel mogelijkheden! Desondanks zou ik mijzelf ook graag willen ontwikkelen bij andere bedrijven. Na de zomer ga ik beginnen met afstuderen en daarna zal ik moeten beslissen wat het best bij mij past. Alle opties staan nog open!

Mathilde Verbeek Omas BrievenbustaartTot slot, dit weet nog niemand over Mathilde?
Naast mijn alledaagse bezigheden vind ik het ontzettend leuk om te fotograferen in de natuur, bijvoorbeeld in de bergen of juist in de buurt van verlaten gebouwen. Ik vind het heel gaaf om bepaalde plekken en momenten op een mooie manier vast te leggen, zodat je ze kunt bewaren voor later of kunt delen met anderen om je heen.

Mathilde Verbeek Omas Brievenbustaart

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.