Carrière maken bij NautaDutilh? Mimi geeft tips!

NautaDutilh Mimi Gaillard KnappeKoppen Rechten Juridisch

Met kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York mag NautaDutilh haarzelf met recht(en) een internationaal advocatenkantoor noemen. Geen wonder dat zij erg populair zijn onder aanstormend juridisch talent. Maar hoe kom je hier eigenlijk binnen? Voor deze vraag en meer mochten wij campus recruiter Mimi Gaillard interviewen. Zit je er goed klaar voor? Mooi! Lees snel verder!

Welkom! Wie ben je?
Ik ben Mimi en groeide op in het mooie Breda. Na mijn basisschoolperiode heb ik het gymnasium doorlopen. Daarna ben ik gaan studeren in Utrecht, waar ik het Utrecht Law College deed, een honourstrack binnen de rechtenstudie. Het ULC bood een leuke en verdiepende studie-ervaring. Ook ben ik actief geweest bij mijn studievereniging. In eerste instantie wilde ik Officier van Justitie worden, maar al snel besefte ik dat het klassieke toga-beroep niet helemaal mijn ding was. Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn passie voor organiseren en regelen en toen ik assessor werd bij mijn studievereniging wist ik zeker dat ik daar wat mee wilde gaan doen. Dit leidde me uiteindelijk naar het recruitmentwerkveld. Ik ben twee jaar geleden bij NautaDutilh terechtgekomen via een stage en ben sindsdien niet meer weggegaan!

NautaDutilh Mimi Gaillard KnappeKoppen Rechten Juridisch

Terugkijkend, zou je nog steeds voor dezelfde studie hebben gekozen?
Absoluut! De rechtenstudie biedt veel meer dan alleen kennis van wetten en regels. Je leert belangrijke vaardigheden zoals schrijven en spreken. Pleiten en presenteren zijn van groot belang, niet alleen voor advocaten maar bijvoorbeeld ook voor recruiters. Mijn studie heeft mij goed voorbereid op de uitdagingen in mijn huidige functie van Campus Recruiter. Omdat ik rechten heb gestudeerd, kan ik studenten goed adviseren over de rechtsgebieden en onderwerpen die het best bij hen passen.

En waar ben jij als Campus Recruiter verantwoordelijk voor en hoe pak jij dit aan?
Ik werk in een relatief groot team waar iedereen zijn of haar eigen projecten en expertise heeft. Ik focus voornamelijk op het contact met studenten en het organiseren van evenementen zoals bedrijfsbezoeken, businesscourses en masterclasses. Voor deze evenementen reizen wij het hele land door.

NautaDutilh Mimi Gaillard KnappeKoppen Rechten Juridisch

Wat is er naast een afgeronde studie met goede cijfers nog meer belangrijk voor jou en NautaDutilh als het om jong talent gaat?
Wij kijken naar jou als persoon. Vertel wat jou bijzonder maakt, we hebben je cv en cijferlijst immers al gezien. Waarom jij kiest voor NautaDutilh. Motiveer echt wat je wilt. Als je een voorliefde hebt voor financieel recht, vertel ons dan waarom dat zo is. En ja, cijfers zijn belangrijk, maar ze vertellen maar een deel van jouw verhaal. Ervaringen vanuit je jeugd, bijbanen, een tijd in het buitenland: we horen er graag over!

Binnen ons kantoor verwelkomen we een diversiteit aan mensen. Er is dus niet één specifiek profiel dat hier past. Gelukkig maar! Wat we delen is ambitie, leergierigheid, enthousiasme en gedrevenheid. Als je dat leuk vindt, kan je naast je werk van alles doen en organiseren binnen kantoor: voetballen, hockeyen, juridisch pro bono werk of het cabaret organiseren.

Wat zou je aanraden aan een enthousiaste, bijna afgestudeerde student die graag bij NautaDutilh wil werken?
Vertel ons dus jouw verhaal, wees concreet en authentiek. Laat zien waarom je hier wilt werken en wat jou bijzonder maakt als persoon én als professional. Aarzel niet om contact met mij op te nemen als je wilt overleggen over de mogelijkheden, jouw specifieke interesse of situatie. Ik denk graag met je mee!

NautaDutilh Mimi Gaillard KnappeKoppen Rechten Juridisch

Learning & Development speelt een belangrijke rol binnen NautaDutilh, kan je hier meer over vertellen?
Persoonlijke ontwikkeling is enorm belangrijk, gedurende je hele carrière. Bij NautaDutilh doen we veel rondom Learning & Development, zoals het net Talenten Ontwikkel Programma (TOP) en het NDinstitute. Binnen het TOP-programma ga je met collega’s uit de business en business support aan de slag met persoonlijk leiderschap. Je gaat letterlijk de hei op om aan verschillende vaardigheden te werken – heel erg leuk én leerzaam!

Het NDinstitute Instituut is ons eigen opleidingsprogramma en duurt vier maanden. Met andere startende advocaten ga je aan de slag met verschillende rechtsbijstandzaken. Zaken doe je helemaal zelf: van contact met je cliënt tot aan de dagvaarding en zelf pleiten. Het NDi is een heel leerzame periode met verschillende trainingen. In deze periode ontstaat ook vaak een echte vriendschap: er gaan nu nog oude NDi-groepen één keer per week met elkaar lunchen en zelfs op vakantie!

NautaDutilh Mimi Gaillard KnappeKoppen Rechten Juridisch

Welke evenementen staan er op de planning de komende tijd?
We organiseren veel verschillende evenementen, zowel in samenwerking met studieverenigingen als intern. Praktijkdagen, seminars en kennismakingsevenementen met studenten en starters worden in ons kantoor gehouden. We gaan per persoon op zoek naar de beste manier om kennis te maken en staan natuurlijk altijd open voor een koffie. Laat het ons weten en we helpen je graag verder!

Tot slot, dit weet stiekem nog bijna niemand over Mimi?
Wat veel mensen niet weten is dat ik bijna kok was geworden! Voordat ik bij NautaDutilh aan de slag ging, overwoog ik de koksopleiding te gaan doen. Het organiseren van etentjes vind ik heel erg leuk. Als ik de loterij zou winnen, dan begin ik mijn eigen delicatessenzaak. Mijn specialiteit is een heerlijke lasagne, die al in de ochtend de tijd krijgt om de smaken in te laten trekken.

NautaDutilh Mimi Gaillard KnappeKoppen Rechten Juridisch

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.