Yasmine brengt vastgoed beter in beeld!

Yasmine Stoop Dronable

Is it a bird, plane of superman? Nee! Allemaal fout, want het is natuurlijk Dronable! De student-startup van Yasmine Stoop en haar co-founders Kas Kornblum en Stijn Michiels. Ze zijn pas een paar maanden live, maar vliegen nu al op grote hoogte met hun drone-video bedrijf. Hiermee geven zij vastgoed-eigenaren waanzinnige video’s van hun panden. Over dit gat in de markt springen wij een gat in de lucht. Helemaal omdat wij Yasmine mochten interviewen. Ready for take-off?

Hi Yasmine! Welkom! Wie ben jij?
Hee allemaal! Mijn naam is Yasmine. Ik ben 21 jaar en ik studeer Future Planet Studies in Amsterdam. Dit jaar zit ik in het laatste jaar van mijn studie en ben ik de minor Entrepreneurship gaan doen, waar ik enorm veel energie uit haal! Verder heb ik een bijbaan als trainer bij Remind Learning en als voorlichter bij mijn Faculteit aan de UvA. Ik hou ervan om een druk leven te hebben, maar daar is ook wat ontspanning voor nodig! Daarvoor ben ik op het voetbalveld te vinden met mijn vriendenteam.

Yasmine Stoop Dronable

Terugkijkend, nog geen moment spijt van je studiekeuze Future Planet Studies?
Toen ik voor mijn studiekeuze stond vond ik het zo raar dat je voor een bepaalde richting moest kiezen. Ik wilde graag over de hele wereld leren, hoe werken aardwetenschappelijke processen? Hoe kunnen we hier als mens het beste mee omgaan? Future Planet Studies was hierin de perfecte studie voor mij aangezien het verschillende vakgebieden combineert en erg oplossingsgericht is. Om me heen merk ik dat veel mensen bij een discussie geneigd zijn om het vanuit een kant te bekijken. Ik ben erg blij dat ik juist leer om een thema vanuit verschillende invalshoeken te kunnen bekijken. Daardoor heb ik heb geen spijt van mijn studiekeuze.

Ook werk je als trainer bij Remind Learning en geef je les op middelbare scholen! Een mooie en betekenisvolle bijbaan lijkt me?
Dit is zeker een mooie en betekenisvolle bijbaan. Zelf ben ik veel met zelfontwikkeling bezig en merk dat het je leven zoveel mooier kan maken door richting te geven aan je eigen leven. Remind Learning staat voor eigenaarschap nemen in je eigen leven. Ik sta hier heel erg voor en ben ervan overtuigd dat iedereen er wat aan heeft om dit zich eigen te maken. Hierbij kan je niet vroeg genoeg beginnen!

Yasmine Stoop DronableDronable is in de minor Entrepreneurship ontstaan! Hoe zijn jullie op het idee gekomen?
Voor dit idee kunnen we vooral Kas de credits geven. Hij had al 2 jaar een eigen freelance bedrijf waarin hij voor enkele makelaars dronebeelden schoot voor huizen in de verkoop. In zijn ervaring merkte hij dat er heel potentie lag in dit op te schalen, omdat er veel behoefte voor was. Dit idee lag al vanaf het begin op tafel, maar heeft nog een lange weg moeten maken voordat we erg echt mee doorgingen. Na een paar mislukte ideeën over een georganiseerde kledingruil en theezakjes maken van het overschot aan mondkapjes bedachten we met Dronable door te gaan. Wat een goede keuze is dat geweest! We zijn er nog steeds alle drie erg blij mee.

Wat goed! En vertel ons meer over de business?
Op funda zagen we dat er nog weinig aandacht is voor de omgeving van huizen, terwijl dit voor mensen vaak erg belangrijk is in het uitzoeken van een huis. Ook wordt de beschrijving van een huis nauwelijks gelezen, terwijl hier veel nuttige informatie in staat. Wij maken dronebeelden waarin we de omgeving van huizen goed weergeven door middel van dronebeelden en laten de beschrijving visueel naar voren komen met animaties. We maken een gepersonaliseerde video van een huis of kantoorpand en verkopen dit aan vastgoedeigenaren.

Hoe zijn de rollen met je co-founders Kas en Stijn verdeeld?
Binnen Dronable heeft Stijn het meest verstand van de technische zaken en houdt zich bezig met de website, editing & administratie. Kas heeft het meest overzicht over de praktische zaken van het drone vliegen, maakt agenda’s voor vergaderingen en houdt zich bezig met het financiële plaatje van Dronable. Zelf houdt ik me bezig met de sales van het bedrijf en heb ik als projectmanager contact met de makelaars en de dronepiloten.

Mag je eigenlijk overal in Nederland met een drone vliegen?
In Nederland mag je buiten de gebieden met een vliegveld om overal vliegen in Nederland. Op het platteland kan je dus bijna overal gewoon vliegen en in veel steden zoals Utrecht, Alkmaar en Almere kan je gewoon vliegen. Dit zijn dan ook de gebieden waar we ons op richten.

Yasmine Stoop Dronable

Is er iets wat je onderschat hebt aan het ondernemerschap?
Zeker! In het ondernemerschap kom je in veel situaties waarin je in korte tijd nieuwe skills je eigen moet maken. Vóór Dronable had ik nog nooit sales gedaan en nu moest ik dat ineens kunnen. Je wil het liefst dan alles in een keer helemaal eigen kunnen maken, omdat er vaak tijdsdruk op staat. Zulk soort processen kosten echter tijd om het helemaal eigen te maken. Hierin heb ik geleerd niet te hoge verwachtingen te stellen en dichtbij jezelf te blijven.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ik zou het zeker aanraden om te gaan ondernemen! Het is zo’n unieke ervaring om zelf je eigen dagbesteding te kunnen bepalen. Als we het hebben over eigenaarschap te hebben over je eigen leven is ondernemerschap daar het perfecte voorbeeld van! Juist om ermee te beginnen is een fijne manier om te ontdekken wat je zelf wil in het leven naar mijn mening. Een startup is nog zo vormbaar, waardoor je jezelf kan ontwikkelen in verschillende taken. Hierin leer je op een natuurlijke manier, door ervaring, wat bij je past en wat je later zou willen doen.

Yasmine Stoop DronableWat voor gaafs staat er op jullie agenda?
We hebben nu een aantal opdrachten staan die we in januari gaan uitvoeren. Hier is Scalehub Offices er een van, waar we o.a. in Utrecht een kantoorpand mogen filmen! Verder hebben we verschillende afspraken staan met makelaars om een huizen, dorpen en wijken mooi in beeld te krijgen met onze dronebeelden en animaties. We zijn ook bezig met het ontdekken van een nieuwe bewerking technologie die we kunnen gebruiken in onze 360 graden foto’s! Allemaal gave projecten op het programma dus.

Tot slot, dit weet nog bijna niemand over Yasmine?
Ik maak soms zelf samengestelde woorden die voor mij helemaal normaal klinken. Een vriendin van me heeft een keer alles bijgehouden en voor m’n verjaardag een boekje gemaakt met alle gekke worden, genaamd de contaminatie queen!

Yasmine Stoop Dronable

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.