KNAPPEKOPPEN VERKIEZINGEN #6 Niels van de BBB!

Niels Konings BBB KnappeKoppen Verkiezingen

Op 22 november is het weer tijd om naar de stembussen te gaan. Daar gaan we natuurlijk allemaal naartoe, maar om jullie een zo goed mogelijk wegwijs te maken in het politieke landschap, gaan wij de komende weken de next generation van verschillende politieke partijen een elftal vragen stellen! Deze week is Niels Konings van BBB aan de beurt. Let’s go!

Hi Niels! Welkom! Wie ben jij?
Ik ben Niels, ben 20 jaar en kom uit een mooi dorp genaamd Sint Hubert in oosten van Brabant waar ik mijn jeugd heb doorgebracht in een dorp waar iedereen elkaar kent en mij de normen en waarden zijn bijgebracht van een samenleving die de nadruk legt op samen zijn.

En na een jaar bestuurs- en organisatiewetenschap aan de universiteit Utrecht te hebben gestudeerd ben ik meer de praktijk ingestapt en studeer ik op dit moment in Tilburg om over een paar jaar voor de klas te mogen staan als docent maatschappijleer.

Had jij, terugkijkend, nog steeds voor deze studie gekozen?
Ik zou zeker opnieuw voor deze studie kiezen, ik blijf er namelijk bij dat een van de belangrijkste taken van het onderwijs is om jongeren voor te bereiden op de samenleving en daar is naar mijn mening het vak burgerschap perfect voor

Wat is de leukste bijbaan die je vroeger hebt gehad?
Mijn favoriete bijbaan was bij Mise en Place waar ik als horecamedewerker op ontzettend veel plekker heb mogen werken van festivals tot legoworld, maar dit was vooral doordat zij begrepen wat goed werkgeverschap betekend.

In de praktijk uit zich dat als volgt: appen als iemand zich ziekmeld om beterschap te wensen, jongeren ondersteunen om zichzelf ook juist op persoonlijk vlak te ontwikkelen en échte persoonlijke interesse.

Ben je altijd al politiek geïnteresseerd geweest?
Ik heb het politiek debat al sinds mijn 14de interessant gevonden en in de jaren erna heb ik een bredere interesse ontwikkeld voor het theater dat men Den Haag noemt.

Heb je altijd al de ambitie gehad om de politiek in te gaan? En waarom de BBB?
Ik heb nooit sterk de ambitie gehad om zelf politiek actief te worden totdat ik in Drenthe een avond lang heb gesproken met 2 jongeren die op de kieslijst stonden voor de provinciale statenverkiezing, ik zag hun passie voor politiek hoorde ook dat BBB een jongerentak aan het oprichten was. Hierna heb ik besloten dat dit de beste manier was om mijn liefde voor jongerenparticipatie met mijn liefde voor politiek te combineren. En waarom dan de BBB? Nou dat is omdat ik zelf zie hoe groot de effecten zijn van de verschraling van voorzieningen buiten de grote steden en vooral de gigantische kansenongelijkheid die dat met zich meebrengt en de BBB is de enige partij die daar actief tegen vecht, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Waarom is het zo belangrijk dat jongen naar de stembussen gaan?
Heel veel problemen waar jongeren over gaan worden bepaald in de politiek. Of het nou gaat over iemands collegegeld, je bus naar studie en werk of de kans om ergens voor een normale prijs te kunnen wonen, van alles wordt de basis gelegd in de politiek. Nou is het zo dat op het moment dat jongeren naar de stembus gaan dat de politici niet meer om hen heen kunnen en écht aan de slag moeten gaan om de problemen voor jongeren op te lossen.

Waarom moeten jongeren op jullie stemmen?
Jongeren moeten voor de BBB stemmen omdat de partij strijd voor de belangen van jongeren, zo zet de partij zich in voor meer jongerenparticipatie, voor meer betaalbare woningen voor studenten en wil de BBB stappen zetten om de prestatiedruk die jongeren voelen aan te pakken.

Het aanpakken van de problemen van jongeren doet de BBB zoals altijd niet door over jongeren te praten maar juist door mét jongeren te praten, daarom is er binnen de BBB ook een extra groep genaamd BBB Jong met jongere leden die ook direct inspraak hebben op de standpunten van de partij die betrekking hebben op jongeren.

Is het lastig je positie bij BBB te combineren met je studie?
Mijn positie bij BBB is zeker goed te combineren met mijn studie, soms is het moeilijk maar gelukkig wordt door mijn medebestuursleden en de rest van de BBB familie goed rekening met elkaar gehouden en plannen wij vergaderingen en afspraken al ruim van tevoren in zodat we rekening kunnen houden met iedereens agenda.

Wat is je favoriete politieke podcast?
Op het moment luister ik dagelijks naar Campagne Daily van het campagnebureau BKB waar ze dagelijks met Haagse insiders en ervaren campagneleiders de beeldvorming rond het politieke nieuws en de ontwikkelingen naar de Tweede Kamer verkiezingen doornemen op een toegankelijke maar vooral ook diepgaande manier.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over 5 jaar zie ik mijzelf als een leraar voor de klas, waar ik hoop als docent maatschappijleer een klein steentje mag bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie jongeren.

Tot slot, dit weet stiekem nog bijna niemand over Niels?
Ik ben stiekem een grote Taylor Swift fan en kijk er dan ook naar uit om volgend jaar naar het concert in Nederland te gaan.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.