Emanuelle Vos: Simple living high thinking

Een dag uit het leven van Emanuelle Vos: Opstaan, fotoshoot, werken voor Rain, playlist voorbereiden, speech geven voor de premiere van The Flood en draaien in de Boom Chicago voor Super Social. Wat veel en veelzijdig en velen van ons vergeten wel eens dat Emanuelle pas 23 jaar is. WAAAAAAT 23? Ja, echt waar. Met wat zij allemaal doet en gedaan heeft, zou je dat helemaal niet verwachten. Daarom zijn wij heel blij dat KnappeKop Syb bij Emanuelle aan de draaitafel mocht zitten om alles en meer over haar te weten te komen. Zo schuilt achter haar DJ bestaan ook een modellen carrière, is ze gastspreker over thema’s zoals duurzaamheid en bewustwording en ondernemer in de healthy lifestyle. Genoeg om over te praten, dus daar gaan we!

Trossen los, wie is Emanuelle?
Joehoe! Mijn naam is Emanuelle en mijn lichaam is 23 jaar. Ik heb mijn Gymnasium afgemaakt en ben daarna meteen begonnen met werken in de creatieve sector. Na een jaar werken besloot ik drie maanden te reizen om vervolgens te beginnen aan een studie: antropologie. Inmiddels draai ik nu 3 jaar serieus als DJ, werk ik als model, begin ik in september met een kruidenvakopleiding, werk ik in een health-store in Amsterdam en streef ik naar een zo holistisch mogelijke manier van denken en leven.

Opgegroeid in het Gooi, groot geworden in Amsterdam, kijken mensen met een bepaald vooroordeel tegen mensen uit het Gooi aan?
Ja ze zullen er vast zijn, al heb ik daar zelf geen last van gehad. Ik denk niet dat dezelfde vooroordelen gelden voor alle mensen uit het Gooi. Ik denk wel dat er een groep mensen uit het Gooi kiest voor dezelfde weg en elkaar daarom blijven tegenkomen. Misschien heb je dan meer last van hoe je je in je jeugd hebt gedragen in het Gooi, maar ook daar heb ik zelf geen ervaring mee gehad. Een andere groep splitst op en volgt zijn eigen pad. Ik kom zelf uit Huizen en heb altijd sterk mijn eigen gevoel en pad gevolgd en zolang je letterlijk jezelf blijft, zullen er of geen vooroordelen zijn of zullen ze jou niet belemmeren, waar je ook vandaan komt.

Na je middelbare school ben je razendsnel naar Amsterdam verhuisd! En toen? 
Klopt! Ik kon niet wachten om de grote wereld te verkennen en op het uitgaansleven in Bussum was ik al vroeg uitgekeken. Ondertussen verzamelde ik muziek en had ik op een avond in de Studio 80, zo’n 6 jaar geleden, bedacht dat ik wilde leren draaien. Ik begon meteen na mijn examens te werken voor PUP, een creatief agentschap. Ik begon als junior accountmanager en organiseerde de exposities in onze (toen nog) galerie in Hutspot. Verder deed ik veel hostess werk en deed ik doorpas klussen voor verschillende kledingmerken. Na een klein jaar pakte ik mijn backpack in voor een reis van 2,5 maand door Zuid Amerika. Wow! Wat een reis! Ik leerde de Spaanse taal in Argentinië, reisde met een jeep door de zoutvlaktes in Bolivia en kwam terecht op hele bijzondere plekken als Isla del Sol in het Titicacameer op de grens van Bolivia en Peru. Tijdens deze bijzondere reis besloot ik mij te wagen aan het studentenleven en begon na de zomervakantie aan de UVA met een studie Antropologie.

Inmiddels ben je gestopt met je studie?
In het eerste jaar dat ik begon met Antropologie, heb ik ook mijn tijd geïnvesteerd in muziek, draaien en andere interesses. Dat ging voor mij lastig samen. Ik kreeg er telkens meer boekingen bij en begreep dat mijn hart meer bij muziek en werken lag dan bij schoolopdrachten afmaken en studeren. Al vond ik de lessen zelf echt fantastisch! Ik besloot mijn studentenleven na een jaar af te sluiten en vol te gaan voor het DJ’en en mijn andere passies.

