Jaïr aan de internationale fashion top!

Jair Polhaupessy G-Star

Carrière maken in de fashion industry? Dat willen er velen! Carrière maken bij een internationaal icoon? Die kans krijgt niet iedereen! Jaïr Polhaupessy is het gelukt en heeft zo’n droombaan weten te bemachtigen binnen G-Star. Als Head of Strategic Accounts e-Commerce kent hij het landschap als geen ander en heeft hij tips hoe jij aan de top kan komen. Dus we gaan onszelf en jou niet langer in spanning houden, lees snel verder!

Jaïr, wat is het hier geweldig op het G-Star HQ! Maar eerst, wie ben jij?
Hi! Ik ben Jaïr Polhaupessy en ik kom oorspronkelijk uit Limburg. Hier ben ik ook naar de middelbare school gegaan. Ik wist toen eigenlijk al vrij snel dat ik een commerciële richting op wilde met mijn studie. Het liefst moest het ook een studie zijn waarin de focus lag op de internationale markt. Nederland leek me te klein. Na mijn middelbare school ben ik dan ook International Business gaan studeren in Tilburg. Hier heb ik echt een hele leuke studententijd gehad, maar ik ben blij dat ik nu in Amsterdam woon!

Had je, terugkijkend, nog steeds voor de studie international business gekozen?
Absoluut! Het is een hele brede opleiding met heel veel verschillende facetten. Hierdoor doe je in het begin van je studie een hele brede basiskennis op. Hier heb ik in mijn werk nog steeds profijt van. Ik heb als afstudeerrichting Organisation & Strategy gekozen. Hier heb ik wel echt mijn passie ontdekt en tijdens mijn onderzoek en stage mijn netwerk enorm uitgebreid.

Jaïr Polhaupessy G-Star

Heeft de wereld van fashion je altijd al getrokken?
Ja! In mijn studententijd heb ik altijd bijbaantjes in de mode gehad! Eerst in kledingwinkels en op een gegeven moment kwam ik via mijn netwerk in de sales terecht bij Hugo Boss. Hier heb ik 3 jaar gewerkt. Hugo Boss vond ik een heel mooi merk om voor te werken en tijdens mijn periode daar heb ik veel geleerd over de fashion Wholesale business. Daarnaast was het ook nog eens supergezellig op kantoor met een hechte groep collega’s. Na 3 jaar Hugo Boss ben ik bij Nike verdergegaan als Strategic Account Manager voor Converse. De werksfeer en werkethiek was hier anders dan bij Hugo Boss. Nike is een Amerikaanse corporate die soms hard kan zijn aan de ene kant maar aan de andere kant geldt; Work hard Play hard. Op de Nike Campus en op de borrels was het altijd onwijs gezellig! In de periode dat ik bij Converse begon, was het merk net door Nike gekocht. Dus alles moest intern weer opnieuw vorm krijgen. Deze reorganisatie vond ik denk ik wel een van de leukste dingen waaraan ik heb mogen meewerken tijdens mijn tijd bij Converse. Na 8 jaar heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan en nu zit ik hier bij G-Star.

En na 8 jaar Converse ben je vorig jaar bij G-Star begonnen?
Ik had het bij Converse nog steeds heel erg naar mijn zin en ik zat in een erg leuk team maar na 8 jaar was het tijd voor de volgende stap. De druk was er een beetje af. Toen een recruiter van G-Star contact zocht dat bleek dat ze een Head of Strategic Accounts e-Commerce zochten en dat ik me meer zou kunnen focussen op e-commerce leek dit me een mooie nieuwe uitdaging bij een super vet bedrijf dus heb ik niet lang getwijfeld voor ik de baan geaccepteerd heb.

Jair Polhaupessy G-Star

Waar ben je in je huidige functie allemaal verantwoordelijk voor?
In mijn positie ben ik verantwoordelijk voor de strategische e-commerce accountteams voor o.a. Zalando en Amazon. Zalando bijvoorbeeld is een van de grootste e-commerce spelers in Europa die 4 keer per jaar in de showroom komen inkopen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid om producten direct van het merk naar de consument te sturen. Zalando koopt dan zelf geen kleding in maar dient enkel als platform en geeft toegang tot haar klantenbestand. Ik moet dan zorgen dat de Wholesale inkoopprocessen en Marketplace verkoop in goede banen verlopen. Verder accordeer ik samen met mijn team de modecollectie die we voor het seizoen gaan distribueren, plannen we de marketingcampagnes en onderhandel ik over de verkoopcondities.

