Alles glittert bij Malou!

“Life is a glitter!” Glittermeisjes staat voor happiness, vrolijkheid en creativiteit. Dit willen zij met iedereen delen! Dit inzicht heeft bij Malou van Raaij een aantal jaar geleden voor een eureka moment gezorgd en daarom is zij trots (co)founder van Glittermeisjes. Het concept is helder: zij zorgen ervoor dat (festival)bezoekers versiert worden met verschillende glitters. Creatief en kleurrijk: we love it! En om onszelf ook wat meer te laten sprankelen mocht KnappeKop Syb Glittermeisje Malou interviewen! Poppin bottles, here we go!

WIE is Malou?
Hey, wat leuk dat ik word gevraagd om wat over mezelf te vertellen ☺! 27 jaar geleden werd ik geboren in Haarlem en kreeg ik de naam Malou van der Raaij. Tot mijn 21e heb ik in Haarlem gewoond. In Utrecht studeerde ik Communication & Multimedia Design. Tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, doe ik aan yoga en houd ik van nieuwe dingen ontdekken en ondernemen. Zo ben ik een gepassioneerde creatieve ondernemer: van het creëren van social content tot de handgemaakte producten. Ik ben graag veel buiten en reis veel. Zo ben ik verliefd geworden op de stad Berlijn en de landen Portugal en Canada. Ook vind ik het heerlijk om een bankhangavond te hebben, wie niet?

Wat wilde je later worden toen je nog op de basisschool zat?
Haha, ik wilde juf, journalist of regisseuse worden. Nu nog steeds lijkt het me leuk om juf te zijn.

Glittermeisjes is bedacht in Berlijn? Vertel meer!
Ik was altijd al verliefd op Berlijn. Deze stad is zo vrij! Toen mijn beste vriend en ik de kans kregen om als eerste studenten onze minor te volgen in Berlijn waren onze tassen dan ook snel gepakt. Ik decoreerde mezelf en vrienden altijd al voor feestjes. Door de vrijheid en creativiteit van Berlijn kon ik deze interesse verder ontwikkelen en ontstond het eerste idee. Daarna heeft het nog een tijdje geduurd voordat ik daadwerkelijk onder de naam ‘Glittermeisjes’ mensen ging decoreren met glitters. Glittermeisjes is dus echt ontstaan vanuit een hobby waar ik heel veel plezier uit haal!

Hoe belangrijk is social media voor jou?
Social media is grotendeels mijn werk en daarom blijf ik altijd up-to-date. Ik zie social media dan ook als een heel goed kanaal om op verschillende wegen je doelgroep te bereiken. Daarnaast is het gratis, wat voor een start-up erg fijn is! Ik heb nu vier Instagram (en Facebook) accounts. Hier switch ik tussen mijn persoonlijke account, de verbouwing van ons huis @houseofmonstertjes, @Glittermeisjes en @le.pouf (nieuw bedrijfje van mijn vriend en ik). Grappig genoeg zijn er veel aanvragen bijvoorbeeld via Facebook gekomen, dus ik kan wel zeggen dat het onmisbaar is voor mij en mijn werk.

Was het moeilijk, in het begin, om festivals te overtuigen van je sfeerverhogende business?
Elk begin is lastig. Vooral omdat je nog niet veel hebt om te laten zien. Daarnaast is het moeilijk te achterhalen wie de persoon is die je moet benaderen. In het begin van Glittermeisjes hebben we veel op Thuishaven gestaan, dat was heel leuk en daar hebben we veel leuke mensen mogen decoreren met glitters! Hier fotografeerde ik onze decoraties om een portfolio op te bouwen die uiteindelijk verstuurd kon worden naar de festivals. Daarnaast onderhoud ik de social media kanalen zodat mensen ons ook kunnen vinden.

