Spoonen met Jill en haar Lepelclub!

Jill Snijder Lepelclub

Bestel jij wel eens een (haver)cappuccino in een fluflu-waardige horecazaak? Dan krijg je er vast en zeker een mooi figuurtje op gepoederd, maar heb je wel eens aan de lepel gedacht? Wij ook niet! Dat is natuurlijk niet ‘s werelds grootste probleem, maar wel een gat in de markt waar Jill Snijder vol op in is gesprongen. Het is gedaan met de saaie lepels van de nog saaiere groothandel, want Lepelclub is here to stay. En wat gaat ze hard! Gelukkig heeft ze nog wel tijd voor een interview! Daar gaan we!

Hi Jill! Welkom! Wie ben je?
Hi! Bedankt voor deze leuke uitnodiging! Mijn naam is Jill, 24 jaar en ben opgegroeid in de buurt van Amersfoort. Ik woon nu twee jaar in Amsterdam, samen met een huisgenootje. Op dit moment werk ik als marketing manager bij een startup in vitamines. Naast mijn fulltime job, ben ik Lepelclub gestart. Hier werk ik in de avond en tijdens het weekend aan! Mijn spoonen ‘s nachts ziet er dus iets anders uit ;).

Jill Snijder Lepelclub

Jill, had jij terugkijkend, nog steeds voor de studie Communicatie gekozen?
Ja, achteraf ben ik blij met mijn keuze voor Communicatie! Tijdens mijn studie heb ik veel verschillende stages gelopen, dit heeft er voor gezorgd dat ik leuke mensen heb ontmoet en erachter kwam waar ik wel maar vooral ook niet in verder wilde. Ook ben ik op exchange geweest naar Brisbane voor een half jaar, de beste beslissing ooit. Mocht je nog twijfelen om in het buitenland te studeren, doen! Hier heb ik zoveel bijzondere mensen ontmoet, waaronder de founder van Frank Body. Wat resulteerde in een scriptie voor haar cosmetica startup in Melbourne.

Op het moment werk je bij Vitamines.com als Marketing Manager. Vertel!
Doordat ik de Lepelclub ben gestart kwam ik in contact met veel ondernemers, waaronder Manon van Essen. Toevallig stonden we achter elkaar in de rij bij een winkel en raakten we in gesprek. Van het een kwam het ander, en uiteindelijk vroeg ze of ik een keer koffie wilde drinken. Dit heeft geleid tot mijn huidige baan wat ook een soort van ondernemen is. Ook superfijn dat het wordt gesupport door mijn collega’s dat ik iets voor mijzelf opzet.

Jill Snijder Lepelclub

Ja Lepelclub! Hoe ben je hierop gekomen?
Zo’n anderhalf jaar geleden is dit idee onstaan. Ik was bij Morgan & Mees, een restaurant/boutiquehotel in Amsterdam. Alles klopt daar. Van gouden koffiekopjes, tot prachtige kunst en perfect afgewerkt interieur. Toch viel één ding me op: bij mijn cappuccino kreeg ik een lelijk stalen lepeltje. Die match klopte niet.

Hierna ben ik op zoek gegaan naar leuke lepels en kon ik deze niet vinden. Via een kennis kwam ik in contact met een fabrikant die mij wilde helpen. Al snel zat ik aan de tekentafel om mijn eerste ontwerpen uit te tekenen en werden de eerste samples gemaakt. Dit kostte nog best wat tijd en moeite. De eerste samples waren niet meteen goed en ook de verpakking had aardig wat feedbackrondes nodig.

Uiteindelijk had ik precies genoeg spaargeld om de minimale order quantity te laten produceren. Een paar maanden later stonden er verhuisdozen vol met lepels bij mij op de stoep in Amsterdam.

Wat waren de grootste uitdagingen in de opstartfase?
De interesse was gelijk groot, dat was zo bizar om mee te maken! De eerste 1600 lepels waren in no-time verkocht. Al snel was ik door mijn voorraad heen en liep ik tegen een cashflow probleem aan. Als ik erop terugkijk kwam het steeds nét goed. Wel kan ik adviseren om gelijk een korte betaaltermijn bij grote afnemers in te stellen.

Inmiddels is de voorraad zo gegroeid, dat het ook niet meer bij mij thuis in Amsterdam past. Dit was ook een uitdaging, want waar laat je al je voorraad. Ik heb nu een opslag waar zo’n 200 verhuisdozen staan. Zelf ben ik daar regelmatig te vinden, maar ook helpt mijn moeder mij met het inpakken en versturen van bestellingen.

Jill Snijder Lepelclub

Wat vind je het leukste aan het ondernemen?
Dat er zoveel mensen blij worden van de producten van Lepelclub! Het creatieproces van het hebben van een idee tot het uitwerken van het design vind ik heel leuk. Helemaal het moment wanneer je na een lange productietijd het eindelijk gaat lanceren.

Ook de marketing, het onder de aandacht brengen van de producten ben ik graag mee bezig. Zo ben ik met Lepelclub voornamelijk actief op Instagram en TikTok. In het begin benaderde ik influencers of ze online over Lepelclub wilde posten. Dan stuurde ik pakketjes op ter promotie en maakten zij daar content over. Maar nu komen er dagelijks berichtjes vanuit de influencers zelf omdat ze Lepelclub ergens anders hebben gezien en het een leuk merk vinden. Dat is zo leuk!

Naast de lepels ben je ook aan het uitbreiden naar andere accessoires?
It all started with a spoon, turned out in a not-so-regular collection! Ik heb nog zo veel ideeën en kan hier letterlijk niet van slapen. Er zijn recent nieuwe lepel designs gelanceerd. Ook zijn er cocktail glazen bijgekomen, let’s drink pearls! Uiteindelijk wil ik een gehele collectie van de allermooiste homeware artikelen creëren, met Lepelclub als dé bestemming voor al je cadeaus.

Jill Snijder LepelclubDe vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Persoonlijk vind ik ondernemen het leukste en meest leerzame wat er is. Wel ben ik blij dat ik al iets van werkervaring heb opgedaan en nog steeds doe, omdat je deze kennis weer kan inzetten voor je eigen business. Ik adviseer iedereen die een idee heeft om ervoor te gaan, er is namelijk maar één manier om erachter te komen of het lukt!

Droom groot: waar staan Lepelclub en Jill over 5 jaar?
Mijn doel is om met een gehele collectie van Lepelclub in alle grote warenhuizen wereldwijd te liggen. De huidige designs gaan internationaal goed, vooral in Amerika, Engeland en Scandinavie. Als ik groot droom, wil ik daar met mijn merk aanwezig zijn, direct kunnen leveren en er zelf wonen! Ook hoop ik op een dag fulltime eraan te kunnen werken, samen met een tof team van mensen die er dezelfde passie voor voelen.

Jill Snijder Lepelclub

Welke celebrity zou jij graag willen zien als het uithangbord van De Lepelclub?
Laatst was er via een reseller van Lepelclub een shoot gepland met Chiara King. De beelden van haar in combinatie met de procucten van Lepelclub zijn zo gaaf! Ik volg Matilda Djerf, een Zweedse influencer, al langere tijd. Haar stijl sluit heel goed aan bij de stijl die ik wil creeren. De designs van Lepelclub zijn bij haar op kantoor, ik manifesteer nu alleen nog dat ze het gebruikt en dan natuurlijk het liefste met haar en een lepel op de foto.

Tot slot, dit weet nog bijna niemand over Jill..
Dat ik mijn laatste spaargeld in Lepelclub had gestoken en letterlijk een paar weken op brood en pindakaas moest leven.

Jill Snijder Lepelclub

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.