Manon vertelt over carrière maken bij BUREN én hun bruine kroeg!

Welkom in de dynamische wereld van BUREN, een middelgroot kantoor van advocaten, belastingadviseurs en notarissen met vestigingen in Amsterdam, Beijing, Den Haag, Luxemburg en Shanghai. Hier ontmoet je Manon van Mil, een 28-jarige HR-professional die haar weg vond vanuit Zoetermeer naar de levendige rechtspraktijk van BUREN. Geen typische Zuidas cultuur maar een informele sfeer waar een pragmatische en ondernemende spirit voorop staat! Hun slogan is niet voor niets: Your Goal. Our drive. Manon deelt graag haar ervaringen en inzichten met ons, dus lees snel verder!

Manon Advocatenkantoor BUREN

Hey Manon! Welkom! Hoe is het? Vertel eens, wie ben jij eigenlijk? 
Hi, mijn naam is Manon, 28 jaar. Ik ben opgegroeid in Zoetermeer en daar woon ik nog steeds. Na het vwo koos ik ervoor om Psychologie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al vrij snel kwam ik erachter dat echt psycholoog worden niet voor mij was weggelegd, en daarom koos ik ervoor om af te studeren in de richting van Arbeids- en Organisatiepsychologie. Vanwege mijn interesse in zowel het menselijke als het zakelijke aspect binnen een organisatie vervolgde ik mijn carrière in het HR-werkveld. Op dit moment werk ik alweer zo’n 1,5 jaar als recruiter bij BUREN.

Terugkijkend, zou je nog steeds voor deze studie kiezen?
Ja, zeker. De studie Psychologie is erg breed, maar bovenal ook erg interessant. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn werk binnen HR zeker kan toepassen. Ik zie veel recruiters binnen de advocatuur die zelf ook Rechten hebben gestudeerd. Dat had mij zeker geholpen alle aspecten van de juridische wereld sneller te begrijpen. Maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat mijn master Organisatiepsychologie mij de juiste basis heeft gegeven als HR-professional.

Manon Advocatenkantoor BUREN

Maar je wist dus eigenlijk nog niks van de advocatuur, hoe ben je dan toch bij BUREN terechtgekomen?
Dat ik wilde werken binnen HR wist ik al snel, maar welke branche goed bij mij zou passen was nog wel een zoektocht. Ik had de neiging om ergens snel de uitdaging te verliezen. Daarom koos ik ervoor om te starten met interim klussen. Bij BUREN kreeg ik mijn eerste opdracht. Ik ging er compleet blanco in, en ik wist niks van de advocatuur. Het was een sprong in het diepe, maar zo mega leuk! Zelfs zo leuk dat dit mijn eerste maar gelijk ook mijn laatste interim klus was. Van beide kanten beviel het namelijk zo goed, dat ik gevraagd ben om te blijven, waar ik volmondig ‘ja’ op gezegd heb!

Waar ben je als recruiter bij BUREN verantwoordelijk voor?
Ik ben verantwoordelijk voor de werving en selectie van student-stagiaires, werkstudenten, startende advocaten, kandidaat-notarissen en fiscalisten en ondersteunend personeel. Ik voer altijd het eerste gesprek, dus als je solliciteert zal je eerst met mij spreken ;). Daarnaast organiseer en ben ik aanwezig bij recruitmentevenementen en onderhoud ik het contact met studieverenigingen. Maar mijn rol is breder dan alleen recruitment. Zo mag ik ook mijn steentje bijdragen bij de ontwikkeling van HR-beleid, zoals het beoordeling- en ontwikkelproces, en ben ik verantwoordelijk voor de HR-administratie. Genoeg uitdaging dus.

