GA MET DIA VAN DE KAART!

Tarrot Kaart Dia Dia

Tarotisten geloven dat de kaarten de toekomst kunnen voorspellen, gedachten en emoties uit je onderbewuste tonen en inzicht geven. Bijvoorbeeld in je carrière, liefde of familie. Misschien is dit een ver-van-je-bed show, dat mag en kan. Feit blijft dat tarot steeds populairder wordt en ook een veel minder eng taboe. Hoe cool is het is dat Dia Dia Dia coaching geeft door middel van tarot. Hoe dan? Met die vraag zitten wij ook! Daarom nog cooler dat KnappeKop Syb hem mocht interviewen! Adem in, adem uit; daar gaan we!

Nice to meet Dia! Wie ben jij?
Hi ik ben Dia, geboren in Leuven 1991 in België. Opgegroeid in Leefdaal, een prachtig dorpje tussen Leuven en Brussel. Den boerenbuiten wel snel omgewisseld voor het stadsleven en nu 4,5 jaar geleden besloten om naar Amsterdam te verhuizen. Ik ben afgestudeerd als fotograaf in 2012 aan het Narafi in Brussel. Super leuke opleiding waar de focus vooral op het technische aspect van fotograferen ligt. Heel fijn om daar altijd op terug te kunnen vallen. Recent NLP-practitioner afgerond en kijk er enorm naar uit om volgend jaar de master hiervan te behalen.

Had je terugkijkend nog steeds voor deze studie gekozen?
Ik heb een tijdje mijn passie voor fotografie uit het oog verloren omdat ik veel bezig was met het draaien van muziek als dj, maar door de recente lockdown is het fotografie-vuur weer helemaal aangewakkerd. Ik ben heel blij met mijn studie keuze want ik kan voor elke opdrachtgever kwaliteit leveren dat altijd technisch goed zal zijn. Daar hamerde ze enorm op tijdens deze opleiding en daar ben ik nu, terugkijkend, erg content mee, ook al zorgde dat toen voor de nodige frustratie. Technische bagage is erg fijn om op terug te kunnen vallen.

Nu ik ouder ben en spiritualiteit koppel met coaching had ik misschien wel graag geesteswetenschappen gevolgd of psychologie. Maar dat wil niet zeggen dat het daar nu te laat voor is.

Je werd onverwachts vader, verhuisde naar Amsterdam, had geen baan en nauwelijks geld. Op dit punt kwam tarot in je leven! Vertel!
De geboorte van Otto was tegelijk ook de start van mijn spirituele reis. Deze onverwachte wending in mijn leven zorgde ervoor dat ik niet anders kon dan stil te staan bij mijn huidige manier van leven en daar verandering in te brengen. Ik volgde toen een hulp traject bij Peggy, zij was het die mij dan naar Ada stuurde voor mijn aller eerste reading. “Zij is heel goed! Echt wat voor jou voor je naar Amsterdam verhuist.” Kon ze vol overtuiging zeggen.

Ik weet het nog zooooo goed! Net buiten Antwerpen woonde Ada. “Beste Tarotist van België!” en wauw wat een impact had die reading. Eenmaal in Amsterdam, op ontdekkingsreis naar mezelf in dit nieuwe leven, haalde ik ontzettend veel kracht uit de uitkomst van die reading. Ik vond het absurd dat zo iets “zweverig” zo een prachtig resultaat kon hebben.

1,5 jaar later liep ik met één van mijn beste vriendinnen door de Jordaan en passeerden we een winkeltje met “Tarot reading €15 15min” Dus ik super enthousiast “Let’s GO!” En wederom was ik verbaasd hoe bijzonder medium het is. “Ik ga dit cadeau doen aan al mijn vrienden met hun verjaardag!” riep ik luid.

Ik droom altijd super visueel en op een bepaald moment droomde ik erover dat ik zelf Tarot kaarten legde. Toen wist ik, “This is IT”

Diezelfde ochtend liep ik de spirituele winkel Fabula Rosa binnen. “ik droomde dat ik tarot kaarten legde, kunnen jullie mij helpen? Waar zal ik beginnen?” Dat was de dag dat ik mijn eerste deck en boeken aanschafte. Na een jaar oefenen kon ik mijn talenten laten zien op onze jaarlijkse vakantie naar het Worldwide Festival in Frankrijk. Iedereen moest eraan geloven, voor al mijn vrienden wilde ik readings doen. Daar kwam ik tot het inzicht dat dit echt iets is wat mij gelukkig maakt en aan de reacties te horen was ik er ook echt goed in.

Ik had geen andere keus dit serieus te nemen en hier met de volle 100% voor gaan. Ik kon op tweedelige cursus bij John Hagen waar ik naast de betekenis van de kaarten ook echt de manier waarop je een reading geeft onder de knie kreeg.

Nu ben ik blij om te zeggen dat ik jouw energie kan vertalen door middel van de Tarot en dat ik op een natuurlijke manier de symbolen en betekenis van de kaarten kan vertalen.

Wauw wat een reis! Wat kunnen we allemaal verwachten als we op consult zijn?
Disclaimer: Ik kan de toekomst niet voorspellen. Was het maar zo een feest, daar gebruik ik de Tarot niet voor.

Wat ik wel doe? Ik vertaal jouw energie op dit moment d.m.v. de kaarten. Na het delen van jouw intentie gaan we aan de slag. Ik gebruik twee verschillende decks, want hoe meer kaarten op tafel hoe meer informatie er kan flowen. De sessie zelf duurt ongeveer een uur en gebeurt bij mij thuis in de Jordaan.

