Franka is Militair Werkstudent bij Defensie! Zo cool is dat!

Franka Wigman Defenisty College Militair Defensie Werkstudent

Uit een vliegtuig springen is de normaalste zaak van de wereld en om het vanille cakeje uit het ‘WOL pakket’ gaat ze graag een strijd aan. Franka Wigman is militair werkstudent bij Defensity College. Een bijzondere bijbaan naast haar master waar ze heel veel leert en plezier uit haalt. Van knuffelen met een Colt C7 tot aan een goed gesprek het koffiezetapparaat, dit is zeker niet je ‘9 tot 5’ baan. Wat dan wel? Lees snel het interview!

Hi Franka! Welkom! Wie ben jij?
Hi KnappeKoppen! Ik ben Franka, 24 jaar oud en ik studeer Digital Media in Europe. Deze studie focust zich op de rol van digitale media op de mens, denk hierbij aan algoritmes, artificial intelligence en desinformatie. Naast mijn huidige studie heb ik een master Global Criminology met een focus op cybercrime en Cybersecurity & Governance afgerond en ben ik sinds 2019 bij Defensity College begonnen als militair werkstudent. Hier heb ik verschillende werkplekken en oefeningen afgerond. Door mijn huidige werkplek kan ik een zakcentje bijverdienen om in het weekend te kunnen genieten van Belgische wafels en bieren. Want ja, ik woon, werk en studeer in Brussel! Van maandag tot en met vrijdag ben ik namelijk te vinden op de Permanente Militaire Vertegenwoordiging van Nederland aan de Europese Unie. Hiervoor liep ik stage bij de NAVO, ook in Brussel, dus un match à domicile zou je zeggen.

Defensity College Franka Wigman Werkstudent werkenbijdefensie

Had jij, terugkijkend, nog steeds voor deze studie gekozen?
Deels. Mijn masterfase is echt toegespitst op hetgeen wat ik interessant vind, namelijk cyber. Mijn bachelor had daar misschien niet zoveel mee te maken, dus wellicht had ik daar liever een ietwat technischere bachelor in de plaats voor willen hebben. Maar je moet het maar net weten als je 15 jaar oud bent op je middelbare school en deze keuze moet maken…

Hoe ben je begonnen als Defensity College werkstudent?
Toen ik geslaagd was van de middelbare school, had ik altijd al een beetje de term ‘Defensie’ in mijn achterhoofd. Hoewel ik niet uit een gezin kom waarbij de lijntjes met Defensie kort zijn, betrapte ik mijzelf er soms op om in plaats van studiekeuze123, www.werkenbijdefensie.nl in te typen. Toch heb ik besloten om eerste een civiele studie te gaan doen, want werken bij defensie kan altijd daarna nog dacht ik. Toen hoorde ik via-via over het concept Defensity College, wat deze mogelijkheid bood tijdens mijn studie. Twee vliegen in één klap dus! Voor ik het wist was over de atletiekbaan mijn inner Usain Bolt aan het laten zien voor mijn fysieke test om te beginnen bij Defensity College.

Defensity College Franka Wigman Werkstudent werkenbijdefensie

Hoe is de man/vrouw verdeling bij Defensity College werkstudent?
Heel goed! We zijn er erg trots op dat binnen Defensity College de verdeling vrijwel gelijk is tussen mannen en vrouwen. Dat noem ik nog eens inclusief!

Zou je het andere aanraden om dit ook te doen?
Ja! Zelf heb ik enorm veel geleerd binnen Defensity College en dan heb ik het niet alleen over militaire skills & drills, maar ook over leiderschap, communicatie en interactie en natuurlijk de het mooie concept ‘de grote-mensen-wereld’. Want ik ken zo snel geen ‘bijbaan’ waarbij je zoveel verantwoordelijkheid krijgt, met zoveel verschillende mensen samenwerkt, in allerlei (bijzondere) situaties. Daarnaast heeft het mij een safe haven geboden om mijzelf te ontwikkelen doormiddel van gesimuleerde oefensituaties, waarin je jezelf een spiegel kan voorhouden. Je kan theorie dus meteen toepassen in de praktijk.

Hoe ziet een dag als Defensity College werkstudent eruit?
Tja.. Dat ligt er maar net aan hoe gek je het zelf maakt. De ene keer word je wakker op een betonnen vloer tijdens een joint exercise met 150 Britten door een ‘gasaanval’ terwijl je met je Colt C7 ligt te knuffelen en al 3 dagen je sokken niet hebt verwisseld. De andere keer verschijn je in het nette uniform tijdens het Grote Defensie Debat met de Commandant der Strijdkrachten op televisie. Of sta je lekker met je collega’s een heerlijke wiener melange weg sippen bij het koffiezetapparaat. Kortom, het is maar net hoe gek je het zelf maakt!

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden binnen Defensity College?
Oneindig. Defensity College is zodanig flexibel dat je op elk mogelijk gebied wel een werkplek kan doen! Naast het bijleren op werkplekken, verschaft Defensity College ook veel modules en oefeningen naast je werkplek. Tot slot worden er Defensie breed ook nog allerlei opleidingen en cursussen gegeven. Zie het een beetje als een combinatie van alle scholen en studies in Nederland, plus de mogelijkheid om dit in praktijk te testen.

Wat weten veel mensen nog niet over het werken bij Defensity College?
Veel is te vinden over Defensity College online, denk hierbij aan de link en bijvoorbeeld Instagram @DefensityCollege. Naast werken, doen we bij Defensity College ook veel socials! Zo wordt er op eigen initiatief van Defensity College studenten veel georganiseerd buiten het werk om, zoals wintersport en borrels. Ondanks al deze socials ernaast, zijn en blijven we militair als we in functie zijn, dus ‘tijd is tijd’ en ‘niet goed is opnieuw’.

Hoe zag het selectieproces eruit?
Makkelijk is het niet, onmogelijk ook niet! Er zijn bepaalde rondes die je door moet komen, voor meer informatie over de rondes zie de link. Maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Alles om je aan te melden is te vinden via deze link.

Tot slot, dit weet nog bijna niemand over jou?
Hmm… Mensen die mij kennen weten dat ik gelukkig word van ‘bijzondere’ dingen als uit vliegtuigen springen, surfen of oefening met Defensity College in bijvoorbeeld de bergen draaien. Toch is er ook iets anders, laagdrempeliger, wat mij ook erg gelukkig maakt. Het vanille cakeje uit het ‘WOL pakket’ (warme maaltijd, ontbijt, lunch), oftewel een 24-uurs rantsoen. Voor de toekomstige collega, te vinden in ‘WOL pakket’ nummer 7 of 8!

Franka Wigman Defenisty College Militair Defensie Werkstudent

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.