Lotte is dé recruiter van de kraakverse online supermarkt Crisp!

Lotte Riemens Crisp KnappeKoppen Recruiter Onboarding

Grote kans dat je de donkergroene busjes dagelijks voorbij ziet rijden. Nog niet? Dan vanaf nu! Met een focus op lokale leveranciers en het streven naar beter eten voor meer mensen verovert Crisp de wereld van de online supermarkten in Nederland. Het ultieme bedrijf voor young professionals waarbij je punten krijgt voor het maken van ommetjes of waar je wekelijks trainingen kan volgen om jezelf te ontwikkelen. Lotte Riemens is de-je-van-het recruiter bij deze online kruidenier en vertelt hoe zij jong talent aantrekt en behoudt. Benieuwd naar haar verhaal? Blijf dan lezen!

Hi Lotte! Welkom! Wie ben jij?
Hoi! Dank je wel. Ik ben Lotte, 30 jaar oud en opgegroeid in Zwolle met een broer, zus en een jonger zusje. Na de middelbare school ben ik psychologie in Groningen gaan studeren. Het was een geweldige tijd, vol nieuwe ontmoetingen, leuke feestjes en als kers op de taart heb ik deze periode afgesloten met een half jaar reizen in Zuidoost-Azië. Na mijn bachelor twijfelde ik over mijn master, maar uiteindelijk koos ik voor Health & Development Psychology in Amsterdam.

Had jij, terugkijkend, nog steeds voor deze studie gekozen?
Absoluut! Psychologie vond ik heel leuk. Het is interessant om meer over mensen te weten te komen en de onderliggende gedachten te ontdekken. Health & Development Psychology sluit daar mooi op aan, omdat het draait om een gezonder leven. Soms ingewikkeld, maar altijd interessant. Het is een studie die ik dag tot dag nog steeds super veel gebruik, en goed aansluit op mijn huidige baan. Ik ben altijd op zoek naar de beweegredenen en intrinsieke motivatie van mensen.

Lotte Riemens Crisp KnappeKoppen Recruiter Onboarding

Van psychologie naar recruitment, wanneer kwam je erachter dat het recruitment vak helemaal jouw ding is?
Na mijn master werkte ik een tijdje in de jeugdzorg, maar dit paste wat minder goed bij mij. Ik had voor mijn reis al even gewerkt bij de recruitmentafdeling van YoungCapital en vond dit echt al heel leuk. Uiteindelijk kwam ik via via terecht bij een klein recruitmentbureau dat kandidaten plaatste in de FMCG-sector. Dit was het Amsterdamse Hillary Step. Hier merkte ik al dat de FMCG-sector mij heel erg aansprak. Ik kende iemand die bij Crisp werkt, en nu mijn collega is. Via die weg ben ik in gesprek gegaan en uiteindelijk hier als recruiter aan de slag gegaan.

Wat sprak je zo aan om dan specifiek bij Crisp te werken?
Crisp sprak me aan vanwege de focus op lokale leveranciers en het streven om beter eten voor meer mensen mogelijk te maken. Ik sta achter de missie van Crisp, vind daarin een stukje zingeving en ik heb het gevoel dat ik met mijn eigen talent impact kan maken. Daarnaast is het een jong bedrijf, met een ambitieuze maar open cultuur. Dat merkte ik gelijk in de gesprekken die ik hier heb gevoerd; dat past goed bij me.

Lotte Riemens Crisp KnappeKoppen Recruiter Onboarding

Wat maakt Crisp nou anders in vergelijking met andere online supermarkten?
Crisp is innovatief, we werken met veelal lokale boeren, makers, telers en kwekers die meewerken met de seizoenen en met liefde en passie hun product maken. Al die producten komen samen in onze app, waarbij technologie functioneert als een soort draaischijf tussen vraag en aanbod. Die twee factoren maken ons anders dan andere supermarkten. We maken elke dag het voedselsysteem een stukje smaakvoller en doen dat door beter eten toegankelijk te maken voor meer mensen. Die missie voel je door het hele bedrijf heen. Onze kernwaarden zijn neem verantwoordelijkheid, durf te doen, geniet ervan en doe het samen.

