FESTIMI is een vloot. Ieder schip is essentieel.

Hij is (nog) niet de nachtburgemeester van Damsco, maar hij zou dit zomaar kunnen worden. Wie is die hij? Is hij een vliegtuig, is hij vogel? Nee, het is Sjors. Gewoon Sjors de Hooge en niet rapper Sjors. Deze blonde honing timmert al een tijdje aan de muzikale weg en je ligt waarschijnlijk onder een vrachtwagen met stenen als je nog niet van zijn posse Festimi hebt gehoord.  KnappeKop Syb kreeg de kans om hem te interviewen en jij krijgt de kans om het te lezen. GRIJP die kans!

Let’s go Sjors, wie ben jij? 
Hello! Sjors de Hooge, 25 jaar, mijn favoriete kleur is paars en sinds kort heb ik kennis gemaakt met Zweedse kruiswoordpuzzels. Geboren, getogen en op school gezeten in Hilversum, daarna ben ik een klein jaartje hip gaan doen in Sydney, vervolgens gaan studeren in Rotterdam en nu ben ik alweer 3,5 jaar trots een import-Amsterdammer.

Waarom heb je voor de studie Hotel- en Event Management aan de TIO gekozen?
Toen ik terugkwam uit Australië was ik er inmiddels wel over uit dat dingen organiseren mijn passie is. Eén van de redenen waarom ik voor deze studie koos was omdat ik mijn opleiding in 3 jaar kon doen in plaats van 4, waardoor ik weer op mijn sabbetical kon inlopen. De enige andere optie was de richting ‘vrijetijdsmanagement’, maar dat vond ik nogal suf klinken.

Sjors Festimi KnappeKoppen
Na je bachelor wilde je niet doorstuderen?
Wel over nagedacht. Sterker nog, met die intentie naar Amsterdam verhuisd. Dat liep toen alleen ietjes anders. Ik ging stage lopen bij de Melkweg en kwam weer vrienden tegen uit Hilversum, waaronder Rutger, die nu een van mijn compagnons is. Hij zat toen met het idee in zijn hoofd om een feestje te gaan organiseren…

En toen was Festimi ontstaan?
De ‘hoe’ en ‘wanneer’ Festimi precies is onstaan is onduidelijk, het waren namelijk meerdere factoren en mensen die op het goede moment samenkwamen. Wat in ieder geval vast staat is dat de eerste editie plaatsvond op 19 april 2015 en voortkwam uit een groep van 7 jonge honden met een enorme passie voor muziek en gedrevenheid om iets moois neer te zetten.

Festimi is dus een heel ensemble, zijn er niet te veel kapiteins op het schip?
Kapiteins zijn we stuk voor stuk, maar je moet het niet zien als één schip maar een vloot. Ieder schip is essentieel.

Stel, er zijn mensen die jullie nog niet kennen, waar kunnen ze jullie van kennen?
Naast het concept Festimi kun je ons ook kennen als het DJ collectief Festimi Soundsystem (je verwacht het niet). Echter zijn dit wel twee opzichzelfstaande concepten. Daarnaast ben ik zelf ook actief voor ZeeZout, Rutger voor de Claire en Hugo voor de Mannen Van De Wereld.

Als je zou moeten kiezen tussen een eigen DJ carrière of Festimi?
Festimi zonder enige twijfel. DJ’en blijft iets moois, vooral met deze groep, maar als het erop aan komt haal ik nóg meer voldoening uit het zien van een editie die goed loopt en een publiek dat op een zondagavond uit z’n dak staat te gaan, terwijl ze morgen moeten werken.

Wie is je favoriete artiest en waarom?
Jamie Cullum. Ik ben een groot liefhebber van Jazz. Het is voor mij ook een stukje rust die het met zich mee brengt. Geef mij maar een fijn kwartet op de achtergrond terwijl ik aan het werk ben in plaats van disco en house.

 Sjors Festimi KnappeKoppen

Een vraag die we altijd stellen: zou je studenten aanraden om avontuurlijk te gaan ondernemen of om de veiligheid te kiezen van een baan in loondienst?
Avontuur zoeken en ondernemen. Zeker net nadat je klaar bent met je studie. Je zit dan nog nergens aan vast, geen kiddo’s, labradors of een hypotheek. Als je op je bek gaat kun je altijd nog een tijdje gaan vakken vullen en vervolgens voor de veilige weg kiezen.

Jullie zijn ook een nieuw concept begonnen genaamd De Omroep. Wat is volgens jou de houdbaarheid van een goed concept?
De houdbaarheid van een concept hangt sterk af van hoe vernieuwend je bent én wilt blijven. Wij hebben meer plannen met De Omroep dan alleen het hosten van een clubavond, maar daarover kunnen we verder nog niks loslaten.

Cliché maar oké, Festimi over 5 jaar?
Over 5 jaar ben ik zelf niet meer bezig met rolletjes ductape en kabels leggen op onze eigen edities maar zie ik mijzelf meer in een overkoepelende rol. Festimi is slechts een onderdeel van het grotere plaatje.

Tot slot, Dit weet stiekem helemaal niemand over Sjors…
Ik ben allergisch voor kerstbomen. Verzin je toch ook niet.

Sjors Festimi KnappeKoppen

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.