Malou is knap Hendy!

Malou SnijdersDas Handy, Onze oosterburen hebben eigenlijk een gekke naam voor je mobiele telefoon. Handiger is Hendy. Misschien weet je nog niet waar dit over gaat, maar dat gaat niet lang meer duren. Hendy is de-je-van-het draagbare musthave voor je smartphone. De Hendy telefoon case is ideaal voor het festivalseizoen of waar je ook maar los wilt gaan zonder je digitale baby kwijt te raken. Hendy is nog maar net gelanceerd en opgericht door Justian Driessen en Malou Snijders in Amsterdam. Hier wil je meer over weten, dus we zijn maar wat blij dat KnappeKop Syb koffie mocht drinken met Malou! Klaar voor de start?

Af! Wie is Malou?
Ik ben Malou, 29 jaar oud en opgegroeid in Brabant. Vanwege mijn studie ben ik naar Amsterdam verhuisd. Ik heb de Bachelor Europese Studies (UVA) gedaan en daarna de Master Internationale Betrekkingen (LEI) afgerond. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en woonde ik daarom een half jaar in New York. Na een korte tijd terug in Nederland ben ik naar Berlijn verhuist maar nu – na 2,5 jaar – ben ik weer terug in Amsterdam. Ik houd van hardlopen en skiën, van nieuwe restaurants ontdekken, lekker eten en reizen. Ik kan niet zonder koffie en kan niet zo goed stil zitten!

Had je terugkijkend, nog steeds voor deze studie gekozen?
Nee. Ik zou nu voor een andere studie gekozen hebben omdat er studies zijn die beter aansluiten bij mijn vorige en huidige werk. Ik heb er voor gekozen om de commerciële kant op te gaan en die skills heb ik niet opgedaan tijdens mijn studie. Andere studies hadden mij beter voor kunnen bereiden op het werkende leven en de banen die ik nu leuk vind. Maar dit wil niet zeggen dat ik spijt heb van mijn studiekeuze.

Waarom besloot je om na je studie in Berlijn te gaan werken en wonen?
Ik zocht een nieuwe baan en toen zag ik op LinkedIn een vacature bij de start-up Caterwings. Vanuit Berlijn zou ik helpen om het bedrijf op te zetten in Nederland. Dit leek mij een coole en leerzame uitdaging. Met al buitenlandervaring op zak en net weer terug uit New York, realiseerde ik mij dat de stad Amsterdam en mijn vrienden & familie niet zouden weglopen. Het was de een kans om een groot avontuur aan te gaan in het buitenland en werkervaring op te doen in de hipste broedplaats voor startups.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Amsterdam en Berlijn? 
Amsterdam is zo klein! Berlijn is een super grote stad met veel verschillende karakteristieke wijken. Het is hip, maar dan écht hip. Er is ontzettend veel te beleven, terwijl het leven en het tempo is er heel comfortabel. Er is genoeg ruimte is de stad waardoor het zelden ergens té druk is. Daarnaast trekt Berlijn mensen aan vanuit de hele wereld en daarom is iedereen erg toegankelijk, er heerst minder ‘zien en gezien worden’ dan in Amsterdam. Je staat niet (raar) te kijken als iemand van top tot teen onder de tattoos zit, 40 piercings over zijn gezicht heeft, paarsroze haar heeft of een hanenkam.

Heeft het werken in de start-up scene (Bloomon, Caterwings, Rocket Internet) je geïnfecteerd met het ondernemende virus?
Jazeker! Bij een startup kan je snel een verschil maken. Je inzet en bijdrage kunnen direct resultaat hebben. Daarnaast krijg je de vrijheid om je ideeën uit te werken en te proberen. Als dat een succes blijkt, merk je dat direct! En juist datgene, het behalen van doelen, geeft mij energie. Ondernemen gaat je nooit vervelen en dat heb ik inderdaad toch al een beetje kunnen proeven. Bij Bloomon moest ik opeens model spelen in een vlog, heb ik bloemen aan huis bezorgd, nieuwe collega’s opgeleid en de werkwijze in de hubs geoptimaliseerd. Bij Caterwings heb ik gepresenteerd voor investeerders, een team van mensen samengesteld, heel veel sales belletjes gedaan en onze cateraar uit de brand geholpen door in de bediening te gaan staan. Hier krijg ik veel energie van, leer ik ontzettend veel en hierdoor vliegt de dag voorbij!

Hendy ging hand-in-hand met je terugkomst naar NL?
Ik heb 2,5 jaar in Berlijn gezeten en wilde weer dichterbij mijn vrienden en familie zijn. Daarnaast vind ik Amsterdam een te gekke stad en wilde er graag weer wonen. Ook was ik op werkgebied toe een nieuwe uitdaging.

