Met Eva & Nicky ga je het best op Workation!

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

Nu we langzaam aan weer mogen werken buitenshuis, kunnen collega’s een goede verbinding gebruiken. En hoe kan dit beter dan op een goed verzorgde werkvakantie. In hipper Amerikaans is de workation al echt een begrip en ook hier krijgt het steeds meer momentum. Daarom is het heel leuk dat Eva van Diermen en Nicky Verstappen de stoute slippers hebben aangetrokken en met Wemote zijn gestart. Hiermee organiseren zij volledige georganiseerde workations voor bedrijven, in zowel binnen- als buitenland. Daar willen we meer over weten, dus let’s go interview!

Hi Eva en Nicky! Wie zijn jullie? 
Eva: Ik ben 23 jaar en ben geboren en getogen op de mooie Veluwe, in het dorpje Ermelo. Hier heb ik mijn VWO afgerond in 2016, waarna ik gelijk m’n koffers pakte en verhuisde naar de zuidelijkste stad van Nederland, Maastricht. Waar ik eerst volledig overtuigd was dat ik Rechten wilde gaan studeren, heb ik last minute mijn studiekeuze veranderd naar de Hotelschool. Ik weet nog dat ik na een open dag helemaal om geslagen was, omdat ze benoemden dat de Hotelschool een interessante studie is voor mensen die later een eigen bedrijf willen. Laat dat nou net aansluiten op mijn ondernemersdroom! Na het afronden van mijn bachelor, heb ik nog een master Business Administration afgerond op de Universiteit van Amsterdam. Enerzijds omdat ik nog niet klaar was met het studentenleven, anderzijds omdat ik nieuwe dingen leren gewoon leuk vond. Hierbij kwam kijken dat ik naar de hoofdstad verhuisde, waar ik nu al twee jaar enorm goed op m’n plekkie zit.

Nicky: Hi! Ik ben Nicky, 26 jaar en heb Entrepreneurship & Retail Management aan Avans hogeschool Breda gestudeerd. Ik ben geboren in het gezellige Brabant, Tilburg! Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat ik opzoek was naar nieuw, avontuur & uitdaging. Daarom vertrok ik al snel voor een langere tijd naar het buitenland, een stage in Kaapstad. Ik denk dat die behoefte naar iets ”nieuws” aangewakkerd werd toen ik voor een zomer reisleider was op Kos. Ik vond het zo leuk dat je in een nieuw land, nieuwe stad een heel nieuw leven kon opbouwen, nieuwe vrienden kon maken en dat je je ergens anders zó thuis kan voelen. Dit opende echt een nieuwe wereld voor mij.

Daarom ben ik na Kaapstad door gegaan voor mijn minor naar Lissabon. Bij terugkomst was Tilburg toch wat te klein geworden en zocht ik dit ook in Nederland, toen ben ik verhuisd naar Amsterdam. Maar zeker ook met het oog op mijn ondernemersdroom, omdat ik het gevoel heb dat hier alles kan, niks is te gek. Voor mij is Tilburg veilig, in een eigen bubbel blijven. Amsterdam is vernieuwend, alles kan hier. En ik denk dat je die gedachten wel nodig hebt als je wil ondernemen, dat alles kan zolang je maar graag genoeg wilt en ervoor gaat.

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

Eva

Eva, had jij, terugkijkend, nog steeds voor de Hotelschool in Maastricht gekozen?
Zeker weten! De Hotelschool in Maastricht is een ontzettend leerzame tijd geweest. Ik denk dat dit niet per sé komt door de inhoud van de studie (ook leuk hoor, don’t get me wrong;)), maar vooral door alles eromheen. Zo woon je het eerste studiejaar met z’n allen op een campus en moet je het tweede jaar verplicht een half jaar naar het buitenland. Dit zijn dingen waar je persoonlijke ontwikkeling zo’n enorme boost van krijgt. Je leert echt hoe je je eigen, zelfstandige leventje opbouwt en maakt enorm veel sprongen in het diepe. Daarnaast merk ik nu pas hoe veel je hebt aan alle connecties die je opbouwt tijdens deze studie. Hier in Amsterdam kom je ze overal tegen!