En nu heb jij je eigen webshop in voedingssupplementen: My Rain Life. Hoe ben je hier op gekomen? 
Yes! Mijn passie voor natuur/kruidengeneeskunde ontwikkelde zich na de middelbare school snel. Ik woonde op mezelf en koos dus zelf waar mijn geld naar toe ging en wat er in mijn koelkast terecht kwam. Ik besloot vegetarisch te eten en zoetjes aan groeide dit naar veganistisch. Sinds drieënhalf jaar eet ik compleet veganistisch en komt dit ook terug in andere vormen van meer bewuste keuzes zoals wat voor kleding, huidverzorging en huishoudspullen ik koop etc. Veel van ons, eten op reguliere basis nog maar 20 verschillende soorten groenten en fruit, dat is weinig als je bedenkt dat er zoveel planten, bomen en vruchten groeien in de wereld. Het gebruik van kruiden in ons dieet is heel heilzaam en zitten vol met mooie voedingsstoffen. Mijn dieet gooide ik om naar plantaardig, maar ik heb sinds ik een klein kind ben, last van eczeem gehad en zelfs plantaardige voeding loste het probleem niet op. Toen ik door een vriendin werd gewezen op Rain Soul & Rain Core, wilde ik eerst uitpluizen wat mij daarin ging redden van mijn eczeem! Rain Soul bestaat uit koudgeperste zwarte framboos-, zwart komijnzaden, druivenpit en resveratrol. Het bevat veel goede vetten, essentiële suikers, antioxidanten en specifieke krachten van de zaden. Rain Core bestaat uit meer groene ingrediënten, gemaakt om het lichaam te reinigen: aloe vera, chlorella, chlorofyl, spirulina, paardenbloem, veenbessen zaad, mariadistel zaad, boerenkool, zwart komijnzaad. Let wel, veel huidklachten beginnen in de darm, dus met kruiden en planten werk je vaak van binnenuit.

Ik zat drie weken aan enkel Rain Soul en mijn eczeem verdween. Ongelofelijk! Ik ben inmiddels ruim een jaar helemaal vrij van eczeem en zelfs met een pauze van Rain Soul is het niet teruggekomen. Het is daadwerkelijk genezen. Ik besloot distributeur te worden om het voor de mensen in mijn omgeving makkelijker te maken om deze pure zaadvoeding te gebruiken. Ik vind het zelf fijner als iemand dichtbij een goede ervaring met mij kan delen, dan dat ik voor 100 euro iets onbekends uit Australië moet laten overkomen. Top-Tip voor een kater! 1 zakje Core voor het slapen gaan, 1 zakje Core en 1 zakje Soul bij het opstaan. 😉

Ik kan me voorstellen dat veel mensen denken dat je bent gaan draaien door je vriend The Flexican. Toch ben jij niet zomaar de “vriendin van”, maar super(social) self made?
Haha! Ja tuurlijk, dat is een van die zogenaamde vooroordelen! 😉 Ik heb ontzettend veel respect voor mijn vriend zijn passie en vakmanschap. Hij heeft mij absoluut geleerd hoe de draaitafels werken en hoe ik als DJ luister naar muziek. Ik heb mijn eigen bibliotheek opgebouwd en ben wat dat deel betreft zeer self-made. Je kan tot op zekere hoogte uitleggen hoe iets werkt maar wat er verder gebeurt, moet je toch echt zelf doen, uitvogelen en veel oefenen. Het is fantastisch om met degene van wie je houdt te kunnen sparren, praten en genieten over/van hetzelfde vak. We werken graag samen en respecteren ook dat we onze eigen projecten voeden los van elkaar.

Welk genre draai jij en hoe is het als vrouwelijke DJ in de scene? Bestaat ook hier een glazen (club) plafond?
Als Emanuelle Vos draai ik voornamelijk een eclectische mix van soul, hiphop, r&b, house, elektronsiche r&b, maar ook wat disco en wereldmuziek. Zoals je ziet een aardige mix, haha! Het hangt ook af van de plek, waar en door wie ik geboekt wordt, maar verwacht alles dan zit het altijd goed. Ik vind het heel leuk als vrouwelijke DJ. Je bent misschien in de minderheid qua vrouwen maar ik vind mannen super gezellig dus ik ervaar geen obstakels. Ik ben ook begonnen met een alias: ANOAH. Onder ANOAH draai ik enkel elektronische muziek, het is meer mijn spacey en spirituele uitlaatklep. Hier volgt binnenkort meer over!