 

Ah cool! Kan je misschien meer vertellen over werken bij BUREN?
BUREN is een kantoor waar de deur voor iedereen openstaat met een informeel en persoonlijk karakter. Is het jouw eerste dag als student-stagiair? Dan neemt iedereen de tijd om je te leren kennen. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en het tonen van ondernemerschap wordt gewaardeerd. Je vindt hier het beste van twee werelden: de charme en het persoonlijke karakter van een middelgroot kantoor en de complexe en uitdagende zaken die passen bij een groot kantoor.

Het werk bij BUREN heeft ook al snel een internationaal karakter. Wij hebben namelijk meerdere landendesks (China, Duitsland, Japan, Spanje/Latijns-Amerika en Hong Kong) waarbinnen moedertalige professionals werken. Deze desks helpen bedrijven uit het betreffende land met juridische uitdagingen, bijvoorbeeld om zich te vestigen in Nederland. Heel interessant, want de mix van culturen binnen BUREN maakt dat zo’n zaak een multiculturele benadering heeft!

We doen ook veel samen met collega’s: zo zijn we op skitrip geweest, nemen we deel aan het jaarlijkse Haagse advocaten hockeytoernooi en organiseren we regelmatig vrijdagmiddag-themaborrels, het liefst in onze eigen bruine kroeg op onze Haagse kantoor. Collega’s van de andere vestigingen werken daarom graag op vrijdag een dag op de Haagse vestiging!

Okay, ik ben om! Stel ik ben ondernemende rechtenstudent en wil ook wel wat drinken in jullie bruine kroeg, wat zou je mij aanraden? 
Bel mij vooral op en maak een afspraak voor een kop koffie. Initiatief wordt altijd gewaardeerd. Wij zijn flexibel en maken graag tijd om jou te leren kennen.

Manon van Mil Advocatenkantoor BUREN

En tijdens die koffie, zijn er nog do’s en don’ts?
Een kopje koffie bij ons is echt een informeel en laagdrempelig gesprek. Het gaat er vooral om dat jij een goed beeld krijgt van ons kantoor. Vind je het na de kop koffie zo leuk dat je komt solliciteren? Volg ons dan vooral op Instagram @werkenbijburen. Iedere maand geef ik daar namelijk een aantal recruitmenttips om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek.

Zijn jullie nog op zoek naar talent in jouw team?
We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde, ambitieuze en sprankelende studenten. Vanaf het derde studiejaar kan je bij ons een studentstage lopen. Zit je al in je master en heb je al een stage gelopen? Dan is het ook mogelijk om te starten als werkstudent. De werkdagen kun je flexibel inzetten, want we begrijpen dat je naast studie en werk ook nog tijd nodig hebt voor vrije tijd.

Manon van Mil Advocatenkantoor BUREN KnappeKoppen

Binnenkort gaan jullie verhuizen naar een nieuw kantoor in Den Haag? Vertel! 
Dat wordt heel leuk! BUREN Den Haag verhuist eind juni naar het iconische gebouw de Haagse Zwaan. Het pand is makkelijker bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een prachtig uitzicht over Den Haag (natuurlijk blijft de bar).

Cliché, maar waar zie je jezelf over 5 jaar?
Doorgroeien naar HR-adviseur. Ik wil meer adviesgesprekken oppakken en groeien op HR-gebied. Ik heb het hier zo erg naar mijn zin dus zie mijzelf over 5 jaar absoluut nog werken bij BUREN.

Manon van Mil Advocatenkantoor BUREN

En tot slot, wat weten we stiekem nog niet over Manon?
Ik houd enorm van vogels. Ons kantoor in Den Haag zit vlak bij de Scheveningse Bosjes en ik ga graag even wandelen in de pauze. Als ik dan een vogel spot is mijn dag gemaakt! Ik zou eigenlijk zo’n kleine verrekijker moeten hebben … Ik ben dus stiekem best een vogel nerd maar hou dit liever voor mijzelf dus dit zal ook nieuw zijn voor mijn collega’s haha!

 

Manon van Mil Advocatenkantoor BUREN KnappeKoppen

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.