Jij werkt ook nog bij het coolste biermerk Gebrouwen door Vrouwen Nicky! Vertel!
Dat klopt en met heel veel plezier. Ik heb het gezellige Brabant achter me gelaten om bij inderdaad, het coolste biermerk van Nederland, mijn scriptie te schrijven. Toen ik bij m’n horeca bijbaan in Tilburg de Bloesem Blond voor het eerst dronk, werd ik getriggerd door het verhaal van Do & Tessel. Zij ondernemen, maar hebben vooral ook zoveel plezier dat ik dacht: dit wil ik ook! Alsof toeval bestaat, ontmoette ik hier mijn business partner Eva. Ik weet nog goed dat we in onze eerste stageweek samen aan de bar zaten en Eva vroeg; Nick wat wil jij eigenlijk doen als je klaar bent met studeren? Waarop ik meteen antwoorden: ik wil sowieso mijn eigen bedrijf. Na mijn afstudeerstage ben ik gestart als account & social media manager. Bij Gebrouwen door Vrouwen heb ik veel vrijheid gekregen om zelf dingen op te zetten. We werken in een klein team en ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid (en neemt deze ook!) Als accountmanager ben ik veel op pad en wil ik natuurlijk dat iedereen ons bier op de kaart zet. Daarnaast ben ik social mediamanager. Binnen deze functie kan ik mijn creativiteit kwijt en heb ik veel kunnen experimenteren. Het enige minpunt aan Wemote starten is dan ook, het idee dat ik dit mega leuke bedrijf achter mij gelaten.

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

Ja let’s go Wemote! Hoe zijn jullie hierop gekomen?
Nicky: Toen we elkaar eenmaal hadden gevonden bij Gebrouwen door Vrouwen, zetten we al gauw een toffe samenwerking met de Kaasbar op. Zo werd IK wil mijn eigen bedrijf ineens WIJ willen samen ons eigen bedrijf. Hier kwamen de nodige brainstormsessies en experimenten bij kijken. Even later kwamen we op het idee Van de Stoep. Met Van de Stoep haalden we grofafval op in Amsterdam en knapten dit op, om het vervolgens door te verkopen via Instagram. Al snel kwamen we erachter dat dit erg arbeidsintensief was en dat je om 6 uur ‘s ochtends geen kast kan vervoeren op een scooter. Vooral tapijten waren onze winnaars; vrij weinig onderhoud voor het doorverkopen en tegen een mooie prijs mogen verkopen.

Eva: Haha ja, dat was nog eens een tijd. Feestje of niet, als iemand ons vertelde dat er een mooie kast gespot was aan de straat, stonden we op straat om 6 uur ’s ochtends. Tot ik voor drie maanden naar Frankrijk vertrok om te werken op een surfkamp en Nicky alleen achterbleef met 15 barkrukken en een kast. Toen ik terugkwam wisten we niet hoe snel we elkaar weer op moesten zoeken. We hadden een een nieuw idee, geïnspireerd op wat we om ons heen zagen gebeuren. We merkten namelijk dat remote werken een ding was geworden en hoorden veel om ons heen dat mensen weken of zelfs maanden in het buitenland gingen werken. Toen we het hadden over dat het dan wel jammer is dat je je collega’s minder ziet, kwamen we opeens op het idee van Wemote. Waarom alleen remote werken, als het ook samen kan? Hiermee creëer je een heuse win-win situatie: voor werknemers een leuk uitje op een afwisselende werkplek, voor werkgevers een ultieme kans voor goede teambuilding, zonder dat het ten koste gaat van de dagelijkse werkzaamheden! Tijdens het verdiepen kwamen we erachter dat een aantal bedrijven al wel eens zo’n week hebben georganiseerd voor hun medewerkers, maar dat er nog geen bedrijf is die dat uit handen kan nemen. Nou, hier zijn wij!

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

Van idee tot realisatie, wat heb je tot nu toe al geleerd van het ondernemende avontuur?
Heel veel, echt, we hadden het er dit weekend nog over dat het leuke aan ondernemen is dat nieuwe acties zich eigenlijk automatisch opvolgen. Twee weken geleden zijn we namelijk naar Athene gegaan op onze eigen workation (we kunnen het iedereen aanraden haha!). Nee, even zonder gein, we hebben hier alles live gezet: onze website, Instagram, bedrijfspagina + filmpje op LinkedIn. Dit was super spannend, maar we waren echt door het dolle heen toen alles live stond. Op onze website hebben we een contact form, die meteen twee keer werd ingevuld. Dit betekende dat onze eerste leads binnen waren, yes! De volgende dag schakelden we gelijk naar de volgende stap: bellen en pitchen. Met succes; de eerste afspraak stond voor twee dagen erna. Toen realiseerden we ons dat we wel iets moesten voorbereiden, wat maakte dat we een avond van tevoren zo snel mogelijk een presentatie in elkaar gezet. Bam bam bam dus, zo kan je onze werkwijze wel omschrijven denk ik. Tijdens ondernemen zit je echt in een sneltrein, er komt van alles op je pad, je pakt het meteen op en leert elke dag. Het is continu actie-reactie en dat maakt het heel leuk en uitdagend.

