HEY YOU, LISA!

Lisa Maree Hey You

Je kent het wel: Duizend-en-één ideeën, maar geen tijd. Dit geldt zeker ook voor Lisa Maree, maar is nu verleden tijd. Geluk bij de corona-ongeluk, had zij naast het thuiswerken meer tijd over om samen met Sascha Klijnstra te starten met de HEY YOU giftbox, dé verrassingsbox met een grote diversiteit aan handmade producten waarbij een podium wordt geboden aan de lokale ondernemer. Lekker voor jezelf of een ander! Te leuk en daar willen we meer over weten, dus hoog tijd voor een interview!

Hi Lisa! Who is you?
Ik ben 26 jaartjes jong en opgegroeid in Nieuwegein (bij Utrecht). Inmiddels heb ik al 7 jaar een hele leuke vriend waar ik mee samenwoon in Amsterdam. Bij ons in huis loopt ook een heel klein pluizig hondje rond waar ik (vooral met al dat thuiswerken op dit moment) heel graag mee knuffel. Mijn vriend en ik hebben allebei in Amsterdam gestudeerd waardoor we 4 jaar geleden besloten naar Amsterdam te verhuizen en Utrecht (ook een hele leuk stad overigens) te verlaten. Nog in Utrecht heb ik een bachelor Bedrijfseconomie gedaan aan de Hogeschool van Utrecht en daarna ben ik meteen verdergegaan met een (pre)master Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens mijn premaster ben ik gaan werken als assistent controller. Hoe leuk ik dit ook vond, leek het mij verstandig om naast mijn master Fiscale Economie ook werkervaring op te doen binnen de fiscaliteit. Daarom ben ik als werkstudent gaan werken bij PwC op de afdeling Tax, Reporting & Strategy. Na het afronden van mijn master werd het tijd om te beslissen welke kant ik echt op wilde. Toen realiseerde ik me dat ik toch heimwee had naar finance. Inmiddels werk ik alweer twee jaar als Finance Consultant bij TriFinance.

Jouw carrièrepad heet corporate finance, kriebelde het ondernemen altijd al?
Dat klopt inderdaad. Ik heb heb geluk gehad om altijd al goed te weten wat ik wil en kan. Hierdoor heb ik nooit getwijfeld over welke studie ik moest kiezen of wat ik wil in mijn werk. Al op de middelbare school was het duidelijk dat vakken als wiskunde, economie en M&O mij goed lagen. Na wat open dagen op hogescholen was het voor mij snel duidelijk dat de studie Bedrijfseconomie voor mij de volgende stap was. Dat zelfde geldt voor de master Fiscale Enconomie. Ook in mijn werk heb ik heel veel plezier en weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Ik denk dat mensen mij wel omschrijven als een ambitieus en misschien zelfs wat onrustig persoon (niet zo goed niets kunnen doen). Ook in mijn werk als consultant ben ik altijd bezig met cursussen volgen, trainingen geven, etc. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Naast mijn werk was en ben ik altijd bezig met andere dingen. Op mijn 19e heb ik een eigen webshop gehad met handgemaakte sieraden waarvan ik een deel van de opbrengst doneerde aan Safe Elephant Foundation in Thailand. Ja, ook dat is iets wat mij omschrijft. Ik was en ben altijd bezig met het welzijn van dieren. Zo ben ik al op jonge leeftijd (12) uit eigen initiatief begonnen met vegetarisch eten en ik heb ik in Nicaragua een pup gered die inmiddels bij mijn zus in Nederland woont.

HEY YOU giftbox is een idee wat al langer in m’n hoofd zat. Ik ben iemand die het heel erg leuk vindt om duurzame producten van Nederlandse ondernemers te kopen in plaats van goedkopere massaproducten uit verre landen. Daarnaast zie je dat je tegenwoordig voor alles een abonnement kunt afsluiten. Hoe leuk om die twee combineren? Tijdens de eerste golf van corona zagen we helaas dat veel lokale, relatief kleinere, ondernemers hun hoofd maar moeilijk boven water konden houden. Op dat moment besloot ik er echt voor te gaan. Dit wilde ik niet alleen doen, dus ik ben in mijn omgeving gaan kijken of ik iemand kon vinden die net zo enthousiast was als ik. Gelukkig was Sascha daar! Niet alleen was en is ze heel enthousiast, ze vult mij ook goed aan. Waar ik wat meer zakelijk inzicht heb, is zij mega creatief en een topper in het creëren van content. Een paar maanden verder merken we ook dat we heel erg op een lijn liggen, dus het samenwerken is alleen maar leuk!

Ja HEY YOU = Cool! Voor wie nog niet over jullie heeft gehoord, wat is dé giftbox?
HEY YOU is een giftbox met vaak handgemaakte, duurzame producten van lokale ondernemers. HEY YOU is ontstaan toen we ons realiseerden dat een duurzame giftbox met meer dan cosmeticaproducten nog niet bestond in Nederland. Een gemiste kans, vonden wij. Daarom ontwikkelden wij een giftbox met een grote diversiteit aan producten, waarbij een podium wordt geboden aan de lokale ondernemer. Want beautyboxen zijn er al genoeg, maar wat als je jezelf (of iemand anders) wilt verrassen met andere producten dan cosmetica? Er is nog zoveel meer!

