Jurkjes. Zomer. La Vie de Roos!!

Een fulltime baan bij Tommy Hilfiger, blogger, wereldburger, het opzetten van een eigen Jurkjes-lijn en dat allemaal TEGELIJKERTIJD! Onmogelijk? Nee hoor! Gewoon het dagdagelijkse leven van Roos Aa! Het ondernemersbloed stroomt dan wel door haar aderen, toch vindt ze de combinatie van zelfstandig zijn en voor een groot bedrijf werken heel fijn! Met 22.500+ volgers, ‘vriendin’ van Gigi Hadid en een Bachelor-WO-diploma op zak, zagen wij geen andere optie dan deze beauty with brains te interviewen! KnappeKop Vicenta in de fashion wereld van Roos!

Waar ben je geboren, vanwaar kom je?
Ik ben geboren in Joppe, en ben daar ook naar een kleine gezellige lagere school gegaan. Daarna ben ik begonnen met de middelbare school in Deventer. Waar ik na 2 jaar ben gewisseld naar een veel creatievere school. Namelijk de vrije school de Berkel in Zutphen, heel leuk, maar heel anders! Een heel andere manier van school, heel erg creatief en vrij, misschien iets té vrij voor mij (haha). De Vrije school heb ik afgesloten met een eindpresentatie, over geur. Ik onderzocht hoe feromonen een rol spelen bij de vorming van mensen hun gevoelens. Hiervoor deed ik tests met allerlei geuren (van bezweette shirtjes van jonge jongens tot de lekkerste parfummetjes uit parfumeries). Die geuren verspreidde ik door de ruimte terwijl ik als DJ muziek speelde en over feromonen vertelde.

Toen m’n ouders scheidden, ben ik met mijn moeder naar Amsterdam verhuisd en ik heb hier mijn eindexamen gedaan. Voor mij was het fantastisch dat ik plots in een stad ging wonen waar het leven bloeit. Nadat ik klaar was met mijn eindexamen, ben ik nog een jaar naar het buitenland gegaan. Naar Italië om Italiaans te leren! Ik werkte daar in een kroegje. In alle eerlijkheid heb ik niet zo heeeel veel Italiaans geleerd, maar ik versta het nog steeds en spreek het een wel een beetje (lacht). Daarna ben ik teruggekomen naar Amsterdam om te studeren.

Wat heb je gestudeerd?
Ik ben begonnen met Media-entertainment management in Haarlem. Maar kort daarna kwam in het nieuws dat er allerlei fraude aan de gang was en ik vond de studie toch al niet zo heel erg leuk én telkens naar Haarlem reizen vond ik toch ook een beetje lastig.

Tijdens studie ben ik begonnen met werken bij “Oestermeisjes”, een evenementenbureau (nu heet het MeisjesmetSmaak). Dan nam ik de lekkere overgebleven oesters en macarons mee naar mijn vriendinnetjes ;P.

Daarna wilde ik een nieuwe studie doen op HBO, maar voor de studie die me leuk leek was ik te laat met aanmelden. Toen heb ik een studie gevonden die daar schijnbaar heel erg op leek, het enige verschil is dat die andere studie 90% meisjes waren en 10% jongens en de studie die ik zou gaan doen 90% jongens en 10% meisjes. Wat bleek? Het was een studie waar we alleen maar leerde coderen. Videogames coderen, websites schrijven in code e.d. Omdat dit allemaal wel heel technisch was, ging ik daarnaast bij de avondschool van de Vogue Academy met Indesign, Photoshop en Illustrator leren werken.

Aangezien deze studie toch niet helemaal mijn ding was, besloot ik te zorgen dat ik mijn Propedeuse zou halen zodat ik kon doorstromen naar de Universiteit. Met hard ploeteren, websites maken in HTML codes de gekste video games creëren en andere gekkigheid heb ik dat gehaald en door gestroomd op de UvA. Hier ben ik Media & Cultuur gaan studeren. Wat een heeele grote overgang was. Van HBO naar Universiteit. Het is zo anders, je leert anders, de examenvragen zijn totaal anders. Oftewel ik moest even wennen. Met deze studie kon je drie richtingen kiezen; film, social media en televisie. Na een jaar moesten we kiezen en ik heb voor film gekozen omdat ik er gewoon erg van hield (en nog steeds van houd). Vond het altijd interessant om te leren over de films. Waarom bepaalde muziek wordt gekozen of waarom bepaalde kleuren van kleding wordt gekozen bij scenes. De kleinste dingen maken dat je je op een bepaalde manier voelt tijdens scenes. Zoals dat als er bijvoorbeeld een bloed scene is, en het personage dan ook net een rode jurk draagt je onbewust een extra connectie legt en dat soort dingen.

Naast mijn studie ben ik toen begonnen met 2 a 3 dagen in de week bij mijn moeder te werken. Aangezien zij net haar eigen bedrijf was gestart in Amsterdam; Carlala Fashion. Zij is fashion agent van verschillende merken en heeft ook haar eigen merk: Carlala. Ze werkte met een klein groepje in Amsterdam. Daarom kreeg ik gelijk al veel verantwoordelijkheden. Van werken op de fashion beurzen in Milaan, Berlijn, Dusseldorf, etc. tot de PR en Social Media.

