Thimo Is Sweets For Life!

Thimo JanssenKennen we het credo YOLO nog! Leuker is dat we ‘t een beetje cheesier kunnen maken. Kan ‘t? Jazeker, want in tennis luidt dit credo You Only Live Once, But You Get To Serve Twice. Genoeg grappen! Student-ondernemer Thimo Janssen is met Yona Levander en Filippo Confortini de onderneming Heartcourt gestart die het boeken van een tennisbaan veel eenvoudiger maakt. Hier willen we heel graag meer over weten, dus hoog tijd voor een interview! Nooit meer boeken zoals in de jaren 90! Game, Set and…

Match! Wie is Thimo?
Vanuit mijn technische achtergrond, kan ik niet anders beginnen dan met “Hello, world!” Ik ben Thimo, geboren en getogen in het groene Suriname. Ik ben in mijn 20ste levensjaar en ik zit in het 3de studiejaar Bachelor Information Science van de Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar, lees ik romans en schets ik van alles en nog wat. Yes, bedankt voor het applaus, ik weet het, een heel interessant leven.

Hoe is het om op te groeien in Suriname?
Ik zou wensen dat iedereen het opgroeien in Suriname zou mogen ervaren. Echter is de realiteit (natuurlijk) heel anders. Het opgroeien in een land met een populatiedichtheid van 4 inwoners per vierkante kilometer (vergelijk dit met Nederland, waar de populatiedichtheid 112 keer groter is) geeft je een gevoel van vrijheid die onbeschrijfelijk is. Ik ben thuis heel vrij opgevoed en mijn heb mijn scholing tot en met de middelbare school zeer positief ervaren. Ook in de naam van mijn middelbare school “Vrije Atheneum”, besef ik nu, komt het woord “Vrij” voor. Maar er waren zowel thuis als op school wel regels en principes. We spraken heel veel over onze mogelijkheden, maar niets werd ons opgedrongen. Ik had de mogelijkheid om mijn canvas naar wens te schilderen. Mijn wens? Het opdoen van zoveel mogelijk kennis en kunde tot in lengte van dagen.

Waarom besloot je om je opleiding in Nederland te vervolgen?
Zoals ik eerder aangaf is het mijn wens om zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen. Voor mij is een universitaire opleiding genieten in het buitenland een kans om internationale kennis en ervaring op te doen. Ik besloot daarom op mijn 18de mijn koffers te pakken en ging in mijn eentje de wijde wereld in. Here I come world!

Maar even geduld, dit vraagt om een kleine verduidelijking. Wie verhuist nou in zijn eentje naar een vreemd land? Ik natuurlijk! Avontuur en Risico zijn mijn tweede en derde naam; ik houd van uitdagingen.

Hoe ben je op Heartcourt gekomen?
Ik was op zoek naar een tennisbaan om samen met een vriend een potje tennis te spelen. Ik zocht op Google naar “tennis in Amsterdam” en ik kreeg, zoals verwacht, een aantal tennisparken als resultaat. Ik besloot het eerste tennispark te bellen. De telefoon werd helaas niet opgenomen, ook niet bij het tweede tennispark. Bij het derde tennispark werd de telefoon wel opgenomen, maar er was geen tennisbaan beschikbaar op de dag en het tijdstip waarop we een potje tennis wilden spelen. Toen ging bij mij een lampje branden; een tennisplatform! Waarom is er, net als booking.com, nog geen platform voor tennis?

Wat waren de uitdagingen in de opstartfase?
Tijdens de opstartfase was voor ons de belangrijkste uitdaging om het idee te valideren. Mensen om ons heen waren enthousiast over ons idee, maar we hadden ook validatie nodig vanuit de tennissers en tennisparken. Filippo en Yona gingen een paar weken op pad in Amsterdam (ondanks het soms onvoorspelbare weer) om meer inzichten te krijgen in en te analyseren wat de tennissers en tennisparken nodig hebben. Nadat deze fase succesvol was afgerond, was het mijn beurt om een website te ontwerpen en te realiseren die aan de wensen en behoeften van beide partijen voldoet, van de lay-out tot en met het boekingsbeheer.

Nu zijn jullie live en gaande, wat wordt de volgende challenge? Waar zijn jullie mee geholpen?
De volgende uitdaging is onze userbase uitbreiden.  Elke dag worden we geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Hierbij is het belangrijk om onze positieve houding te behouden, creatief te blijven, nieuwe ideeën te bedenken en problemen snel te verhelpen. Gelukkig krijgen we veel hulp vanuit het universitaire programma en vooral van onze mentor Syb van KnappeKoppen die ons motiveert en adviseert hoe we op het juiste pad kunnen blijven.

Over het algemeen is iedereen met wie we te maken hebben bij dit project super enthousiast en bereid om ons zo goed als mogelijk te helpen. Thanks everyone!

Wat zijn de toekomstplannen? Gaan jullie ook andere sporten aansluiten?
Het geluk dat wij hebben is dat ons bedrijf enorme groeimogelijkheden heeft. De onlineboekingsservice kan worden toegepast bij verschillende soorten sport en natuurlijk willen we in de toekomst uitbreiden met andere takken van sport. We willen dé leider worden op de online boekingsmarkt in Amsterdam en, uiteindelijk, geheel Nederland.

Je kan de jongen uit het vaderland halen, maar het vaderland niet uit de jongen! Ben je van plan om ooit weer te settelen in Suriname?
Mijn focus is hier en nu. Samen met Filippo en Yona wil ik een succesvolle onderneming starten voor Nederlandse sportliefhebbers. Mijn opgedane kennis en ervaring wil ik graag delen met de volgende generatie. Dat wordt mijn legacy!
Wonen, werken en recreëren kan overal; in Nederland, in Suriname of in een ander land.

De vraag die we altijd stellen: raad jij het studenten aan om tijdens hun studie te ondernemen of werkervaring op te doen in loondienst?
Zonder twijfel raad ik het studenten aan om te gaan ondernemen. In je studentenleven heb je voldoende tijd om je eigen onderneming te starten. Het starten van een eigen onderneming tijdens je studie is een creatieve manier om praktijkervaring op te doen. De opgedane praktijkervaring kan je goed gebruiken om datgene te gaan doen wat je zou willen doen na het afronden van je studie.

Tot slot, dit weet nog niemand over Thimo?
Ondanks het feit dat ik een voorstander ben van een gezonde levensstijl, hou ik ongelofelijk veel van zoetigheid. Als ik in een slechte bui ben, kan je me weer blij maken met iets zoets. Sweets for life!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.