Cheers To You, Henriëtte!!

Henriëtte ten Hagen

Dit ken je. Dit wil je. Dit gaat je gebeuren: Je vrienden van vroeger en nu, samen aan een tafel. De verhalen beginnen en de avond valt. De twee groepen smelten samen in een hecht gezelschap en waar eerst je studie gespreksleider was, hoor je nu voornamelijk zang en jolijt. Het 21-diner is sterk in opkomst en het recept voor succes zit in je vrienden, familie en organisatie. Heel leuk vinden wij dat Henriëtte ten Hagen speciaal voor deze doelgroep Cheers To You heeft opgezet om jouw avond onvergetelijk te maken. Van knus tot over de top, alles kan bij haar! Wij wilden meer weten dus KnappeKop Syb mocht op de koffie en etiquette bij Henriëtte!

Cheers Henriëtte, wie ben jij?
Dat ben ik! 26 jaar en ben bijna drie jaar geleden afgestudeerd aan Business School Notenboom. Ik heb hier Hotel- en eventmanagement gestudeerd en naast mijn studie (en daarna) ben ik altijd op freelancebasis werkzaam geweest in de evenementenbranche. Op zowel zakelijke als privé-evenementen, van hosting tot catering. Daarnaast ben ik werkzaam als partymanager voor verschillende cateringbedrijven en evenementenbureaus.

Had je, met een-terug-in-de-tijdmachine, nog steeds voor deze studie gekozen?
Ik had vroeger altijd al een droom om ooit mijn eigen restaurant te beginnen en die droom heb ik nog steeds! Voor mij was het dus al vrij snel duidelijk dat ik met mijn studie deze kant op zou willen. en daarom was dit een goede keuze vanwege de goede combinatie tussen management, bedrijfskunde en horeca.

Was jij lid van een studentenvereniging (waar het 21-diner erg populair is)? 
Helaas ben ik zelf nooit lid geweest. Toen ik begon met studeren woonde ik in Utrecht, maar ik wist dat ik op een gegeven moment naar Amsterdam wilde verhuizen. Toen dat eenmaal zover was, vond ik mezelf te oud om nog lid te worden. Gelukkig zijn veel vrienden/vriendinnen van mij wel lid (geweest), dus ik heb alsnog een beetje van het sfeertje kunnen proeven en uiteraard alle leuke feestjes mee kunnen maken!

Maak je veel gekke dingen mee in de evenementbranche?
Pfoe, nogal! Bruiloften zijn altijd leuke evenementen om bij aanwezig te zijn. Iedereen is blij en als er wat drank in de man zit ontstaan er vaak grappige situaties. Laatst viel er één gast tijdens het diner al in slaap. Verder is het altijd leuk dat als veeleisende gasten iets onmogelijks vragen, je het toch voor elkaar krijgt om het te regelen. Ik ben vaak nog last minute op pad gestuurd voor een bepaald soort kaviaar of een bijzondere fles champagne. Als je gasten dan onverwacht daarmee blij kunt maken, geeft dat echt een kick.

Hoe zag jouw 21-diner eruit?
Toen ik 21 werd was het nog niet zo’n happening als dat het tegenwoordig is. Ik heb het wel gevierd met vriendinnen bij mijn ouders thuis. Mijn moeder en ik hadden wel super lekker gekookt, maar we zaten uiteindelijk gewoon met ons bord op schoot. Niet minder leuk natuurlijk! Tegenwoordig worden er ook kwart-eeuwdiners georganiseerd, of bijvoorbeeld als je 30 wordt. Dus misschien ga ik over 4 jaartjes in de herkansing!

Cheers To You! Wanneer en hoe ben je op het idee gekomen om dit te beginnen?
Doordat veel mensen om mij heen lid zijn, heb ik zelf veel 21 diners mee mogen maken. Ook ben ik vaak werkzaam geweest tijdens deze diners. Ik merkte de laatste tijd dat het niet meer alleen een traditie was als je lid was, maar ook andere studenten gingen dit overnemen. Ik hoorde van veel mensen om mij heen dat ze het een enorm geregel vonden. Jongens en meiden nodigen soms zelfs 30/40 mensen uit voor hun diner. Dat is echt een organisatie, helemaal als je geen achtergrond in de horeca hebt. Toen dacht ik; Als mensen bereid zijn om een weddingplanner in te huren, waarom dan geen 21 dinerplanner? Ik liep al een jaartje met dit idee en sinds vorige maand is mijn website online!