Spannend! Als environmentalist zet jij je in voor thema’s bewustwording en duurzaamheid en heb je gesproken op de première van Before the Flood. Hoe cool was dit?!
Ja wow! Er is zo een mooie ontwikkeling gaande in het bewustzijn van de mensheid. Ik hoop het inzicht van het licht te kunnen delen en wij als mensheid zo meer in harmonie met elkaar kunnen leven en met de natuur. Je zal merken dat steeds meer jonge mensen inzien dat de groei van bewustzijn samen gaat met de heling van de aarde. Ik heb vorig jaar samen met Elke Salverda van Wanderlust gewerkt aan Green Up Your Life. De première van Before The Flood was het vervolg op ons eerste evenement waar we een grote groep (80 man) hebben uitgenodigd voor een volledige ervaring van een veganistische en bewuste leefstijl in 1 avond. We nodigden sprekers uit om vanuit hun vakgebied kennis te delen. Verder was er een kookworkshop, veganistische hapjes, gezonde drankjes, een rek met duurzame kleding en hadden we een compilatie van documentaire materiaal, betreffend onze belangrijkste thema’s, gemaakt. Het vervolg, de première van Before The Flood, was een groot succes! Ruim 220 man kwam samen in de Chicago Social Club in Amsterdam om deze informatieve documentaire over het bewaken van onze moeder aarde en onze voedselvoorziening samen in zich op te nemen. Het is bijzonder om te zien wat een groepsenergie er wordt gecreëerd als we het over onderwerpen hebben die echt iedereen aangaan. Er is geen tijd voor verdeeldheid, maar het is tijd om onze krachten te bundelen. Als wij ons allen verenigen en samenwerken voor een betere omgang met de natuur en allen welwillend zijn iets van onze hebzucht in te leveren, dan zullen wij absoluut een heel mooie vredige ervaring hebben in het leven op aarde.

We kunnen wel stellen dat je een influencer bent. Kan je verklaren hoe je op zo’n jonge leeftijd al zo invloedrijk kan zijn?
Nou voor mijn ego klinkt dit als een zeer vleiende titel, maar ik doe het absoluut niet voor een titel. Ik deel vanaf dat ik jong ben graag mijn visie en sta open om zoveel mogelijk te leren. Ik interesseer mij in veel verschillende vakgebieden en ik denk dat het zich organisch heeft ontwikkeld dat ik door middel van social media makkelijker mijn visie heb kunnen delen in de afgelopen jaren. Het is zeker een bijzondere en leuke bijkomstigheid dat er personen zijn die deze leerzame reis met mij willen beleven. Ik kijk zelf niet echt naar leeftijd en heb ook geen idee hoe oud je hoort te zijn voor een of andere titel. Ik ben wel van mening dat het belangrijk is om waardevolle informatie te delen, dat niet alleen je eigen hachje zal redden maar van belang is voor onze medemens en onze aarde.

Cliché maar oké, waar wil je over 5 jaar staan?
Ik laat absoluut het leven mij geven wat het geeft per dag. Ik heb wel een droom om een centrum omgeven door natuur te creëren waar ik geïnteresseerden, familie, vrienden en artiesten naar toe kan laten komen om zich creatief en spiritueel verder te ontwikkelen. Het lijkt mij fantastisch om workshops, ateliers en veganistische en biologische maaltijden aan te kunnen bieden en de kunst van leven met elkaar te ervaren. De tijd zal ons vertellen wanneer deze droom werkelijkheid wordt. Zo ben ik nu ook hard bezig met mijn instagrampagina, The Vegan Hotline, waar ik zelfgemaakte veganistische gerechten deel met foto’s en recepten!

Een vraag die we altijd stellen: zou je studenten aanraden om avontuurlijk te gaan ondernemen of om de veiligheid te kiezen van een baan in loondienst?
Ik zal altijd blijven aanraden, doe waar je hart ligt máár doe het zo vanuit je hart dat je aarde en medemens geen schade aanricht. Als je voor een baan in loondienst kiest, werk je aan iemand anders zijn droom. Als je droom is om als ondernemer de rijkste man of vrouw ter wereld te worden, no matter what, dan heb je mijn boodschap van schade aanrichten niet begrepen. Kies voor je eigen droom in harmonie met alles dat is. Simple living, high thinking. <3

Tot slot, zou je kunnen kiezen tussen model, DJ, of environmentalist?
Moeilijke vraag! Het een kan voor mij niet bestaan zonder het ander. Voor mij werkt alles samen en vind ik echt alles mega leuk!

Luister NU naar DJ Emanuelle Vos en ANOAH

(Nog) Meer weten over Emanuelle? Check @Emanuellevos, @ANOAH, @Green up your Life, @Emanuelle Vintage en The Vegan Hotline!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.