Iedereen die bij Crisp werkt staat achter de missie en de kernwaarden, daar toetsen we ook op als we nieuwe collega’s aannemen. Wanneer je bij ons komt werken voel je dat terug in ons onboardingsproces: je loopt mee met onze klantenservice, je werkt een dag in het warehouse om orders te picken en rijdt met één van onze bezorgers een bezorgroute door Nederland. Zo leer je alle facetten van het bedrijf kennen.

Hoe zou je de Crisp cultuur beschrijven?
We zijn een jong en snel bedrijf en werken met jong talent, dit voel je echt als je hier rondkijkt op kantoor. Onze cultuur is informeel, ondernemend en ambitieus. We groeien hard en je krijgt als onderdeel van het team ook alle kansen én bijbehorende verantwoordelijkheden om daarin mee te groeien. De ontwikkeling van de medewerkers vinden we dan ook belangrijk. Een voorbeeld is dat we het jaar zijn gestart met ‘well-being month’. In deze maand kon je sportklasjes en meditaties volgen, deden we de Ommetjes-challenge en kregen we een workshop over stresspreventie. Daarnaast kun je het hele jaar door verschillende trainingen volgen, over feedback geven, effectieve communicatie of doelgericht werken.
Ongeacht de enorme drive, is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid, zoals onze borrels, het liefste op het dakterras bij de eerste zonnestralen en een grote groep is zelfs samen op skivakantie geweest met elkaar. En vergeet de Crisp-lunch niet; we eten hier tussen de middag van ons eigen assortiment. Met afstand de lekkerste werkplek van Nederland, al zeggen we het zelf.

Lotte Riemens Crisp KnappeKoppen Recruiter Onboarding

Dat klinkt heel goed! Je werkt hier nu iets langer dan 1,5 jaar, wat is tot nu toe je hoogtepunt geweest?
Er zijn veel hoogtepunten geweest het afgelopen 1.5 jaar. Natuurlijk het succesvol invullen van verschillende posities, maar ook het optimaliseren van processen binnen onze recruitment afdeling en bij events van hogescholen en studentenverenigingen aanwezig zijn. Daarnaast hadden we afgelopen februari een tweedaagse meeting met ons team in een huisje in Friesland, ook zeker een hoogtepunt!

Stel, ik ben enthousiast, (bijna) afgestudeerd en wil heel, heel, heeeeel graag aan de slag bij Crisp! Wat zou je mij aanraden?
Solliciteer! Zelfs als er geen specifieke vacatures zijn, kun je een open sollicitatie sturen. Verdiep je goed in het bedrijf en zorg voor een intrinsieke motivatie: we vinden de connectie met onze missie heel bepalend. We groeien snel en er is altijd genoeg te doen dus we zijn continu op zoek naar nieuw talent. Eenmaal omvergeblazen door je motivatiebrief, heb je eerst een gesprek met mij, dan met de hiring manager. Bij het proces hoort ook altijd een kennismaking met één van de oprichters.

Lotte Riemens Crisp KnappeKoppen Recruiter Onboarding

Heb je nog tips voor jonge professionals?
Wees proactief, durf te doen en wees niet bang om vragen te stellen.

Cliché maar oke, waar zie je jezelf over 5 jaar?
Nog steeds bij Crisp! Het leuke van een groeiend bedrijf is dat je niet weet welke mogelijkheden het in de toekomst biedt. Maar één ding is zeker: ik zit hier helemaal op mijn plek 🙂

Tot slot, dit weet stiekem nog bijna niemand over Lotte?
Ik heb altijd een lippenbalsem bij me, in elke tas zit er minimaal één maar vaak een stuk of 5, haha!

 

Lotte Riemens Crisp KnappeKoppen Recruiter Onboarding

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.