Hannah Is Lekker Fris!

Hannah Lim Tibi KefirZomerspelen, vakantie en liefde. Het wordt ons allemaal iets moeilijker gemaakt deze periode. Maar niet getreurd want er is een nieuwe speler op de markt die deze pijn flink kan verzachten. Hannah Lim heeft namelijk met haar schoonmoeder Sigrid Sijthoff én schoonzusje Dido Doorman een nieuw drankje gelanceerd wat voor veel watertanden gaat zorgen. Tibi Kefir is de naam van de frisse versnapering en de faam is nog slechts een kwestie van tijd. Hoog tijd voor een interview fris en fruitig met KnappeKop Syb! Are you ready?

Daar gaan we! Hi Hannah, wie is Hannah?
Ik ben Hannah en ben net 25 geworden. Ik ben geboren in Amsterdam en ben hier het grootste deel van mijn jeugd opgegroeid. Ik heb ook twee jaartjes in Vietnam mogen wonen, waar ik nog steeds met heel veel plezier op terugkijk. Na mijn middelbare school heb ik de bachelor Beta-gamma gedaan met als richting Artificial Intelligence en sinds vorig jaar ben ik ook met deze master begonnen! Tussen mijn studies heb ik een heerlijk jaar er tussenuit gehad waar ik onder andere naar Albanië, Bolivia, Madagascar en de Filipijnen ben geweest!

Hannah Is Lekker Fris!Cool! De master Kunstmatige Intelligentie lijkt me vrij pittig! Vooralsnog geen spijt van deze studiekeuze?
Ik moet eerlijk zeggen dat het me inderdaad iets zwaarder is gevallen dan ik had verwacht. De bachelor ging me nog wel prima af, maar de master is toch wel echt een ander niveau. Maar goed, vooralsnog heb ik geen spijt van mijn keuze! Het kost alleen wat meer tijd en energie, maar ik geniet er wel van.

Let’s go Tibi kefir!! Hoe zijn jullie hierop gekomen?
Sigrid Sijthoff, de moeder van mijn vriend, brouwt al heel lang zelf kefir en ik vond het altijd erg lekker. Ik kan zelf niet zo goed tegen alcohol dus dan dronk ik graag een glaasje kefir tijdens het avondeten als vervanger voor wijn en daarbij kwam ook nog eens het voordeel dat het super gezond is! De bacteriën vermenigvuldigen erg snel dus mijn schoonmoeder zat soms met bakken kefir. Deze probeerde ze zo nu en dan wel weg te geven, maar het was duidelijk dat mensen er nog niet echt ready voor waren. Op een zondagavond bij de schoonfamilie kwamen Sigrid, mijn schoonzus Dido Doorman en ik op het idee om het samen te gaan brouwen en verkopen. Sigrid is zelf ook ondernemer in de verslavingszorg en promootte zelf altijd al dat kefir een perfecte vervanger is voor wijn.

Tibi is een probiotisch drankje met een lichte prik (en lichte alcoholsmaak). Het heeft veel lichamelijke voordelen. Als je het op google opzoekt, kan je eigenlijk niks negatiefs over kefirwater vinden.

Hannah Is Lekker Fris!

Het ontwikkelen van een drankje lijkt me een heel proces, hoe ging dit bij jullie?
Ja, voor ons was het fijne dat Sigrid al erg ervaren was met het maken van Tibi en dat we met elkaar aan tafel al vaak het drankje aan het evalueren waren. Als je het al zo lang doet, dan gaat het vanzelf! Zij heeft ons nu ook geleerd hoe wij het kunnen maken en zijn het gistingsproces en de smaak nog steeds aan het verfijnen.

Hoe is de rolverdeling in het (schoon)familiebedrijf?
Samen met Dido houden wij ons het meest bezig met de promotie en het businessplan. Ik heb zelf nu even vakantie dus hou me meer bezig het oogsten omdat dit toch wel veel tijd kost. Sigrid heeft al veel meer ervaring dus die kijkt vaak naar het grotere plaatje en houdt ons scherp. Dido en ik hadden bijvoorbeeld zelf eerst meer het idee om het drankje op de markt te brengen als alleen een gezondheidsdrankje, maar Sigrid was zelf van mening dat het beter was om het op de markt te brengen als gezond alternatief voor wijn en heeft ons hiervan weten te overtuigen. En achteraf ben ik daar erg blij mee!

Hannah Is Lekker Fris!Nu kunnen geïnteresseerden via DM bestellen! Wat is de strategie voor de komende tijd? Site, webshop, retailers, pop-up?
Op dit moment zijn we nog druk met de productie opschalen en vinden we het vooral erg leuk om mensen in onze omgeving in aanraking te brengen met Tibi! Ons doel is dat Tibi eind deze zomer te koop is in de winkel en/of te bestellen is in restaurants! We zullen ook gaan werken aan een site en zouden het (wanneer dit allemaal weer mogelijk is) ontzettend leuk vinden om op festivals een standje te hebben!

Heb je nog serveertips voor Tibi? Kan je leuke combinaties er mee maken?
Mijn allereerste tip is: drink Tibi in een wijnglas! Hierdoor krijg je echt het gevoel dat je een wijntje drinkt, maar dan met vrijwel geen alcohol!

Op dit moment maken wij Tibi met citroen en vijgen. Het is mogelijk om kefirwater met heel veel andere ingrediënten te maken, zoals dadels, rozijnen of gember. Hiermee zijn we ook zelf een beetje aan het experimenteren. We zijn nu nog gefocust op deze onze neutrale Tibi en als dit allemaal beter loopt zullen we vast en zeker een van onze experimenteren op de markt brengen!

Maar om toch nog een combinatie te geven, mijn moeder voegt soms een klein beetje vlierbessensap toe waardoor het de uitstraling krijgt van een rood wijntje en dit smaakt ook heel lekker! Het kan ook met normale bessensap, dan wordt het iets zoeter.

Hannah Is Lekker Fris!Lekker! Welke ondernemersles(sen) heb je tot nu toe geleerd?
Het kost heel veel tijd! Het is scheelt dat ik nu vakantie heb en ik er echt energie uithaal. Maar je wordt toch echt wakker met een hele to-do lijst en als ik in bed lig poppen er altijd nog dingen op die op m’n lijstje gezet moeten worden.

De vraag die we altijd stellen (en jij als geen ander kan beantwoorden) zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Het hangt er denk ik erg vanaf wat voor een persoon je bent. Ik hou ervan om altijd bezig te zijn en om nieuwe dingen te ondernemen. Tibi kwam toevallig in ons op, voordat ik werkervaring had en dan denk ik, laten we het gewoon proberen! En voor mij scheelt het natuurlijk ook dat ik het samen doe met twee vrouwen die al veel werkervaring hebben.

Hannah Is Lekker Fris!Wodka-Redbull, Gin-Tonic. Hoop je dat Tibi ook een begrip wordt aan de bar?
Dat zou natuurlijk heel leuk zijn! Maar ik hoop eerder dat Tibi een begrip wordt in restaurants en dat mensen in plaats van een flesje wijn een flesje Tibi bestellen. Daarnaast zou het heel leuk zijn als mensen standaard een fles Tibi in huis hebben!

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Hannah?
Behalve dat ik iedere dag minstens een wijnglas Tibi kefir drink, douche ik ook nog eens iedere ochtend koud omdat ik denk dat dat goed is voor mijn immuunsysteem..

Hannah Lim Tibi Kefir

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.