Hard Gaan Met Bob!

Bob Ponsen GIG

Het is al een tijdje een MEGA hit in The States en ook nu wordt het in Nederland steeds populairder! ¿Que? De nieuwe single van Britney? Neen! We hebben het natuurlijk over GiG, de nieuwe Hard Seltzer! Als je er nog niet over hebt gehoord, vraag je dan af onder hoeveel stenen je ligt. Niet getreurd want KnappeKop Syb kreeg de kans om co-founder Bob Ponsen hierover te interviewen. Let’s go!

BOB! Welkom! Wie ben jij?
Morning KnappeKop! Ik ben Bob Ponsen, 26 jaar oud en ik woon in de Jordaan, een buurt die ik nooit meer wil verlaten. Ik hou van sporten, lekker eten en natuurlijk lekkere drankjes. Maar voor nu draait alles om GiG, zeven dagen per week knallen we en het is geweldig! Er komen zoveel leuke dingen op ons af, het is zo leerzaam en nog het belangrijkst; zoveel positieve reacties op GiG! Sporten probeer ik wel nog veel te doen -lekker elke ochtend om 6.30 uur naar de Gym met keiharde Techno- anders worden mensen gek van me door m’n drukke gedrag. Ik ben redelijk impulsief, gelukkig is mijn broertje Max -partner in GiG- dit niet en vinden we zo altijd precies de goede weg in het nemen van een beslissing; niet té lang nadenken maar ook niet té snel handelen. Ik durf te zeggen dat de combinatie tussen mijzelf en Max perfect is; waar hij het bijvoorbeeld heerlijk vindt om te ‘pielen’ met Excel, weet ik amper hoe je daarmee 1+1 berekent.

Na mijn middelbare school, het Vossius Gymnasium, te hebben afgerond (ondanks dat ik in de vierde en vijfde nog maar bij twee lessen naar binnen mocht), was de keuze voor Bedrijfseconomie aan de VU dan ook niet helemaal de goede. Eén en al wiskunde… Toen ik aan de decaan vroeg hoe het toch kon dat al die vakken zo anders waren dan tijdens de introductiedagen die ik had bezocht antwoordde ze: “Ja, maar als we die vakken laten zien tijdens de introductiedagen… Dan komt er natuurlijk helemaal niemand meer!” Je begrijpt wel dat ik me nog die dag heb uitgeschreven!

Vervolgens met Rechtsgeleerdheid aan de UvA begonnen, heel interessant, maar met de hoeveelheid ADHD die ik heb is lezen geen pretje. Grappige is altijd; ik was ongeveer de enige in de klas op school die geen Ritalin gebruikte omdat ik het de grootste onzin vond, maar toen ik me laatst toch maar een keer liet testen vertelde de dokter dat ik bij de hoogste 0.5% hoor die ze getest hebben… Haha! Ik ben zo iemand die geen paracetamol neemt omdat ik vind dat het lichaam dat zelf moet oplossen…

Omdat ik niet nog een jaar uit de studieflow wilde zijn ben ik daarna meteen begonnen aan Bedrijfskunde MER. Dit was prima te doen, maar om héél eerlijk te zijn; ik ben nog steeds van mening dat ik misschien gewoon meteen had moeten gaan ondernemen. Ik wist altijd al dat ik dat wilde en zei ook altijd; ik ga nooit op een kantoor zitten en elke dag doen wat iemand anders tegen me zegt dat ik moet doen.

What’s your GiG!! Hoe zijn jullie hierop gekomen?
De naam GiG haden we al, onze derde partner en investeerder Ernest had die naam al geruime tijd in zijn hoofd als merknaam. En niet zomaar; het woord GiG heeft iets speciaals. Het is niet tastbaar, zoals bijvoorbeeld het woord stoel of tafel. Het heeft geen éénduidige betekenis, maar je kan er veel kanten mee op. Een optreden van een DJ, een gitarist, een zanger, een GiG in een film, een trucje; het gaat om iets wat iemand doet. The world is your stage. What’s Your GiG? Was voor ons dan ook de ultieme SLOGAN; iedereen heeft wel een GiG die hij of zij goed kan! Martin Garrix’ volgende GiG op Ibiza, Leonardo DiCaprio’s volgende GiG in een film, je buurvrouw die zo prachtig zingt onder de douche of je grappige neef die zo goed is met kaarttrucs; allemaal GiGs!

