Ontmoet Ralph en dé bar van de toekomst!

Ralph Beermate Interview

Het meest gedronken drankje op een festival is, ja je raad het al: bier! Barpersoneel tapt heel wat liters op een dag, vaak moet je hier ook nog eens lang voor in de rij staan als festivalganger.. Ralph Bethlem heeft dé oplossing bedacht! Een volledig geautomatiseerde self service bar die bier kan inschenken en uitgeven zonder personeel; BeerMate! Een stuk goedkoper voor de organisatie en door de verspreide tappunten ligt een glas bier altijd binnen handbereik! Benieuwd hoe Ralph met zijn idee de festival experience naar een hoger niveau tilt? Lees dan snel verder!

Hi Ralph, wie ben jij?
Ik ben 25 jaar oud, geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch en recent uitgeroepen tot ‘beste jonge ondernemer van NL’. Op mijn middelbare school ‘Rodenborch College’ in Rosmalen begon mijn passie voor ondernemen middels het organiseren van schoolfeesten. Deze schoolfeesten weren studentenfeesten onder de naam Studance. Mijn doel was om van Den Bosch meer een studentenstad te maken op uitgaansgebied en later om het grootste studentenfeest van NL te worden.

Ralph Beermate Interview

Had je, terugkijkend, nog steeds voor deze studie gekozen?
Ik ben in 2015 begonnen aan de opleiding Business Innovation. Voor mij was dit een perfecte opleiding, omdat het zeer vrij was om in te vullen hoe jij jezelf wilde ontwikkelen. Ik combineerde mijn opleiding veel met mijn evenementenbureau.

Wat heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens je studententijd wat de ogen heeft doen open? 
Ik denk dat ik mijn passie al had gevonden op de middelbare school. Ik vervulde een behoefte van klasgenoten die graag iets wilden wat er op dat moment niet was. Door dit te regelen kon ik er zelf ook plezier van hebben en er een zakcentje aan overhouden. De positieve reacties na een evenement gaven zoveel energie, op deze momenten voelde ik me altijd het meest gelukkig.

Voor wie nog geen idee heeft van BeerMate is, vertel!
De combinatie tussen de evenementen en opleiding Business Innovation resulteerde in een idee: een automatische mobiele bar voor evenementen. vull vooral zelf aan

Ralph Beermate Interview

Van idee, naar realisatie; wat waren de eerste hobbels en uitdagingen?
In de eerste periode was het een idee dat ik kort had uitgewerkt in een verslag voor school. Vervolgens ging ik naar een octrooigemachtigde voor een patent strategie. Toen ben ik begonnen met de bouw van een eerste prototype op mijn minor en vervolgens met het idee afgestudeerd.

Tijdens het afstuderen heb ik 2 subsidies binnengehaald. Ik zou iedereen die een goed idee heeft aanraden om tijdens je studententijd ermee te beginnen het uit te werken en te kijken naar het subsidielandschap. Dit gaf namelijk de mogelijkheid om na mijn studie direct te gaan ondernemen.

Toen we een prototype hadden gebouwd begon corona, dit was een zeer lastige tijd. Technisch gezien zijn we failliet gegaan. Toch heb ik altijd de moed erin gehouden en mezelf weten te pitchen bij de juiste partijen. Deze hebben ervoor gezorgd dat we toch verder konden.

Investeringen en een paar jaar verder, waar staat BeerMate nu?
Op dit moment hebben we 1.4 miljoen opgehaald om machine verder te ontwikkelen en te bouwen. Ons doel is om binnen 3 jaar 100 BeerMate Event Containers te bouwen en deze te verhuren en leasen in de gehele Benelux en omringende landen.

Ralph Beermate Interview

Welke BN’er of influencer zou je heel graag zien als ambassadeur voor BeerMate?
Ik zou graag een keer een bekende dj aan ons willen koppelen als ambassadeur. Denk aan een Martin Garrix of Sem Feldt.

Wat zijn coole events waar BeerMate al heeft gestaan?
Paaspop, Tomorrowland en Dutch Grand Prix F1 Zandvoort.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen?
10000%, hoe later je begint hoe moeilijker het wordt.

Cliché maar oké, waar staat Ralph en BeerMate over 5 jaar?
Over 5 jaar zijn we wereldmarktleider op het gebied van barautomatisering voor sports en events.

Ralph Beermate Interview

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.