Eva & Nina tegen eenzaamheid onder studenten!

Eva Uyttenhve Nina Huisman UPSHIRTPas een weekje zijn ze live en wat gaan ze goed! Het gaat natuurlijk niet over de nieuwe single van Maan en Snelle, maar over Nina Huisman en Eva Uyttenhove! Zij hebben het UP!SHIRT in het leven geroepen om studenten een hart onder de riem te steken in deze al anderhalfjaar durende niet zo leuke tijd. Wij mochten deze goeddoeners helpen en willen dat eigenlijk van de daken schreeuwen. Dat doen we natuurlijk in een interview door onze KnappeKop Beer! Are your ready?!

Let’s go! Nina en Eva, wie zijn jullie? 
Nina: Ik ben Nina, 25 jaar en momenteel afstuderende voor mijn studie Tourism Management bij Saxion University of Applied Sciences. Buiten mijn huidige studie om heb ik een opleiding Horeca Manager Ondernemer afgerond en de mogelijkheid gekregen om nog heel veel toffe dingen te doen, … maar daar komen we vast zo nog op terug! Al kan ik wel alvast zeggen dat mijn afstudeerstage en lopend project bij KnappeKoppen daar zeker onderdeel van is.

Eva: Ik ben Eva, wederhelft van Nina, 23 lentes jong en studerend aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik mag naast het leuke werk bij KnappeKoppen mijn scriptie schrijven voor het bedrijf. In juni hoop ik mijn bachelor Commerciële Economie op zak te hebben. Maar eerst, wil ik graag mijn leeftijdgenoten een energieke boost geven!

Eva Uyttenhve Nina Huisman UPSHIRTNina, hoe ben jij op de studie Tourism Management gekomen? [En zou je deze keuze met de wijsheid van nu nog steeds hebben gemaakt]
Ik moet zeggen dat de keuze voor Tourism Management eigenlijk vrij snel gemaakt was. Toen die tijd twijfelde ik nog veel over wat ik nou eigenlijk echt leuk vond en de opleiding Tourism Management sloot aan op mijn interesses die ik destijds had. Ik heb wel heel vaak getwijfeld , moet ik iets anders doen? Maar als ik ergens aan begin dan wil ik het graag afmaken.. en mag ik ook zeker niet klagen. Ik heb door mijn opleiding een half jaar in Ibiza gewoond, een marketing campagne opgezet voor Budapest en ook nog eens een half jaar de Minor Video & Televisie kunnen volgen.

Wat is jouw leukste stage-ervaring bij EndemolShine Nederland, Eva?
Hmmm… Het hoorde niet bij mijn functie, maar ik denk toch het meehelpen aan de productie Miljoenenjacht. Hoe vet is het als je dit vervolgens op tv terugziet?

Eva Uyttenhve Nina Huisman UPSHIRTUP!SHIRT! UPSHIRT! UP!SHIRT! Hoe zijn jullie hierop gekomen? 
Wij zijn zelf student en zagen om ons heen en in het nieuws dat er steeds meer aandacht komt voor de bijwerkingen van de corona crisis op mentaal gebied onder onze leeftijdsgenoten. Wij wilden daar wat aan doen, voor de medestudent! Alleen komen we hier niet uit, maar samen wel…

En heb opgehaalde geld komt volledig ten goede aan het UAF en Humanitas? 
Zeker! De gehele opbrengst gaat naar deze twee coole doelen! Het UAF zet zich in voor gevluchte studenten en professionals en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. De stichting helpt jaarlijks gemiddeld 3.900 studenten op weg. Hoe tof? Daarnaast heeft Humanitas een maatjesproject voor jongeren en jongvolwassenen die te maken hebben (gehad) met hulpverlening, risicomeiden, financiën of uitzetting. Samen met de doelen proberen we zoveel mogelijk shirts te verkopen om natuurlijk uiteindelijk zoveel mogelijk studenten verder te helpen!

Eva Uyttenhve Nina Huisman UPSHIRT

Wat goed! En jullie gaan ook nog gratis bootcamps organiseren? 
Ja, wie wil dat nou niet? Bij aankoop van het shirt mag je ook nog eens een gratis bootcamp bij ons volgen gegeven door een Europees Jeugd Kickbokskampioen Ailien Sian (say whaaat?!). Of doneer €10 aan onze twee goede doelen en maak je klaar voor heel wat burpees en push-ups en kom al je corona stress eruit slaan tijdens onze bootcamp. Klik hier om je in te schrijven!

Wat hebben jullie over / onderschat tijdens het opzetten van het UP!SHIRT?
Onderschat vooral! Zoveel dingen waar je aan moet denken bij een project zoals dit… De juiste partners zoeken, hoe verpakken we het product, hoeveel euro gaan we voor het shirt vragen etc. Vragen die maar door je hoofd blijven dwalen! Wij kunnen heel lang over dingen nadenken hoe we het willen. Uiteraard moet je zoveel mogelijk je best doen om alles eruit te halen en het beste resultaat neer te zetten, maar op gegeven moment moet je gewoon die knoop doorhakken en keuzes maken. Iets waar wij nog wat van kunnen leren!

Eva Uyttenhve Nina Huisman UPSHIRT

De vraag die we altijd stellen: zouden jullie het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Nina: Hmm.. best een lastige vraag. Aan de ene kant is het goed om werkervaring op te doen, het is nooit verkeerd om al wat kennis te hebben. Maar aan de andere kant, waarom niet beginnen als je een tof idee hebt? Het hoeft niet groots, doe onderzoek, kijk wat je mogelijkheid zijn en wat je nou eigenlijk echt wil. Uiteindelijk leer je ook door te doen, te vallen en weer op te staan. Dit kan natuurlijk helemaal mooi in samenwerking met een bedrijf waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel werkervaring op te doen als aan een eigen idee te werken!

Eva: Nou laten we voorop stellen dat het belangrijkste is om fouten te maken, want van fouten leer je! Als je zelf onderneemt maak je deze geheit, maar als je een werkgever vindt waar dit ook mogelijk is dan kan dat uiteraard ook!

Wat is het doel voor het UP!SHIRT? 
Zoveel mogelijk shirts verkopen om zoveel mogelijk studenten te kunnen helpen! We zien steeds meer acties voorbij komen waar onze leeftijdsgenoten kunnen praten met professionals over hun problemen, al is het maar iets heel kleins. Het zou ons heel leuk lijken om samen met de overheid een cool project op te mogen zetten om de studenten te helpen!

Tot slot, dit weet nog niemand over Nina en Eva?
Nina: Wat weet nog niemand over mij? Pff lastig.. ik denkt dat ik dan toch ga voor fan zijn van Zwitsal producten. Overigens is dit geen geheim en weten mijn vriendinnen altijd al van te voren welke bodylotion ik mee neem op vakantie! Ik heb trouwens niet de parfum, daarbij blijf ik gewoon bij mijn old time favorite Olympéa.

Eva: Jeetje mineetje… Even nadenken! Het geven van optredens! Al van jongs af aan hield ik ervan om optredens te geven aan mijn ouders. En nog steeds als ik met vrienden en vriendinnen ben geef ik verkleed optredens! Uiteraard niet alleen, want ik trommel altijd wel iemand op die met mij mee moet doen.

Eva Uyttenhve Nina Huisman UPSHIRT

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.