Goed. Beter. Fleur is (online) het best!

Fleur Janssen

Social media; Instagram en TikTok, waarschijnlijk de manier hoe jij bij dit interview bent gekomen. Precies dit is iets waar Fleur Jansen met haar social media marketing agency, Summerymedia, dagelijks voor zorgt; mensen triggeren op de juiste manier via social media. Al jong begon zij met ondernemen en inmiddels heeft zij haar droom bedrijf en wat gaat zij hard! Hoe hard? Lees snel het interview!

Fleur! Welkom! Wie is Fleur?

Hii, dankjewel, leuk dat ik ben uitgenodigd. Ik ben Fleur Jansen en elke dag doe ik het leukste wat er is, namelijk ondernemen! Ik ben nu 24 en onderneem al sinds mijn 18e, eerst met mijn eigen sieradenlijn Summeryfleur, tijdens de Corona begon ik mijn vintage label Summeryvintage en toen ik klaar was met het schrijven van mijn scriptie ben ik meteen mijn grootste droom gaan najagen; namelijk mijn eigen social media marketing agency, Summerymedia.

Fleur Jansen Summerymedia

Had je, terugkijkend, nog steeds voor de studie Communicatie gekozen?
Ja zeker weten, ik vond de studie communicatie echt geweldig, dit was echt op mijn lijf geschreven. In Groningen is de studierichting Communicatie erg breed, je leert met Adobe programma’s werken, maar krijgt ook marketing, economie en storytelling lessen. Eigenlijk alles wat ik er leerde vond ik erg interessant en paste ik direct toe in praktijk.

Wat heb je geleerd van de minor ondernemerschap?
Ik heb supergoed leren pitchen tijdens deze minor, daarnaast kreeg je ook iedereen een ervaren businesscoach. Dit is iets wat ik leerzaam vond en ook nu ervaar ik dat het goed is om in de praktijk een businesscoach te hebben, zodat je af en toe kan sparren met een zeer ervaren ondernemer.

Fleur Jansen Summerymedia

Hoe is Summerymedia ontstaan?
Het is van jongs af aan al mijn droom om een reclamebureau te runnen. Het reclamebureau van tegenwoordig is natuurlijk een social media marketing agency. Samen met mijn team volg ik elke dag de nieuwste social media trends en zijn wij onze service aan het uitbreiden naar TikTok. Social media beheer deden wij voornamelijk voor Instagram. Maar wij zien dat het zeer belangrijk is voor merken om nu een connectie op de bouwen met generatie Z. Dat is natuurlijk de nieuwe generatie en die moet je nú aan je binden.

Super leuk! En wat maakt jou het beste in het creëren van content?
Voor TikTok letten we heel precies op wat nu trending is en spelen hier direct op in. Wij bedenken en werken campagnes uit voor klanten en voeren die uit met onze ‘in house’ talenten.We bedenken slimme acties en challenges en gebruiken altijd trending muziek.

Voor Instagram wil je eigenlijk voornamelijk de mooiste kant van bedrijven laten zien en het verhaal achter het bedrijf vertellen doormiddel van professionele foto en videografie. Wat mij het beste maakt in het creëren van content voor Instagram is dat ik met beeld de beleving kan creëren die bij jouw merk of bedrijf past en de aandacht trekt van je doelgroep.

Fleur Jansen Summerymedia

Wat moet je als bedrijf echt niet doen online op het gebied van content?
Content plaatsen om het plaatsen. Random content plaatsen om aanwezig te zijn op social media werkt vaak averechts. Het is daarom goed voor bedrijven om een social media plan te schrijven en duidelijke doelen te stellen. Zodat er elke maand een analyse wordt gemaakt om na te gaan of de doelen zijn behaald. Dat is trouwens ook allemaal onderdeel van onze service bij Summerymedia. Op basis van de doelen kan er concrete content worden ontwikkeld en worden gekeken hoe de doelgroep op de juiste manier moet worden aangesproken.