Hoe ben je in Parijs terechtgekomen?
Ik had altijd een droom, en dat was in Parijs wonen. Na wat uitzoekwerk, merkte ik dat ik daar een Minor kon doen. Maar wel enkel in het Frans! Mijn moeder is lerares Frans geweest en Frankrijk was vaak onze vakantiebestemming. Mijn Frans was daarom al redelijk goed, maar door mijn jaar in Italië, was dat een beetje weggeëbd. Ik heb toen een cursus van 3 weken in Aix en Provence gedaan, waar ik bij een frans gezinnetje woonde en elke avond met hun at. Zij spraken geen woord Engels, en aangezien ik heel graag praat heeft me dat enorm geholpen in het leren van Frans.

Eenmaal in Parijs was de stap naar heel-de-tijd-frans-praten heel klein. Dat kwam ook omdat ik veel Franse vriendinnetje kreeg. Dat is het moment dat ik ook met mijn blog begon! Het begon eigenlijk vooral met de foto’s die ik maakte voor mijn moeders merken. Ik had helemaal niet het idee om een blog op te zetten, ik wilde gewoon mijn avonturen delen en een instagram opzetten met mooie foto’s van Parijs en dacht dan heeft mijn moeder ook weer leuke foto’s voor haar Instagram. Maar toen ging het eigenlijk heel snel met de volgers en ik kreeg steeds meer van mensen een mailtje dat ze naar Parijs gingen en of ik tips had. Toen dacht ik, misschien moet ik een site erbij starten en heb ik dat gedaan. Naast de foto’s die ik op Instagram deelde begon ik nu ook na mijn lessen verhaaltjes te schrijven met mijn ‘hotspots’ in Paris. De tips staan nog steeds op; http://laviederoos.com/hotspots-in-le-marais/

Ik deed mijn studie en mijn blog erbij. Het is heel makkelijk als je nieuw in een stad bent, je gaat namelijk automatisch dingen opzoeken en je hebt steeds je camera op zak, alles is nieuw en mooi en Parijs al helemaal!!

En nu Tommy Hilfiger? Heel cool! Vertel meer! 
In Parijs had ik Tommy al in m’n hoofd. Ik ging bij hen op gesprek en mocht gelijk met m’n stage beginnen. Het eerste wat me opviel: Tommy gebruikt helemaal geen Snapchat? Met New York Fashion week in aantocht zei mijn manager dat ik met ideeën moest komen. Dus ik had allerlei ideeën gemaakt en in een presentatie gegoten. Eén van die ideeën was om Gigi Hadid een snapstory take-over te laten doen, iets wat daarna veel is gebeurd maar toen nog niet. Ik mocht het idee presenteren aan de marketing manager, super spannend natuurlijk!! Ik had geen idee hoe ik het moest vertellen, maar ze vonden het heel leuk. Iedereen van mijn team ging naar Fashion Week en plots zei m’n baas wat ik aankomende week te doen had…Ik antwoordde heel nuchter “uuuhhh, ik weet het niet?”. Toen zei ze “Nou, dan heb ik leuk nieuws, ga dan maar mee en ga dat idee van jou maar even uitvoeren”. SAY WHAT?!

Eenmaal daar, dacht ik dat ik verder niet veel zou mogen doen… Maar toen zei mijn manager; heb je je brief af? Want Gigi Hadid is er zo en jij moet haar dan vertellen hoe ze de snapchat take over gaat doen.. Iets wat ik stiekem wel een beetje spannend vond ;p. Nou… daar was ze; beeldschoon en ook nog eens super lief. EN belangrijker nog… Ze vond het heel leuk en had zelf ook allerlei ideeën over hoe we het konden doen. Ze vroeg me onder andere of ik dan bij haar in de buurt kon blijven. Je begrijpt wel dat ik die hele nacht geen oog dicht had gedaan. We liepen daar en ik wist niet of ik naar haar toe moest lopen of niet, maar ik ben op haar afgestapt en vroeg of ze me nog herkende. Ik heb haar een mobiel gegeven, ingelogd op snapchat en GO! Na een tijdje zag ik dat ze nog niets gepost had, dus moest ik haar vragen om iets te posten. Ik was in het begin wel wat zenuwachtig om haar constant lastig te vallen en dingen te vragen, maar ik dacht anders komt er straks niks op. Ik probeerde het zo subtiel mogelijk te doen niet te opdringerig en toch wel dingen te vragen en dacht “Wat heb ik te verliezen en als ik het niet vraag, wordt er niets gepost?”.