Cool! En wat maakt jullie de beste in het organiseren van workations?
Wat ons de beste maakt, is dat wij de complete zorg uit handen nemen van een bedrijf, en dat we met alle wensen rekening houden. Vergaderruimte in de zon? We got this! Vier slaapkamers én vier badkamers? Geen probleem! Luchtballonvaart in Marokko? Fixen wij! We kennen de beste locaties, vetste activiteiten en zorgen ervoor dat het team ijzersterk terugkomt van een workation. We laten zien dat remote werken helemaal niet zo eng is, maar dat het juist zoveel positieve effecten heeft voor de medewerkers binnen een bedrijf. Verder maakt onze persoonlijke touch ons ook heel uniek. We zijn echt gefocust op het leren kennen van bedrijven en stellen een gehele workation op maat op.

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

De pandemie heeft het werken totaal veranderd, digitaler gemaakt, maar ook meer behoefte gecreëerd voor (fysieke) verbinding. Daarom is een workation ideaal?
Juistem! Deze veranderende behoefte is precies de aanleiding van Wemote geweest. Werknemers hebben steeds meer behoefte aan vrijheid en zijn bereid daar zelf hun verantwoordelijkheid voor te nemen. Werkgevers worden hier ook steeds vrijer in, maar het grote nadeel aan remote werken is toch het verlies van verbinding met de collega’s. Die brengen wij juist weer terug met Wemote.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Nicky: Als je klaar bent met studeren heb je nog zoveel vrijheid en weinig verplichtingen, dat dit juist het perfecte moment is om het te doen. Je kan nog heel veel proberen, fouten maken, leren en daar hangen nog niet al te grote consequenties aan. De juiste tijd om te beginnen ga je denk ik nooit vinden, dus als je een idee hebt, in jezelf gelooft, denk ik dat dit het beste moment is om te starten!

Eva: Helemaal mee eens! Ik ben natuurlijk nog niet zó lang student af, maar ik geloof heel erg dat dit juist het moment is. Natuurlijk is werkervaring ontzettend zinvol, maar ik zou het in ieder geval doen voordat je kids, een huis of andere verantwoordelijkheden hebt. Dan is het vooral nog één groot avontuur dat je bewandelt.

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

Wat voor leuks staat er op de agenda?
Onlangs is onze podcast gelanceerd waarin ons ondernemersavontuur gevolgd wordt. Houd daarom onze socials @workwemote in de gaten. Verder hopen we de komende maanden meerdere bedrijven blij te mogen maken met een workation. Als we wat verder kijken hebben we natuurlijk als doel om dit jaar beide fulltime in Wemote te kunnen werken, zodat we vooral heel hard kunnen knallen samen!

Wat is jullie ideale workation bestemming?
Eva: Portugal! De meeste zonuren, lekker eten en ook nog eens goed voor de portemonnee. Een surflesje met het team lijkt me hilarisch. Als ik specifieker moet zijn, zou ik de mooie natuur van de Algarve opzoeken. Hier zijn enorm veel leuke team activiteiten te doen, zoals een zeiltocht of jeepsafari.

Nicky: Kaapstad, absoluut. Deze stad heeft voor mij iets magisch. Natuur, het stadse leven, op alle vlakken wordt je hier geprikkeld om het meeste uit het leven te halen. Surfen, wijnproeverij in Stellenbosch, zonsondergang bekijken vanaf Lion’s Head. Naast werken, heel veel vette activiteiten om een team dichter tot elkaar te brengen. Nu is Kaapstad natuurlijk niet om de hoek, dus als ik wat dichter bij huis zou kijken zou ik zeggen Azoren de prachtige eilanden van Portugal, waarbij je het idee krijg dat je op Hawaii bent. Hier kan je volledig disconnecten van de wereld en het team resetten. Jaar strategie bespreken? Dan is dit de plek!

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Eva en Nicky?
Dat we samen een tattoo hebben!!! Heel erg spontaan hebben we vorig jaar voor Eva’s vertrek naar Frankrijk een kleine, blije smiley laten tatoeëren. Hij is ienie minie en je ziet hem eigenlijk alleen als we hem aanwijzen (ik citeer Eva’s moeder: is dat een moedervlek?), maar hij typeert zo wie we samen zijn. ‘Als we maar plezier hebben’ is ons motto, en af en toe kijken we naar onze smileys om onszelf daar weer even aan te reminden tijdens het harde werken.

Eva van Diermen Nicky Verstappen WeMote

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.