Brenda is recruiter bij het grootste advocatenkantoor van de wereld!

      

Brenda De Smet is Campus Recruiter bij Dentons. Met ruim 6.000 advocaten op meer dan 160 locaties in meer dan 80 landen is Dentons het grootste advocatenkantoor ter wereld! We spraken met haar over onder andere haar carrièrepad en hoe Dentons werkt aan een inclusievere advocatenwereld. Benieuwd hoe het er aan toegaat in zo’n grote corporate, hoe Brenda terecht is gekomen bij Dentons, en hoe jijzelf daar binnenkomt? Lees snel verder!

Hi Brenda! Welkom! Wie is Brenda? 
Ik ben geboren en opgegroeid in Volendam. Op de middelbare school vond ik veel vakken leuk – al was het belangrijkste voor mij de gezelligheid in de tussenuurtjes en het maken van nieuwe vrienden. Na mijn vwo-diploma te hebben behaald ben ik naar Amsterdam verhuisd. Dat voelde voor mij als een logische stap, op jezelf wonen in ‘de grote stad’. Omdat de studierichtingen aan de universiteit me minder interessant leken koos ik uiteindelijk voor de opleiding Human Resource Management aan de HvA. Fast forward werk ik nu als Campus Recruiter bij Dentons! Ik ben iemand die zich graag omringt met mensen. Ik word enthousiast van mensen verbinden en contacten leggen zowel in een werk- als privé-omgeving. Ik denk dat recruiter zijn daarom ook zo goed bij mij past.

Bachelor Human Resource Management, minor Psychologie én lid van Commissie HR-buddy. Een echte HR-professional! Hoe ben je op dit pad terecht gekomen?
Eigenlijk ben ik altijd al druk geweest met bijbaantjes en extra curriculaire activiteiten. Tijdens mijn eerste jaar aan de HvA miste ik de praktijkervaring en besloot ik actief te worden als HR-Buddy bij de studievereniging en begon ik bij HRcommunity aan mijn eerste HR-bijbaan. In mijn derde jaar heb ik stagegelopen bij Consolid, een detacheerder op het gebied van transport, logistiek en mobiliteit. Ik had het hier zo naar mijn zin dat ik daar na mijn stage nog een tijdje ben blijven hangen. Mijn afstudeerstage heb ik gedaan binnen de HR-afdeling van een internationaal advocatenkantoor, waar de interesse voor de advocatuur is gewekt. Ik vind het helemaal niet erg om hard te werken en vooral niet als ik het werk ook nog eens leuk vind!

Na een paar jaar bij de detacheerder Consolid ben je naar Samsung gegaan, wat waren de grootste verschillen voor jou?
Bij Consolid was ik een soort van manusje van alles en mocht ik meewerken aan veel grote en interessante projecten. Voor iemand die net is afgestudeerd kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Daardoor heb ik veel verschillende dingen kunnen doen en een goed beeld kunnen krijgen van het HR-werkveld. De sfeer was ook heel ontspannen en ongedwongen, het was voor mij echt thuiskomen. Na 3 jaar kwam Samsung Electronics op mijn pad. Alhoewel ik vooraf twijfelde of ik me op mijn plek zou voelen in zo’n grote corporate viel dat in de praktijk enorm mee. Het HR-team was super

verwelkomend en de organisatie was een stuk persoonlijker dan ik mij had voorgesteld. Het bleek voor mij een goede leerschool waar ik echt stappen heb kunnen maken als HR-professional.

Nu bijna 9 maanden bij Dentons, hoe begon jouw carrière hier?
Op een gegeven moment ben ik gaan nadenken over wat ik wilde als professional en ben ik hierover met verschillende mensen in gesprek gegaan. Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Dentons waar ik mensen kende. Ik vond het spannend om te gaan praten bij Dentons, het is wereldwijd het grootste advocatenkantoor en over de Zuidas hoor je ook wel eens wat vooroordelen. Maar de gesprekken die ik voerde over de mogelijkheden voor mij binnen dit kantoor waren heel leuk en de vacature die er was leek goed aan te sluiten op mijn ambitie. Voor mij staan werkgeluk en werkplezier echt op de eerste plaats en zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen in de rol van Campus Recruiter.

