Maxime en Loetje halen hét talent binnen bij de Brauw(erij)! 

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

Loetje

Afgelopen mei won De Brauw Blackstone Westbroek de Netherlands Law firm of the Year Award 2023. Een zeer gerespecteerde prijs, wat duidelijk maakt dat dit Nederlandse kantoor al jaren in de juridische top speelt. Het is dan ook niet gek dat veel studenten en afgestudeerden (dag)dromen van een carrière bij De Brauw. Maar hoe kom je hier eigenlijk binnen, hoe ziet een stage of je eerste drie jaar eruit? Wat moet je wel en zeker niet doen in een sollicitatie? Genoeg vragen en gelukkig mochten wij Maxime Kool en Loetje Sala, recruiters bij dit topkantoor, hierover interviewen. Pak je marker en/of wetbundel er maar bij, daar gaan we! 

Maxime en Loetje! Welkom! Wie zijn jullie?
Maxime: Hi, wat leuk dat jullie hier zijn! Ik ben Maxime en opgegroeid in en rond Den Bosch. Ik heb het VWO in de richting van E&M afgerond. Richting het einde van de middelbare school leek Bedrijfskunde een goede keuze voor mij en toen ik het ‘gefeliciteerd’ mailtje zag van de universiteit ging ik direct een kamer regelen in Maastricht. Wat bleek, ik was helemaal niet in Maastricht ingeloot maar Groningen. Gelukkig kon ik toen nog last minute overstappen naar fiscale economie.  

Loetje: Welkom op kantoor, leuk dat jullie er zijn! Ik ben Loetje en ik ben opgegroeid in het gezellige Brabant, namelijk in Tilburg. Hier heb ik een hele fijne jeugd gehad, samen met mijn ouders en mijn jongere broertje. Tijdens mijn studie Commerciële Economie ben ik naar Amsterdam verhuisd, waar ik samenwoonde met twee vriendinnen en naast mijn studie een leuke baan bij Red Bull had. Ik was namelijk Wing in Amsterdam! Hier heb ik veel mooie avonturen beleefd. Na een aantal jaar was het tijd om Amsterdam te verlaten voor New York en Miami. Kort nadat ik terugkwam, ben ik als recruiter bij De Brauw Begonnen. 

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

Maxime

Had jij, terugkijkend, nog steeds deze studie gekozen Maxime?
Maxime: Ik vond de combi van het cijfermatige en taalkundige wel heel erg leuk, maar ik kwam er eigenlijk pas na mijn studie achter dat ik veel meer met mensen en creativiteit wilde doen. Terugkijkend zou ik dan misschien voor een studie kiezen waar ik meer psychologische vakken had gevolgd, maar dat is achteraf.  De kennis van het belastingstelsel komt denk ik voor elke Nederlander van pas 😉.

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw 

Maxime met Smeerkees en Loetje met The Candle Factory! Vertel over jullie ondernemende avonturen!
Maxime: Ja Smeerkees Zonnebrand, een hele leuke ondernemende ervaring! Op een terras in het zonnetje en al lichtelijk verbrand, werd het idee geboren om zonnebrandzakjes, van die mayonaise knijpzakjes, te verkopen aan horeca. Na de Summerschool van KnappeKoppen en Frisse Blikken en veel doorontwikkelen had ik in 2019 mijn eerste klanten. Doordat ik het niet meer kon combineren met werk heeft mijn broertje doorgepakt om ‘smeerpalen’ te ontwikkelen en deze staan nu op verschillende festivals en evenementen. Het was een hele gave ervaring waar we met de hele familie soms tot diep in de nacht bezig waren met palen in elkaar schroeven . Ik ben heel blij en trots dat mijn broertje met zijn compagnon doorpakt om iedereen veilig in de zon te laten genieten. 

Loetje: The Candle Factory was een geweldige ervaring, en ik kijk erop terug als een groot succes! Het begon tijdens de coronacrisis toen ik begon met het maken van twisted candles. Al snel ontdekten vrienden en familie de handgemaakte twisted candles en wilden ze graag verschillende kaarsen kopen. Nadat we eenmaal een Instagram-account hadden aangemaakt, ging het snel. Dankzij influencers en een artikel in de krant ontplofte de business, en kregen we tijdens de kerstperiode wel heel veel bestellingen. Naast de handgemaakte kaarsen breidden we ons assortiment steeds verder uit, met de perfecte kerstcadeaus. Zo werkte de familie Sala als een geoliede productieketen in december 2020. Na een aantal jaar ondernemen, kwam er een mooi aanbod van De Brauw op mijn pad. 