Werken in seizoenen met strakke deadlines, is dat typerend voor de werksfeer op kantoor?
Wij werken met 4 collecties per jaar, dat is veelvoorkomend in de fashion retail. Per seizoen is er een verkoop periode waarin onze partners de showroom bezoeken en hun collectie selecteren voor het komend seizoen. Met grote partners werkt het iets anders en zijn we meer gericht op planning, presentaties, budgetten, verkoopresultaten en deadlines. Aan ieder seizoen hangt een strakke deadline want de bestelde collecties moeten op tijd geproduceerd en verstuurd worden. Ondanks de deadlines is de werksfeer altijd erg prettig. Door de targets hangt er een gezonde werkdruk, we zijn tenslotte een ambitieus bedrijf. Dit moet ook wel als je succesvol wilt worden in de mode, fashion is constant in beweging.

Jair Polhaupessy G-Star

Ik kan me voorstellen dat duurzaamheid heel hoog in het vaandel staat?
Jazeker! Binnen G-Star is er een apart sustainability team aangesteld dat zich alleen maar bezighoudt met verduurzaming. G-Star is dan ook een van de weinige kledingmerken die denims kunnen produceren zonder waterverspilling. Dit is niet per se algemeen bekend. We zijn heel erg tegen greenwashing en vinden dat verduurzaming vanzelfsprekend moet zijn. Daarom schreeuwen we het ook niet van alle daken.

G-Star doet ook veel coole projecten en events. Vertel!
G-Star is een fantastisch mooi bedrijf om voor te werken met een echt herkenbaar DNA. Dit komt dan ook terug in alle projecten die wij naast onze kledinglijn doen. Kunstenaar Maarten Baas bijvoorbeeld heeft voor ons een vliegtuig gemaakt compleet van denim op de Milaan designweek, als een soort van knipoog naar alle privéjets en bijkomende CO2-uitstoot. Een andere samenwerking die ik zelf erg cool vind, is samen met Audio Obscura. Elk jaar wordt ons kantoor helemaal omgetoverd tot een festivallocatie tijdens ADE. Hier maken wij dan natuurlijk een fantastisch bedrijfsuitje van 😉

G-Star

Stel, ik ben enthousiast, (bijna) afgestudeerd en wil heel, heel, heeeeel graag aan de slag bij G-Star! Wat zou je mij aanraden?
Passie en ambitie zijn denk ik het allerbelangrijkste. Je moet hands on zijn en het tof vinden om snel te schakelen en te opereren in een bedrijf dat erg fast pace is. Je moet je goed staande kunnen houden in een high performing werksfeer. Maar wees niet bang om hulp te vragen als je deze nodig hebt. G-Star is een jong bedrijf met jonge mensen waar bijna alles mogelijk is en we verwachten zeker niet dat je alles meteen kan! Ben je enthousiast en passievol, zou ik de gok zeker wagen en gewoon komen solliciteren als er een positie vrijkomt!

Qua Brief, CV, Portfolio en op gesprek, waar let G-Star met name op?
Je moet passie hebben voor de fashion industrie en voor de positie waarop je solliciteert, dat is het allerbelangrijkste. Creatief en innovatief zijn ook twee eigenschappen waar we veel waarde aan hechten. Je hoeft niet perse voorkennis te hebben, al is dit natuurlijk wel een pre 😉

Jaïr Polhaupessy G-Star

Qua Brief, CV, Portfolio en op gesprek, waar let G-Star op?
Je moet passie hebben voor de fashion industrie en voor de positie waarop je solliciteert, dat is het allerbelangrijkste. Creatief en innovatief zijn ook twee eigenschappen waar we veel waarde aan hechten. Je hoeft niet perse voorkennis te hebben, al is dit natuurlijk wel een pre 😉

Ben je in jouw team nog op zoek naar talent?
G-Star gaat als een speer en is altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Dus Ja! Ik kan in dit interview alvast verklappen dat we mijn team ook gaan uitbreiden, dus ben je enthousiast, houd onze Linkedin Pagina goed in de gaten!

Jaïr Polhaupessy G-Star

Cliché, maar oké: waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over 5 jaar wil ik wel wat meters binnen G-Star gemaakt hebben, zowel persoonlijk als met mijn team. We hebben nog genoeg doelen te behalen en zijn enorm gedreven. Ik hoop nog net zoveel plezier en passie te hebben als op dit moment. Daarnaast wil ik dat mijn team en ik nog steeds bijdragen aan het succes van G-Star. Nu woon ik nog op de Zuidas in Amsterdam samen met mijn vrouw en drie kinderen maar we hebben afgelopen jaar een huis in Weesp gekocht, dus over 5 jaar heb ik het stadse leven wel een beetje achter me gelaten. Hopelijk ga ik dan veel op vakantie en kan ik in mijn vrije tijd veel golfen.

Tot slot, dit weet stiekem nog bijna niemand over Jaïr?
Ik heb nooit twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen aan. Ik heb zolang bij Converse gewerkt, ik denk dat ik wel 400 paar Chucks heb!

Jair Polhaupessy G-Star

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.