Daarnaast slaat het op GiG Hard Seltzer. Het is voor ons heel grappig om te zien, maar iedereen heeft een andere favoriet! Grapefruit Melody, Lime Rhythm of Berry Beat, echt iedereen vindt een andere smaak het lekkerst. Dus als we aan iemand vragen What’s Your GiG, weten we nooit wat diegene voor trucje gaat doen, maar ook niet welke smaak hij of zij het lekkerst vindt!

Voor wie nog geen idee heeft, wat is Hard Seltzer?
Hard Seltzer is de grootste drankrevolutie van de afgelopen paar honderd jaar in de Verenigde Staten. Het is een verfrissende en bruisende drank met 5% alcohol en laag in calorieën en suiker. Daarnaast bevat het natuurlijke smaakstoffen, zo is GiG beschikbaar in de smaken Grapefruit Melody, Lime Rhythm en Berry Beat.
In de Verenigde Staten zijn een aantal zaken bij alle Hard Seltzers hetzelfde; een alcoholpercentage van vijf procent, blikjes van 355ml (zoals in Nederland de 330ml) en een klein percentage suiker. Let dus goed op dat de eerste Hard Seltzer die je proeft aan deze voorwaarden voldoet, anders kan dit je mening over de categorie flink negatief beïnvloeden.

Hard Seltzer heeft Noord Amerika de afgelopen jaren veroverd. Met een categorie-groei van meer dan 570% in 2019, kunnen we stellen dat dit bruisende water met een beetje alcohol en een vleugje smaak onderweg is om het populairste drankje ter wereld te worden voor de nieuwe generatie. Daarom hebben we besloten om dit drankje op de Nederlandse markt te introduceren.

Ondernemen met je broertje kan een uitdaging zijn. Hoe zorgen jullie ervoor dat het leuk blijft tijdens Kerst?
Ondernemen met familie is juist fantastisch! Je weet al je hele leven hoe de ander is. Zo weet Max van mij dat ik soms snel geïrriteerd ben en laat hij me dan even met rust. En weet ik van Max dat hij soms iets vergeet en help ik hem aan dingen herinneren. Zoals ik eerder zei, de combinatie is perfect bij ons, daarmee hebben we veel geluk. We weten dat bij ons hierdoor 1+1=3 geldt.

Dat het festivalseizoen en het nachtleven nog wel even op zich laat wachten is een tegenvaller? 
Dat is zéker een tegenvaller! Ik ben gek op festivals, haha! Ook voor GiG is het jammer, iedereen zegt namelijk dat GiG echt ‘het perfecte festivaldrankje’ zou zijn. Ik moet toegeven, ik heb vaak gefantaseerd over het drinken van een GiG tijdens de vele fantastische festivals hier in Amsterdam… Nog even dromen dus.

Om heel eerlijk te zijn gaat het tot nu erg snel, waardoor we qua verkoop de festivals nog niet echt hebben gemist. En ja… Als je niet weet hoe het is als er wel festivals zijn weet je ook niet wat je mist hè ;-).

Waar kunnen we GiG allemaal verkrijgen?
Daarnaast staat GiG in de schappen bij alle winkels van DirckIII en zijn we met een aantal retailers in de afrondende fase, waar we binnenkort dus ook verkrijgbaar zijn. Via de website kan je in doosjes met de drie smaken 9, 12 of 18 stuks bestellen. Vandaag besteld = morgen in huis!

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Om heel eerlijk te zijn: ondernemen, ga het doen! Het is mooi als je een goed idee hebt met bijbehorend plan, maar wees ervan bewust dat consistent hard werken en alles doen om iets moois neer te zetten heel belangrijk is. Ik kan zelf enorm doorslaan als ik iets graag wil. Dit is soms lastig maar als je onderneemt is dit denk ik een vereiste. Je gaat zeker fouten maken, maar daar leer je van! Stel jezelf soms gerust als je denkt dat je een foutje gemaakt hebt.

Cliché en oké? Wat is het 5 jaren plan voor GiG?
Over vijf jaar is GiG een synoniem voor Hard Seltzer in heel Europa. We zijn hard aan het uitbreiden, hebben inmiddels een mooi team in dienst genomen naast het team waarmee we zijn begonnen, en het gaat tot nu toe erg goed. De komende tijd zetten we de uitbreiding door en zorgen we ervoor dat GiG in Nederland de grootste Hard Seltzer blijft.

Tot slot, dit weet nog niemand over Bob?
Je zal het niet geloven maar ik kan eigenlijk helemaal niet goed tegen alcohol. Mensen die me goed kennen weten dit trouwens wel hoor ;-). Best gek toch, als oprichter van twee verschillende drankmerken?! (Ik ben met Max ook eigenaar van T’s Organic Vodka).

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.