Hendy komt voort uit mijn klunzigheid. Mijn telefoon ben ik regelmatig kwijtgeraakt of mijn beeldscherm is kapot gegaan door hem te laten vallen ofzo. In Berlijn zag ik iemand lopen met zijn telefoon aan een koord en toen dacht ik ‘Dat is handig!’. Justian wilde altijd al een business beginnen en toen hebben wij Hendy telefoon cases naar Amsterdam gehaald.

Wat was een grote uitdaging tijdens het opzetten van Hendy?
We hebben lang nagedacht over de naam van ons product, is het een telefoonketting, telefoon case, telefoon koord? Hoe gaat we het noemen? Hendy is het resultaat en we verliezen hem niet meer uit het oog. De grootste uitdaging die volgde is om het goed op de markt te zetten. Hoe krijg je naamsbekendheid en hoe zorg je ervoor dat mensen je product leren kennen en erachter komen dat dit product bestaat! Deze blog draagt daar natuurlijk zeker aan bij!

De vraag die we altijd stellen: raad jij het studenten aan om te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen in loondienst?
Over het algemeen denk ik dan veel mensen ‘het ondernemen’ onderschatten. Ondernemen is niet makkelijk; het is vallen en opstaan. Alleen als je overtuigt (door analyses) bent dat je product/service een succes kan zijn, maar ook de risico’s die eraan verbonden zitten beseft, dan pas raad ik je aan om te gaan ondernemen. Persoonlijk denk ik dat het hebben van werkervaring een voordeel is omdat je dan al een kijkje in de keuken hebt genomen en je daardoor zekerder in je schoenen staat. Daarnaast zou ik het nooit alleen willen doen. Ik vind het fijn om met Just te kunnen sparren, maar ook samen succes te kunnen vieren!

Hendy is ideaal voor het festivalseizoen?
Ja! Geen gezeik meer met je tas of je telefoon en pasjes die je nergens kan laten (denk aan luchtige kleding zonder broekzakken). Met de Hendy telefoon case kan je handsfree dansen en raak je je pasjes en telefoon niet meer kwijt.

Hoe kan je voorkomen dat de Chinese copycats Hendy niet in productie gaan nemen?
Het kan natuurlijk zo zijn dat er meer concurrenten op de markt komen. Concurrentie houdt je echter scherp! Chinezen zouden dit ook kunnen doen, alleen hebben wij als voordeel dat wij de markt goed kennen en als eerste in Nederland zijn. Daarnaast bekt de Hendy telefoon case erg goed; eerste wat mensen tegen mij zeggen wanneer ze de Hendy vast hebben is, he dat is handig! Ook hebben wij een merkenrecht, zodat niemand ons merk kan kopiëren.

Wat kunnen we de komende tijd van Hendy verwachten?
We hebben ontzettend veel leuke plannen en ideeën. Hendy kon al online besteld worden, maar vind je nu ook in de super mooie winkel ‘District1071 aan de Willemsparkweg / Museumplein te Amsterdam. Binnenkort ook in een te gekke concept store in Rotterdam (to be announced soon) Uiteraard gaan we knallen op Koningsdag, waarbij we ook een limited Orangria Hendy gaan verkopen (locatie wordt nog bekend gemaakt). Ook zijn we in gesprek met festivals om op locatie Hendy’s te verkopen. Dus houd vooral onze Facebook Hendy Amsterdam en Insta @hendyamsterdam in de gaten!! Voor de Knappekoppen hebben wij tijdelijk een 10% kortingscode met de voucher: KNAPPEHENDY (geldig t/m 30 april).

Welke (micro)celebrity zou je heel graag willen zien met Hendy?
Geraldine Kemper. Een Hendy is perfect voor mensen die het druk hebben, veel aan het reizen zijn en niet een hele tas vol met make-up en ditjes en datjes nodig hebben. Geraldine is nuchter, stoer en veel onderweg. Onze telefoon case is hier perfect voor en het zou te gek zijn als Geraldine over een tijd met onze Hendy loopt!

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand van Malou?
Na mijn middelbare school heb ik een half jaar in een Peruaans klein berg dorpje met een paar honderd inwoners op 3 km hoogte gewoond. In het gastgezin leefde we erg primitief. Maar op eten werd niet bezuinigd. Zo kreeg ik van mijn gastmoeder dag in, dag uit, een heerlijke lunch dat naar mijn mening vergelijkbaar was met gegrilde kip. Toen ik op een dag mee ging helpen in de keuken, kwam ik erachter dat ik al 2 maanden elke dag 1 cavia aan het eten was. Dit bleek een van de specialiteiten van de regio te zijn. Nu moet ik er niet aan denken, maar stiekem vond ik het heerlijk.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.