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

Cool! Hoe zijn jullie bij de De Brauw terechtgekomen?
Maxime: Na mijn studies ben ik bij YSE aan de slag gegaan. Hier heb ik heel veel geleerd in het HR vak. Ik vond voornamelijk heel erg leuk wat we intern deden; van sollicitaties afnemen tot learning and development trajecten uitvinden. Ook mocht ik een eigen YSE recruitment-consultancy tak opzetten. Supergaaf om te doen en daar kwam ik mijn ondernemende vuurtje weer boven. Waarschijnlijk wel zo sterk dat ik onlangs heb besloten om binnen dit vakgebied als ZZP’er aan de slag te gaan. En zo ben ik als interimmer terechtgekomen bij de Brauw. Van moeilijke fiscale constructies, zonnebrand, naar talent aantrekken. Ik ben erachter gekomen dat ik daar echt ‘aan’ van ga en dat doe ik bij De Brauw!   

Loetje: Na mijn mooie ervaring in Amerika was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb een geweldige tijd bij Red Bull gehad en was op zoek naar iets nieuws. Hoewel ik vooral gericht was op een marketing gerelateerde baan, kwam de functie van Campus recruiter bij De Brauw toevallig op mijn pad. Na een aantal gesprekken werd ik eigenlijk wel heel erg enthousiast, en ben ik hier vanaf april 2022 gestart, nog steeds met veel plezier! 

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw KnappeKoppen

Wat goed! Stel wij willen ook onze carrière starten bij De Brauw! Waar beginnen we?
Als je op zoek bent naar een stage, kun je je hiervoor aanmelden via onze website. Je moet een aantal documenten aanleveren, zoals je CV, motivatiebrief en cijferlijst. Na het aanleveren van deze documenten ontvang je een uitnodiging voor een online persoonlijkheidstest, die ons input geeft voor het sollicitatiegesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden met een van de recruiters en een van de buddy’s, een advocaat die verantwoordelijk is voor de begeleiding van studenten binnen de afdeling. Binnen twee dagen kun je een telefoontje van ons verwachten om te horen of je aangenomen bent of niet.

Voor afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in de positie van advocaat-stagiair verloopt het proces iets intensiever. Je aanmelding verloopt ook online en omvat alle eerder genoemde documenten, eventueel aangevuld met eerdere stagebeoordelingen. Als je wordt uitgenodigd voor het sollicitatietraject, kun je meerdere 1-op-1 gesprekken met verschillende partners en cognitieve tests verwachten. Hierna krijg je te horen of je bent aangenomen en begint je carrière bij De Brauw. Je start direct in De Brauwerij, een uniek programma van 6 maanden waarin we naast juridische kennis ook veel aandacht besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. Na dit traject word je toegewezen aan een bepaalde afdeling.

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw KnappeKoppen

Wat wil je wel én niet zien in een CV en motivatiebrief?
Loetje: Wanneer we naar een CV kijken, kun je echt opvallen door een combinatie van zowel juridische als persoonlijke ontwikkeling te laten zien. Als je je op juridisch vlak hebt ontwikkeld door middel van je studie, stages en (commissies bij) studieverenigingen, en dit hebt gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling zoals vrijwilligerswerk, interessante hobby’s, taalvaardigheid, nevenactiviteiten, buitenlandervaring, en meer, dan heb je een zeer interessant CV. Het is echter niet nodig om al deze vakjes af te vinken of de hoogste cijfers te behalen. We kijken naar een totaalplaatje jouw ervaringen en stukken. Zoals eerder vermeld, besteden we bij De Brauw en De Brauwerij ook veel tijd aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik kan me goed voorstellen dat je als student of starter nog veel kunt groeien en ontwikkelen

Maxime: Het allerbelangrijkste van een motivatiebrief vind ik echt dat dit een aanvulling is op je CV. Het is dus geen opsomming of beknopte uitleg van je CV en geloof me, dat lees ik nog vaak genoeg wel. Laat eerder het “waarom” spreken in je brief. Waarom wil jij de advocatuur in? Waarom wil jij graag specifiek bij De Brauw werken? Waarom past deze stap bij jou? Dat wil ik graag teruglezen. Stuur alsjeblieft niet dezelfde brief naar meerdere kantoren, maar besteed aandacht aan je persoonlijke sollicitatie. Geef het een eigen draai door bijvoorbeeld een zaak van De Brauw die indruk op jou heeft gemaakt te benoemen.

