Liselotte opent de eerste member-only club voor honden. Ter wereld. Mensen ook welkom!

Liselotte van der Lugt Hotdoghouse

Wat is er leuker dan een hond? Vrij weinig als je het ons vraagt. Van Twitter tot TikTok, online gaat de viervoeter viraler dan ooit en ook in de echte wereld zie je Lassie en Loebas overal. Je trouwste vriend is daarom populairder dan ooit, maar helaas zorgt dit er ook voor dat de wachtlijsten voor hondenopvang en uitlaatservice niet aan te slepen zijn. Daarnaast zijn veel van deze instanties ingericht vanuit het perspectief van de mens; veel kleine hokken, weinig vrijheid, kwispelen en blijheid. Dat gaat niet gebeuren bij de Hodoghouse van Liselotte van der Lugt. Zeker niet, want sinds begin maart heeft zij het eerste members-only hondenhotel en opvang geopend. En daarbij heeft ze grootse plannen! Benieuwd? Wij ook, dus lees snel verder!

Liselotte! Welkom! Wie ben jij?
Hoi! Ik ben Liselotte van der Lugt, 29 jaar oud – eigenaar van de Catalaanse Hedder, Nellie. Mijn studie: communicatiewetenschappen & business administration (entrepreneurship), mijn passie: conceptontwikkeling en kiten. In ’t kort dan he.

Liselotte opent de eerste member-only club voor honden. Ter wereld. Mensen ook welkom!

Had je, terugkijkend, nog steeds gekozen voor studeren in Groningen? 
Haa – ja, Groningen… Geweldig vond ik het daar. Ik ben er eigelijk een beetje blind naartoe gegaan omdat mijn beste vriendinnetje Anne daar ook naartoe ging. Ik had geen idee. Maar na 4 jaar vond ik het studentenleven (met alle onregelmatigheid, sociale verplichtingen, bankhangheid die daarbij kwam kijken) wel weer mooi geweest. Ik wilde werken! Of ja, werken; stage lopen bij Ogilvy, een reclame bureau in Amsterdam. Toen ik die stage na mijn bachelor had gelopen kwam ik erachter dat ik Strateeg wilde worden. En daar had je een master voor nodig. Dus ging ik maar een maar een master doen in iets waar ik tijdens mij studententijd al mee bezig was: ondernemen. In mijn tweede jaar heb ik het bedrijf Toppas opgezet (oppasbemiddeling, check maar, heel leuk!) en in mijn tweede jaar verdiende ik bij door kettinkjes via instagram te verkopen.

Als zelfstandig creatief strateeg heb je al veel ondernemende ervaring! Vertel!
Oooh ik vind mijn werk als creatief strateeg fantastisch. Het creëren van niets naar iets. Dingen nét anders positioneren waardoor het een hit kan worden. Ik heb een poosje als freelancer voor Natwerk gewerkt en dat vind ik toch wel echt het allertofste bureau van Amsterdam. Dat zijn stuk voor stuk ondernemers, geen reclame-makers.

Cool! En vanuit dit ondernemende vlammetje is ook Hotdoghouse ontstaan? 
Yes. Toen ik in de hondenwereld kwam vond ik het allemaal maar een beetje braaf, en saai. Waarom was er nog geen merk? Dat kan anders, beter – zodat het een compleet andere doelgroep aanspreekt. En toen werd het allemaal roze (RAAR!) en glitter & glamour (HOORT NIET ZO!)

Van idee tot realisatie: wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een hondenopvang opent?
Nou, wat ik misschien nog wel het grappigste vindt… Idee tot realisatie heeft misschien 3 maanden geduurd. Als ik me ergens instort, raak ik geobsedeerd. Alles moet wijken, ik slaap een stuk minder en ben met niks anders meer bezig. Niet helemaal gezond misschien, maar ik denk dat je dat wel nodig hebt om ergens een succes van te worden. Maar wat er bij komt kijken: het vinden van een locatie. Daar heb ik gelukkig hulp bij gehad van een geweldige freelancer Fran Fixt (geef haar een onmogelijke opdracht en ze fixt het). Ik denk dat het ook de kracht is om dingen uit handen te kunnen geven… Wel de juiste dingen, aan de juiste mensen, iets creatiefs zou ik nooit uit handen geven ;).

Oja ik moest een opleiding volgen tot vakbekwaam houden van honden en katten. Die is bijna afgrond (LOI, waaaarom duurt het allemaal zo lang bij jullie haha) En voor de rest; goeie mensen vinden. Daarom ben ik enorm blij met mijn partner Sabeau die de beste gedragskundige van Nederland is. En dan natuurlijk het klaarmaken van de locatie, containers schilderen, hekken zetten, honden eigenaren spreken en ga zo maar door.

Liselotte van der Lugt Hotdoghouse

Je bent ook bezig met een crowdfunding! Wat hoop je met het opgehaalde geld te bereiken? 
Niet normaal, we zijn bijna op de 100%!!!!!!! Als we 100k halen willen we ook een trimsalon en boutique café openen. Maar ik ben al heel blij als we op de 25k komen zodat we een vakantieopvang kunnen openen. De memberclub wil ik deze zomer ook openen, maar die heeft een wat minder hoge prioriteit. Check hier de crowdfunding (en investeer)

Denk je dat veel nieuwe hondeneigenaren niet goed inschatten wat er allemaal bij komt kijken? 
Alles in Amsterdam zit vol. En dat doet af aan de kwaliteit van opvang. Druk op eigenaren neemt toe, dat zorgt voor stress en dat komt je hond niet ten goede. Eigenaren vergeten vaak dat een puppy je vrijheid net zo veel beperkt als een kind… En ook net zo veel liefde brengt en je er voor terug krijgt natuurlijk.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Meteen ondernemen, anders kom je in de gouden kooi terecht denk ik. Je went aan de luxe van een salaris, veiligheid…. Je hebt minder te verliezen als je meteen begint. MAAR ik moet wel zeggen, nu ik 5 jaar gewerkt heb als freelancer pak ik ’t allemaal wel veel professioneler aan dan toen ik als student Toppas opzette: ik heb een duidelijkere strategie en visie.

Cliché, maar oké. Waar staat Hotdoghouse over 5 jaar?
We willen mensen opleiden bij ons, en dan de mogelijkheid bieden om een eigen Hotdoghouse franchise te starten. De kwaliteit staat daarbij voorop: we willen nooit een gewone / massa opvang worden. Honden bij ons worden getraind en er is voor iedereen een oplossing. Maaar… over 5 jaar staat er in elke stad / dorp waar meer dan 5000 honden wonen een Hotdog!

Liselotte van der Lugt HotdoghouseNaast funding, waar ben je op het moment erg mee geholpen? 
Leuke vraag! Wij zijn op zoek naar een tweede locatie in Amsterdam. Het liefst een binnenruimte op het Schinkeldistrict. Maar alle tips qua locatie zijn welkom.

Welke celebrity zou je heel graag zien als uithangbord voor Hotdoghouse? 
Vivian Hoorn, omdat ik verliefd ben op haar hondje. En zij is natuurlijk te gek: no nonsense én ze heeft het leven dat precies bij onze doelgroep past. Je hond is je kind maar je bent ook graag veel op pad.

Tot slot, dit weet stiekem nog niemand over Liselotte?
Dat was altijd: ‘ik ben eigelijk een hondengekkie’ maar dat is nu niet zo stiekem meer….

Liselotte van der Lugt Hotdoghouse

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.