Denk je dat je instagram-en-blog-skills heeft bijgedragen aan het feit dat ze je hebben aangenomen?
Dat weet ik niet, maar het heeft vast een beetje geholpen, aangezien de functie van mijn stage destijds voor Social Media was en je kan uiteraard op mijn instagram zien dat ik er heel veel mee bezig ben. Ze zagen dat ik heel erg van social media houd maar ik ben er wel minder mee gaan doen toen ik begon met werken bij Tommy. Maar nu ben ik wel weer heel actief hoor, ik probeer het gewoon goed te plannen! Ik maak de foto’s soms in mijn pauze of na werk en veel in het weekend. Op een gegeven moment kwam er einde aan m’n stage en hebben ze me een contract aangeboden. Ik vond het te gek bij Tommy en wilde heel graag blijven en gelukkig wilde mijn manager ook heel graag dat ik bleef! Hierna heb ik promotie gemaakt en ik ben nu de social media senior coördinator. Ik maak de social media kalendar voor Tommy wereldwijd (het Tommy hoofdkantoor zit in Amsterdam). Die kalender maak ik elke maand, wat inhoudt dat ik kijk naar alle verschillende campagnes, die op dat moment in de winkels en op website draaien en maak op basis daarvan de social media kalender. Om ervoor te zorgen dat we op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube, Tumblr posten wat ook in de winkels ligt. Veel posts kunnen we inplannen, alleen Instagram post ik nog altijd met de hand. Daarnaast doe ik de live-stories op de Tommy Hilfiger’s insta-stories tijdens events, fotoshoots en fashion shows.

Is het moeilijk combineren; fulltime bij Tommy en je blog? Of ga je met één van de twee verder?
Grappig dat je dit vraagt! Ik had net een gesprek met mijn baas bij Tommy en die stelde mij dezelfde vraag. Ik vind beide gewoon waanzinnig leuk. Ik hou heel erg van ondernemen, maar het is ook wel heel erg leuk om in zo’n groot bedrijf te werken. Mijn broer en mijn moeder zijn beide ondernemer en natuurlijk zie ik ook de minder mooie kant ervan. Daarnaast heb ik het echt heel erg naar mijn zin bij Tommy en er valt daar nog zoveel te leren! Er is niks verkeerds aan het combineren en zolang dat nog kan zal ik dat ook blijven doen.

Soms is het natuurlijk wel een beetje druk. Maar niet te druk ☺ Omdat ik echt een ”jurkjes-iemand” ben (liefst met bloemetjes uit tweedehandszaakjes) en ik steeds meer de vraag kreeg waar ik die leuke jurkjes haal… Dus zo ben ik nu net begonnen met mijn eerste jurkjes. Dit is eigenlijk gewoon een beetje erbij om zo mijn lieveling jurkjes zelf te maken. De stof, knoopjes en kant heb ik nu uit Italië gehaald en door een super lief vrouwtje de eerste laten maken. So far al wat leuke jurkjes gemaakt!

Zou je aanraden om voor jezelf te beginnen of loondienst.
Ik zou echt aanraden om eerst voor ervaring op te doen bij een bedrijf. Ik heb super veel geleerd tijdens mijn stage werk bij Tommy. Al die lessen neem je mee. Ergens anders in de keuken kijken en dat toepassen. Daarnaast denk ik dat juist dat het heel goed is om tijdens je werk bezig te zijn met dingetjes op te zetten. Kortom, als je iets hebt wat je leuk vindt kan je het altijd naast je werk al proberen op te zetten. Bedenk wel dat je er niet fulltime mee bezig kan zijn naast je baan.

Op Instagram lijkt het of je alleen maar in de zomer leeft?
Is dat zo? Nu het zonnetje in Nederland is leef ik wel alleen nog maar in jurkjes ja;) Aangezien dat mijn lievelings kledingstuk is. Ik deel inderdaad niet dagelijks kantoor selfies. Soms post ik nog van een vakantie of het weekend. Maar met een fulltime baan zit ik niet elke week met mn billen in Bali. Het zou leuk zijn om wat meer van m’n kantoor te delen, omdat het eigenlijk ook een groot deel van mijn leven is, maar dat is ook moeilijk. Tijdens werk wil ik niet mijn eigen Instagram bezig zijn, zo houd ik de twee dingen gescheiden. Op een fashion trip, zoals voor naar LA of NYC kan dat makkelijker. Tijdens de pauzes even een leuk kiekje. Humor en lachen is heel belangrijk voor mij, niet dat ik altijd de grappigste posts heb (haha). Maar een grapje hier en daar met mijn kat vind ik wel leuk.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Dat is heel lastig om te zeggen. Mijn vriend gaat nu naar het buitenland voor een MBA. Ik heb besloten om niet mee te gaan. Ik zou heel graag met hem nog een wereldreis willen maken, maar stel dat ik bij Tommy kan doorgroeien en nog kan leren? Ik zie mezelf ook wel weer in Parijs wonen. En ik ga sowieso door met mijn blog en jurkjes! Maar goed, ik verander echt met de dag, dus ik vind het echt heel moeilijk te zeggen! Elke dag bijleren is voor mij het allerbelangrijkste! Pluk de dag;)

Tot slot, dé tips & tricks voor een goede insta?

>> Goede foto’s
>> Jezelf zijn
>> Samenwerken met leuke merken
>> Probeer soms te reageren op je volgers en houdt het contact menselijk!
>> Naar events gaan (Maar daar ben ik zelf niet zo goed in door het full time werken doe ik dat te weinig;-))

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.