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

Goede tips! Eenmaal uitgenodigd voor de gesprekken, hoe kunnen wij ons goed voorbereiden?
Loetje: Lees je goed in. Kijk verder dan alleen de website. Welke case spreekt je aan? Begrijp je het standpunt dat wij hebben ingenomen en ben je het hiermee eens? Zorg er daarnaast voor dat je op de hoogte bent van wat er gaande is in de wereld en binnen ons vakgebied. Ik zou iedereen in het sollicitatieproces, maar ook daarbuiten, aanraden om bijvoorbeeld het FD te lezen, Juridische vakmedia, en natuurlijk onze eigen kanalen. Stel (inhoudelijke) vragen in het gesprek en blijf jezelf! 

Maxime: Het is een beetje een dooddoener, maar wees jezelf. Alleen op die manier krijgen we jou te zien en kunnen we samen onderzoeken of er een match is tussen jou en De Brauw. Stel oprechte vragen als je die hebt, een sollicitatiegesprek is ook de manier voor jou om te erachter te komen of De Brauw en deze stage bij jou past.

Hoe onderscheidt De Brauw zich van de andere Zuidas kantoren?
De diversiteit aan mensen is hier heel belangrijk. We werken hier met veel verschillende karakters/ type mensen en iedereen gaat erg open en respectvol met elkaar om. Het resultaat? Iedereen voelt zich snel thuis en heeft oprechte interesse naar elkaar. De Brauw heeft geen Zuidas-ellebogen cultuur, maar plek voor iedereen. Daarnaast hebben wij als enige kantoor de Brauwerij, ons inhouse opleidingsprogramma van 6 maanden waarin je al je soft en hard skills kan ontwikkelen.

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

Binnenkort gaan jullie verhuizen naar een nieuw kantoor? Vertel!
Ja heel leuk hè! Volgend jaar verhuizen we naar een geheel nieuw kantoor dat veel beter past bij onze werksfeer. Hier zijn veel minder kantoortjes en juist meer plek om samen te werken. Na 13 jaar gaan we ‘The Rock’ verlaten en krijgen we iets verderop, nog steeds op de Zuidas, een innovatief en duurzaam kantoor op het Tripolis Park. 

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

Het nieuwe academische jaar staat voor de deur? Waar kunnen geïnteresseerden jullie allemaal tegenkomen dit jaar?
In de eerste helft van het jaar komend er al meteen een aantal mooie events aan. We organiseren in september en oktober 4 inhousedagen, waarin je de kans krijgt om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat en onze collega’s kan leren kennen tijdens een tof avondprogramma!

Ook staat onze Corporate Business course op de planning in November, we reizen af naar Londen. Wil jij ontdekken hoe het is om te werken aan een internationale transactie in samenwerking met een internationale investment bank. Grijp dan deze kans om onze transactieprakrijk van dichtbij te ervaren!

Leuk! Tot slot, dit weet nog niemand over Loetje en Maxime?
Loetje: Ik heb er al een halve dag op zitten als ik aankom op kantoor: 7.00u sporten, 8.00u koffietje op het terras bij Badeta in de Pijp, daarna douchen, omkleden en naar werk.

Maxime: Vroeger wilde ik heel graag presentatrice worden, net als Yvon Jaspers. Daarom heb ik haar op mijn 7e geïnterviewd, met als meest spannende vraag: heb jij een vriendje?. Gelukkig moet ik nu in m’n werk ook af en toe presenteren en interviewen, maar stel ik wel meer diepgaande vragen 😉

Maxime Kool en Loetje Sala De Brauw

 

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.