Veel bedrijven weten nog niet wat ze met TikTok aanmoeten. Wat zou jij adviseren?
Gen Z weet niet beter dan dat er een onlinewereldvol met advertenties is. De duizenden marketinguitingen die ons dagelijks om de oren vliegen, doen ze niet zoveel. Ook traditionele media, zoals tv, wekken niet bijster veel enthousiasme bij deze groep.

Voor Gen Z is een simpele reclamecampagne niet meer genoeg. Toon ware emoties en neem de generatie mee binnen jouw merk of bedrijf zodat zij zich nú aan je kunnen binden. Hoe je dit op de juiste manier doet en doorvoert binnen je bedrijf weten wij van Summerymedia!

Fleur Jansen Summerymedia

Wat was, tot nu toe, de leukste opdracht / bedrijf om voor te werken?
Ik heb in september heb ik een maand op Bali gezeten om content te creëren voor hotels en restaurants en om voor hen de juiste social media strategie op te zetten. Dit was echt een super leuk om te doen, de opdrachten daar vond ik echt geweldig, we deden veel videografie en fotografie opdrachten, copywriting en grafisch vormgeving en hadden wekelijks strategie meetings.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ondernemen zeker weten! Voor mij was dit een hele goede keuze, maar dit komt ook omdat ik echt een ondernemersdrang heb. Ik had het niet gekund (denk ik) om voor een baas te werken, met het idee dat ik tijd verlies om een bedrijf voor mezelf op te zetten.

Maar ik geloof er ook zeker in dat als je eerst 3 jaar ergens werkt je mega veel ervaring kan op doen om dit vervolgens door te zetten in je eigen onderneming. Wel denk ik dat het heel lastig is om deze stap te zetten wanneer je gewend bent om een x bedrag per maand op je rekening te ontvangen en dit minder zeker is wanneer je voor jezelf gaat beginnen.

Voor mij was het daarom de beste keuze (ook omdat ik wist dat ik dit echt wil) om meteen mijn social media marketing agency op te zetten toen ik was afgestudeerd. Gelukkig is het meteen goed gaan lopen, toen ik binnen een maand zes tevreden klanten had (die mij hadden benaderd via mijn Instagram @summerymedia), begon het balletje al snel te rollen.

Fleur Jansen Summerymedia

Wat staat er op de Summerymedia agenda?
Ik ben nu bezig met het uitbreiden van mijn team, we zijn opzoek naar een leuke talent manager en een enthousiaste creatieveling. Ik hoop dus zo snel mogelijk te kunnen zeggen dat Summerymedia een mega leuk team aan enthousiaste creatieve werknemers heeft! Momenteel werk ik samen met al een heel leuk team namelijk: mijn twee stagiaires die vier dagen per week gezellig op kantoor werken en met twee super leuke andere toppers! Wij hebben onze service uitgebreid naar TikTok en beheren op TikTok dan ook de kanalen voor onze klanten, waarvoor wij ook onze TikTok talenten inzetten. Dit gaat echt megaaa leuk worden, hierover zal ik snel meer delen op mijn account.

Fleur Jansen Summerymedia

Droom groot: waar staat Fleur over 5 jaar?
Summerymedia is dé social media marketing agency van Europa.

Tot slot, dit weet nog bijna niemand over Fleur..
Dat ik het liefst van elke hobby meteen mijn werk maak. Vandaar ook dat toen ik begon met kraaltjes rijgen meteen Summeryfleur als sieradenlijn ben gestart en een keer een Burberry coat voor mezelf kocht en hier meteen meer van wilde inkopen en verkopen via Summeryvintage. Als ik vroeger een middagje ging schilderen voor de lol met vriendinnetjes wilde ik de schilderijtjes daarna het liefst meteen aan de deur verkopen. Nu heb ik wel echt een focus en een doel, namelijk klanten op de juiste manier positioneren in de markt doormiddel van social media! En dat is precies wat Summerymedia doet.

Fleur Jansen Summerymedia

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.