Iedereen wil een Camper en het leven VAN Jorn

Jorn Hofman Camper VAN Jorn

Op TikTok is het inmiddels ontploft, maar waarschijnlijk zie je het ook steeds meer om je heen. Hebben we het over gekke dansjes? Nee! Hebben we het over een camper lifestyle? Jazeker. Steeds meer avonturiers kiezen voor een lang avontuur op vier wielen. Dat begint natuurlijk met een betrouwbare camper en op die groeiende vraag is Jorn Hofman zijn onderneming VAN-Jorn gestart. En wat gaat hij hard. Heel Hard. Harder dan de maximum snelheid van zijn modulair gebouwde voertuigen. Maar gelukkig had hij nog wel tijd voor een interview met ons. Let’s go!

Hi Jorn! Welkom! Wie ben jij?
Ik ben Jorn Hofman 24 en woon in Groningen. Van jongs af aan ben ik ondernemend en heb ik zolang als ik me kan herinneren bedrijven gehad die voortkomen uit een uit de hand gelopen hobby. Ik hou van nieuwe dingen ontwikkelen, mooie dingen maken en werken met mensen die passie hebben voor hun werk. Ik heb industrieel product ontwerpen gestudeerd in Groningen en tijdens mijn studie ben ik met het ontwikkelen van de modulaire camper begonnen.

Jorn Hofman Van Jorn Travel Camper

Had je, terugkijkend, nog steeds voor de opleiding Industrieel Ontwerp gekozen?
Voor mij is de studie er altijd een beetje “bij” geweest. De focus lag bij het doorontwikkelen van mijn bedrijf. Wel heb ik veel contacten en skills opgedaan tijdens de studie. Deze zijn nu van grote waarde voor mij persoonlijk en voor het bedrijf.

Hoe ben je op het idee van VAN-Jorn gekomen?
Toen ik 15 was wou ik graag op pad met een camper en deze naar eigen idee verbouwen. Na een korte zoektocht kocht ik een oude camper die ik volledig heb verbouwd. Ik kon er zelf nog niet in rijden natuurlijk maar het was een heel leuk project waarbij ik er al snel achter kwam dat er veel vraag is naar unieke campers. Toen ik deze camper verkocht had volgden er nog een stuk of 10 busjes die ik ombouwde tot camper en verkocht. Tijdens het bouwen werd het voor mij steeds duidelijker dat een interieur die voor iedere klant aanpasbaar is een uitkomst zou bieden. Dit zou zorgen voor een verlaging van de arbeidstijd en een grote kwaliteit verbetering. Met dit idee ben ik tijdens de studie aan de gang gegaan. VAN-Jorn is later opgericht toen ik met een klein team van vakgekkies aan het product ontwikkelde

Al vrij snel kreeg je, in 2019, van de Rabobank erkenning en financiering. Hoe ben je vanuit daar verder gegaan?
Door het winnen van de Rabo prijs werd het vertrouwen wat wij zelf al hadden in het product sterk bevestigd. Hierdoor was het mogelijk om versneld door te groeien in personeel en de productie op te schalen. Door de mond op mond reclame kwamen er steeds meer klanten langs die op zoek waren naar een unieke camper die ze zelf konden inrichten met onze modules.

Hoe verklaar jij de stijging in populariteit van het camperleven?
Al bijna 10 jaar zie ik de groei in de camperindustrie gestaag doorzetten. Voornamelijk de buscampers zijn erg in trek door de hippe uitstraling en doordat deze kleinere campers makkelijk in de stad gebruikt kunnen worden. De camper doelgroep wordt steeds jonger en ons interieur is in trek bij hen die op zoek zijn naar een mooi design product.

Jorn Hofman VAN Jorn

Wat komt er allemaal bij kijken bij het camperleven?
Het reizen in een camper betekent dat je niet standaard aangesloten bent op gas, water en elektra zoals thuis. Toch is het tofste om met de camper in de natuur te staan of een mooie plek in de stad te zoeken. Om ervoor te zorgen dat de camper dan nog steeds te gebruiken is als een huisje op wielen richten wij de bussen zo in dat het mogelijk is om geheel “vrij” te kamperen. Er worden extra accu’s geplaatst aangesloten met een uitgebreid elektra pakket en bijvoorbeeld zonnepanelen. En een watervoorziening wordt in de keukenkastjes weggewerkt.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ik zou iedereen aanraden om tijdens de studie een bedrijf te beginnen. Hierdoor kan je laagdrempelig en met een klein risico je eerste stappen zetten en kan je zo veel mogelijk fouten maken. Wanneer het bedrijf levensvatbaar is kan na de studie al je tijd erin gestopt worden en de groei verder worden versneld

Jorn Hofman Van Jorn Travel Camper

Cliché, maar oké: waar hoop jij over 5 jaar te staan en rijden?
Over 5 jaar willen we met ons product naam hebben gemaakt in Duitsland en België. En produceren we ongeveer 150 campers per jaar met onze productielijn in Groningen.

Welke celebrity zou je heel graag in een VAN-Jorn zien rijden?
Het lijkt ons geweldig als Floortje Dessing een grote reis zou maken met onze camper en een groot publiek kennis laat maken met camper reizen.

Jorn Hofman Van Jorn Travel Camper

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Jorn?
Het vegen en opruimen van de werkplaats is wel een beetje een guilty pleasure van mij. Heerlijk om zo, als iedereen al naar huis is, het overzicht in de producten te krijgen en ondertussen na te denken over alle ontwikkelpunten die ik tegenkom.

Jorn Hofman Van Jorn Travel Camper

 

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.