HEY YOU gaat dus niet alleen om de supertoffe producten, maar ook om de ervaring. Bij iedere giftbox leer je weer gave ondernemers kennen. Iedere maand lanceren wij een nieuwe giftbox. Het enige wat wij verklappen zijn de merken die in de box zitten. Het is dus ook nog eens een verrassing. Op dit moment is het alleen mogelijk om de boxen los te kopen. Daarnaast zijn we hard aan het werk om binnenkort ook memberships te introduceren. Wij gaan twee soorten memberships aanbieden, namelijk monthly en bimonthly. De namen zeggen het al, je krijgt of maandelijks of om de maand een toffe box thuis!

Wat waren de uitdagende beren op de weg tijdens de opstartfase? 
Het leuke aan deze vraag is dat ik beren op de weg zag die er niet blijken te zijn. Van tevoren dacht ik dat we hard moesten werken om samenwerkingen met ondernemers op te starten. Niets is minder waar… We hebben al heel snel samenwerkingen kunnen opstarten en de aanvragen blijven binnenstromen. Daar zijn wij zo ontzettend blij mee! Dat is ook wat Sascha en ik heel leuk vinden aan HEY YOU. We hebben heel veel gesprekken met enthousiaste ondernemers. Daar halen we energie uit!

Waar ik nog wel beren zie is op het gebied van marketing. Eigenlijk vooral omdat Sascha en ik daar beide geen ervaring in hebben. Omdat het wel heel erg belangrijk is, vraagt dit extra aandacht. Ondanks dat gaan de verkopen eigenlijk erg goed en krijgen we heel veel positieve reacties.

Ellastiek, waar wij groot fan van zijn, zit in de eerste box! Kan je meer verklappen over de andere producten? Waarop selecteer je deze?
Wij zijn ook fan van Ellastiek. Wat zij voor elkaar heeft gekregen is heel erg knap en wij zijn heel blij met de samenwerking. Het leuke is dat Ella ons heeft benaderd en dat vonden wij echt een compliment!

Andere producten uit de eerste box komen van Smell & Spice, Dingeltje Klatergoud en Zamey Fiori. Wat wij belangrijk vinden is dat de producten (zoveel mogelijk) duurzaam zijn en in Nederland geproduceerd worden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de producten voor (bijna) iedereen bruikbaar zijn. De giftbox is natuurlijk een verassingsbox die voor iedereen leuk moet zijn. Het kan natuurlijk altijd zijn dat er iets in de box zit wat je net wat minder leuk vindt, maar daarom zorgen we ervoor dat de waarde van de box hoger is dan de verkoopprijs.

Al een tijdje zien we dat abonnementsdiensten toenemen in populariteit. Hoe zorg je ervoor dat deze box echt een toevoeging is aan je bestaande (Swapfiets, Netflix, etc) maandelijkse lasten?
HEY YOU giftbox is en blijft natuurlijk wel een luxe product. Toch denken wij dat het een goede aanvulling is omdat we in ons drukke en dure leven tegenwoordig weleens vergeten om lief te zijn voor onszelf. Door een membership af te sluiten bij HEY YOU, vergeet je jezelf niet. Iedere maand of om de maand krijg je een cadeautje thuis. Naast dat je verrast wordt, steun je daarbij ook nog eens lokale ondernemers en leer je leuke nieuwe merken kennen. Mocht er een keer iets in zitten dat je wat minder leuk vindt, is dat natuurlijk ook een leuk weggevertje! Überhaupt kun je onze giftbox ook goed inzetten als compleet verassingscadeau voor een ander.

Wat voor moois kunnen we de komende tijd van jullie verwachten?
Sascha en ik zitten vol met ideeën en mogelijkheden om HEY YOU verder uit te breiden. Toch zijn we echt net begonnen en is het belangrijk om eerst te focussen en meer bekendheid te krijgen. Binnenkort lanceren we de memberships en gaan we ons focussen op onze members. In de toekomst is een box voor mannen zeker iets dat op ons lijstje staat en dat is niet het enige. Tip: houd ons in de gaten!

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat een lastige vraag vind. Ik vind dat heel erg afhankelijk van wat voor een onderneming je wil starten en wat jouw rol binnen die onderneming gaat zijn. Voor mij geldt in ieder geval dat ik heel veel heb aan mijn werkervaring. Om te beginnen bouw je daarmee een netwerk op, maar je ontwikkelt je ook snel in allerlei opzichten. Je leert van meer ervaren collega’s en leert omgaan met druk. Hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik neig naar toch beginnen met het opdoen van wat werkervaring. Dat hoeft echt geen jaren te zijn, maar ik denk dat het je op veel punten helpt groeien. Daarnaast zou mijn advies zijn om een onderneming te starten met een partner en niet alleen. We kunnen nou eenmaal niet alles en het is fijn dat je elkaar kunt blijven motiveren.

Cliché en oké, waar staan jullie over 5 jaar?
Sascha en ik gaan 100% voor HEY YOU en daarom geloof ik dat wij over 5 jaar heel veel successen hebben behaald. Met een heleboel tevreden members en ondernemers hoop ik dat wij HEY YOU verder hebben kunnen uitbreiden. Zowel door een grote doelgroep aan te spreken als door naast de memberships andere producten aan te bieden. Maar hoe wij dat precies voor ons zien houden wij, net als de boxen, als een verrassing!

Tot slot, dit weet nog niemand over Lisa?
Het lijkt me heel erg leuk om ooit een boek te schrijven. Dat is eigenlijk niet iets wat ik vaak uitspreek, maar wel iets dat mij stiekem heel erg leuk lijkt. Ik realiseer me zeker dat dat niet iets dat je zomaar doet, dus misschien dat ik het daarom nooit benoem. Maar.. wie weet..ooit!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.