Betalen de bezoekers of de organisatie voor jullie sparkle?
In het begin moesten de bezoekers betalen. Echter dit werkte niet voor beide partijen. Ik moest héél veel mensen glitteren om twee mensen en mijn redelijke prijzige glitters (die ik bij een grimeur zaak koop om allergische reacties tegen te gaan) te betalen. Daarnaast is de drempel hoger om zich te glitteren waardoor je minder mensen met glitters op het festival ziet. Dus sinds een jaar betaalt het evenement ons en kan iedereen die wil gratis glitterdecoraties krijgen ☺!

Zijn jullie ook te boeken voor privé feesten en partijen?
Zeker! Zo hebben we bijvoorbeeld afgelopen januari bij het Nieuwjaarsfeest van ING met een leuke aangeklede stand gestaan. Daarnaast zijn we ook op bruiloften te vinden, waar we de gasten tijdens het feest decoreren met glitters, echt superleuk! Als een bedrijf zijn logo op een bedrijfsfeest wilt laten zetten met glitters, kan dit ook!

Je zit niet stil want onlangs ben je met je vriend Lepouf begonnen, handgemaakte leren poefs!
Le pouf is nog jong, maar gaat al redelijk goed! Mijn vriend en ik hebben een aantal jaar terug een handgemaakte leren poef uit Marokko laten meenemen door een vriendin. Deze stond al een tijdje op de verlanglijst. Het product is gewoon zo mooi! Het is met de hand gemaakt van een duurzame natuurlijke materiaal. Zelfs na zoveel jaar lijkt de poef mooier te worden door het geleefde leer. Het idee van het verkopen van dit product in Nederland stond dus al een tijdje op de plank. Een tijdje terug gingen we zelf voor een vakantie naar Marokko en dachten, nu of nooit ☺. Dus we zijn met allemaal lokale verkopers gaan praten en uiteindelijk met iemand in contact gekomen waarmee het klikte! We verkopen nu de poefen in drie verschillende kleuren!

Is het moeilijk om op zoveel borden tegelijk te schaken?
De grap is, dat alles wel een beetje overlap heeft. Als designer doe ik veel met social media content design wat door te voeren is in Glittermeisjes en Le pouf. Een voordeel is bijvoorbeeld dat ik geen mensen hoef in te huren voor de fotografie of een huisstijl.
Tuurlijk, drie verschillende bedrijven is soms wel schakelen, maar tot nu toe haal ik zoveel energie uit alle drie!

Een vraag die we altijd stellen: zou je studenten aanraden om avontuurlijk te gaan ondernemen of om de veiligheid te kiezen van een baan in loondienst?
Het was de beste beslissing om van een vaste baan naar een situatie waar ik voor mezelf werk te gaan! Ik ben uit mezelf weggegaan, omdat ik zoveel ideeën en plannen had om bedrijfjes op te zetten en dit was niet te combineren met een vaste baan. Dat terzijde, ben ik wel blij met de ervaring die ik in loondienst bij bedrijf heb gehad! Ik heb mega veel geleerd in deze periode. Bijvoorbeeld hoe de start-up wereld werkt en groeit.

Maar de vrijheid die ik nu ervaar en de mogelijkheden, vind ik echt fantastisch! Waar het op neer komt is dat ik geen advies ga geven wat je moet doen, ik kan alleen spreken vanuit eigen ervaring, we zijn tenslotte allemaal anders!

Cliché = OK: waar sta jij over 5 jaar?
Oeh lastig haha! Mijn droom is om een stuk land in Portugal te kopen en hier een huis te bouwen. Zodat ik altijd naar Portugal kan gaan wanneer ik dit wil en later als ik oud ben lekker in de natuur ben! Hier ben ik nu samen met mijn vriend mee bezig. Dus in 5 jaar mag dat huis er wel staan. Daarnaast zou ik graag zien dat alle drie de bedrijfjes goed gaan. Dat Le pouf is uitgebreid naar een goedlopend bedrijf, die vanuit zichzelf functioneert en misschien wel is uitgeggroeid tot een eigen winkel. Verder dat Glittermeisjes uit meer meiden bestaat die op veel evenementen/festivals en feesten te vinden zijn en natuurlijk mijn freelance werk nog steeds zo leuk en uitdagend is.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.