Zoveel smaken, zoveel bonbons! Elk 21-diner is maatwerk voor jou?
Jazeker, sommige studenten willen zelf koken, anderen laten het cateren. De één laat familie bedienen en de ander wil het weer uitbesteden. Ook geeft de ene meer om de drank en de ander meer om het eten. Door eerst met mijn klanten alles face-to-face te bespreken, krijg ik een goed beeld van wat zij wel en niet willen. Thema’s zijn uiteraard ook vaak belangrijk bij 21 diners. Ik kan voor de decoratie zorgen, maar als ze het liever zelf willen doen kan dit uiteraard ook. In principe ondersteun ik dus in alles waar nodig, van catering, tot bediening, tot inhuur van spullen, tot decoratie en het hele timemanagement gedurende de avond. Dit laatste is vooral bij deze diners ook belangrijk, aangezien er altijd veel speeches/liedjes/filmpjes zijn voor de jarige.

Hoeveel stress neem jij weg voor, tijdens en na een 21-diner?
Zoveel mogelijk! Uiteraard zorg ik dat de avond zelf in goede banen wordt geleidt, maar ook de op- en afbouw neem ik, indien nodig, voor mijn rekening. Zo heeft de jarige zelf alle tijd om zich klaar te maken voor het feest en hoeven de ouders op de avond zelf (of de ochtend erna) niet alle lege flessen en vieze glazen op te ruimen. Ook over de hoeveelheid lege flessen denk ik na, dan hoeven de studenten zelf ook niet na te denken over hoeveel drank er in huis moet worden gehaald. Eventuele keuzestress over het menu kan ik ook wegnemen, door de invulling van de creatieve koks die ik in mijn netwerk heb. Ook als er niemand meer in staat is de volgende dag helder na te denken, zorg ik voor een lekker kater-ontbijt! Weer een zorg minder!

Wat is het verschil tussen een heren en dames 21-diner?
Het grootste verschil zit hem denk ik wel in de algehele aankleding van het diner. Meiden zijn meer van de aankleding en doen echt wat met verschillende thema’s. De thema’s zie je dan ook terug in wat de meiden dragen. Jongens trekken gewoon een pak aan en willen zitten en drinken en eten. Meiden hechten meer aan goede foto’s van de avond zelf terwijl jongens zich daar niet druk om maken. Meiden doen vaak ook meer moeite voor liedjes/speeches. Voor jongens moet het vooral gewoon grappig zijn.

Wat is businesswise de volgende uitdaging?
Mijn volgende uitdaging is om echt meer bekendheid te creëren. Cheers To You moet onder de studenten bekend staan als hét bedrijf dat jouw diners organiseert.

De vraag die we altijd stellen: raad jij het studenten aan om te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen in loondienst?
Ik kan het iedereen aanraden om ondernemer te worden, maar je moet er wel het type voor zijn. Sommige mensen vinden het nou eenmaal lekker om door iemand anders aangestuurd te worden. Als je al een beetje dat gevoel hebt bij jezelf raad ik het echt af. Anderen hebben wel echt dat ondernemersbloed in zich. Als het kan doe het, want het is het leukste dat er is!

Wat zijn de do’s, don’t, thema’s en trends in het veld van 21-diners?
Wat je tegenwoordig veel ziet zijn photoboots die worden ingehuurd. Iedereen zit natuurlijk op social media tegenwoordig dus leuke kiekjes zijn erg belangrijk. Mooi gedekte tafels en mooi opgemaakte borden doen het ook altijd erg goed op Instagram! Originele menu’s zijn ook helemaal hip, de ingrediënten worden steeds gezonder en de combinaties steeds gewaagder. Een tomatensoepje of een bordje carpaccio op je menu is dus eigenlijk een beetje verleden tijd.

Cliché, maar nog steeds oké: waar staat Cheers To You over 5 jaar?
Binnen 5 jaar wil ik Cheers To You hebben uitgebreid naar een evenementenbureau dat niet alleen 21 diners organiseert, maar ook andere verjaardagen/bruiloften/andere vrijetijds evenementen. Dat kan in Nederland zijn, maar het liefst wil ik uitbreiden naar het buitenland.

Tot slot, wat weet nog niemand van Henriëtte?
De meeste mensen in mijn omgeving weten het wel, maar ik ben echt helemaal verslaafd aan mayonaise en kaas. Ik eet het echt met alles en het liefst de hele dag door!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.