Binnen Dentons ligt mijn focus voornamelijk op recruitment en arbeidsmarktcommunicatie, dat is deels weer een heel nieuw onderwerp voor mij. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet en me destijds ben gaan oriënteren op een andere baan. Het klinkt een beetje zoetsappig maar voor mij is mijn huidige baan echt een feestje. Ik heb een enorm zachte landing bij Dentons gehad en ik vind het team waarin ik werk heel fijn. Daarbij past de rol van Campus Recruiter heel goed bij me, ik heb veel contact met mensen binnen en buiten de organisatie. Ik het gevoel dat ik hier echt op mijn plek zit.

Dentons is toch nog redelijk nieuw in Nederland, kan je hier wat over vertellen?
Dentons bestaat wereldwijd pas 10 jaar en werd in 2017 actief in Nederland. Ons kantoor in Amsterdam is een van de grotere kantoren binnen Europa. We zijn het grootste global advocatenkantoor ter wereld maar tegelijkertijd dus een relatief jonge speler op de juridische markt. Er is veel ruimte voor pionieren en nieuwe ideeën – de sfeer is allesbehalve traditioneel. Het mooie aan Dentons vind ik dat we overal op de hele wereld Dentons kantoren hebben maar toch dezelfde waardes delen. We werken veel samen op internationaal vlak maar focussen ook op onze lokale expertise. Dat biedt veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei en je leert veel van en met collega’s van over de hele wereld.

Campus recruiter van ’s werelds grootste advocatenkantoor, hoe is dat?
Bijna alle dagen heb ik enorm veel zin om naar mijn werk te gaan en me te laten verrassen door wat er die dag op mijn pad komt. Ondanks dat Dentons het grootste advocatenkantoor van de wereld is op de competitieve Zuidas, hangt hier een hele ontspannen sfeer. De combinatie van hard werken en gezelligheid past perfect bij mij. Wat ik ook erg fijn vind is dat elke mening hier echt telt. Zo kan iedereen bijvoorbeeld een goed idee pitchen en wordt er actief gevraagd naar hoe werknemers hun werkzaamheden bij Dentons ervaren. Iedereen levert zijn bijdrage op zijn eigen manier.

Solliciteren bij een grote corporate als Dentons kan spannend zijn voor een jonge professional, welke tips kan jij geven?
Ik vond het zelf ook spannend om hier te solliciteren en ik snap dat een groot kantoor op de Zuidas enigszins intimiderend kan overkomen. Maar bedenk dat hier ook gewoon mensen werken die op zoek zijn naar energieke en authentieke collega’s. Bereid je goed voor en blijf vooral jezelf. Je hoeft niet alleen maar gepolijste antwoorden te geven en wij snappen dat je zenuwachtig bent. Wij steken onze sollicitaties juist meer in als een gesprek en niet als een kruisverhoor, dus mocht je interesse hebben, kom vooral eens kennis maken!

Wat voor leuke activiteiten staan er allemaal op de agenda?
Nou, een heleboel! We organiseren zelf diverse recruitmentevents door het jaar heen zoals padelevents, ons Dentons Diverse Excellence Scholarship en onze Challengers Business Course. Maar ook zijn we het komende collegejaar weer te vinden op verschillende Juridische Bedrijvendagen om in contact te komen met jong talent!

Het Dentons Diverse Excellence Scholarship biedt een talentvolle student niet alleen een studiebeurs voor een Masterstudie Rechten, maar ook een mentorpogramma met experts uit het werkveld en werkervaring binnen ons kantoor in Amsterdam. We zijn op zoek naar uitdagers. Creatieve denkers van alle achtergronden. Ambitieuze rechtenstudenten die excellence nastreven en die ons kunnen helpen definiëren hoe het recht er morgen uit zal zien. Meld je nu aan!

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ik denk dat deze keuze heel persoonlijk is en dat je vooral moet doen wat goed bij je past. Eerst werkervaring opdoen binnen een bedrijf en leren van anderen kan heel waardevol zijn voordat je zelf gaat ondernemen.

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Brenda?
Ondanks dat ik geen verborgen baktalent heb, kan ik een super lekkere lemon poppy seed cake bakken. De reden dat nog niet veel mensen dit van mij weten, is dat ik anders niet meer uit de keuken weg te slaan ben!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.