Jouw energie op dit moment? We gaan kijken naar wat er in jouw hart en hoofd speelt. Hoe staan jouw emoties tegenover jouw gedachten en welk advies kan jij hierover ontvangen. Hoe kan je hier beter naar luisteren en wat mag je loslaten dat niet meer bij jou past.

Mijn vriendin zegt altijd “Het is net alsof je een gesprek hebt met je aller beste vriendin alleen directer en duidelijker.”

Zo’n reading kan echt binnen komen en ik vind het ontzettend mooi wat het ook in beweging kan zetten voor iemand. Ik zeg altijd: Gebruik deze informatie als een tool om het beste uit jouw leven te halen op dit moment. Wanneer het goed voelt is het goed.

In combinatie met mijn eigen ervaringen en coaching opleiding begeleid ik ook mensen met eventuele blokkades of drempels waar er tegenaan wordt gebotst. Hoe dan ook zal ik er alles aan doen zodat jij weet wat de volgende stap is na de reading.

Sceptici zou je de mond kunnen snoeren met Roald Dahl: ‘Those who don’t believe in magic, will never find it’?
Ik krijg zo vaak te horen “ik geloof daar niet in. Dat kan toch niet waar zijn?”

Als jij vertrouwt wat ik voor jou kan doen door de kaarten, dan kunnen wij samen werken. Er is een groot verschil tussen ergens voor openstaan of iemands werkelijkheid niet respecteren.

Voor mij werkt dit echt en maakt het mij super gelukkig. Die ervaring wil ik met jou delen maar als ik dan tegen een muur aan vooroordelen bots weet ik dat dit nu niets voor jou is. Ik heb ook echt moeten leren nooit mensen een reading op te dringen. Spiritualiteit mag je echt niet op mensen pushen, want dan krijg je juist het averechts effect. Daarom is het zo belangrijk om met een duidelijke intentie te werken.

Op die manier open je bewust de energie van de Tarot en hoeft niemand je te overhalen. Het is jouw energie dus met of zonder reading blijf jij wie je bent. Er wordt alleen licht geschenen op bepaalde aspecten die je vertrouwen kunnen geven en vooral een bevestiging van jouw gevoel. De stappen moet je alsnog zelf nemen. Maar hoe fijn om te weten welke deze zouden kunnen zijn.

Wat is (tot nu toe) je mooiste ervaring tijdens een consult?
Ik ben super dankbaar wat voor duidelijke boodschappen ik mag doorgeven aan mensen. Het werkt ook echt als een doorgeef luik / channeling en ik krijg telkens kippenvel als wat ik mag delen dan ook resoneert met de persoon tegenover mij. Dit gecombineerd met dubbele kaarten die dat gevoel nog eens extra bevestigen is echt magisch.

Dubbele kaarten is wanneer er twee dezelfde kaarten op tafel komen uit twee verschillende decks. Het haalt gelijk het toevallige weg en als dit meermaals gebeurt is het echt super bijzonder. Dit zijn de mooiste momenten tijdens het lezen van de kaarten.

Kunnen we de stijgende populariteit van tarot verklaren doordat we (millennials) bewuster zijn gaan leven?
Bij bewust leven zoom je ook in op wat je nog niet weet. Dit is waar spiritualiteit in beeld kan komen en omdat dat juist in je onderbewuste zit is het heel fijn om te zien dat dit vanuit zoveel verschillende hoeken aanbod mag komen. Zo veel mensen staan er voor open en weten dat er wel meer is dan wat de wetenschap tot nu kon bewijzen. Je ziet het vooral bij de jongere generatie die zijn daar echt mee bezig met dit uit te zoeken.

Langs de andere kant is er ook een groei aan mensen die geloven dat de aarde plat is dus it goes both ways.

De vraag die we altijd stellen zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ondernemen is leuk, vooral als je weet waar je naartoe wil met jouw onderneming. Als je nog niet helemaal comfortabel bent met je ervaring of je doel, ga dan lekker aan het werk. Er is geen juiste of foute route en iedereen neemt informatie op een andere manier tot zich op.

Ik vond de combinatie van de twee altijd super leuk. Nu komt dat tiping point voor mij aan om volledig voor mezelf te gaan werken. Maar dit is ook omdat ik voor het eerst in mijn leven een duidelijk doel heb waar ik naartoe kan werken met mijn onderneming. Hoe dan ook kan je altijd terug in loondienst mocht het net niet helemaal uitpakken. Wie niet waagt, wie niet wint.

Naast tarot zien we op je site nog veel meer (kunstzinnige) activiteiten. Waar ben je op het moment allemaal mee bezig?
Ik ben met verschillende activiteiten bezig. Langs de ene kant Tarot & Coaching en langs de andere kant fotografie. Op die manier wil ik mijn werkleven op een heel gevarieerde manier kunnen invullen. De leukste dagen zijn als ik in de ochtend een coaching sessie heb rond de middag een tarot reading en daarna een shoot. Ik heb het afgelopen half jaar enorm veel beeldmateriaal gemaakt voor mijn nieuwe foto site www.diadiadia.photos .

Mijn focus gaat nu vooral uit naar kids photography wat echt super leuk is. Hun unieke energie op dit moment in hun leven vastleggen is zo magisch om te mogen doen. Ik heb jarenlang dj’s en artiesten gefotografeerd en in dezelfde stijl wil ik nu ook kinderen en jongeren in beeld brengen.

In combinatie met mijn ander commercieel werk zoals food, events, portretten, .. ben ik zo benieuwd naar wat voor uiteenlopende opdrachten ik mag vervullen.

Ik merk nu dat ik wat ouder word en door de inzichten die ik tijdens de lockdown kreeg, dat ik mezelf echt serieuzer mag nemen. Het hoeft niet één ding te zijn waar je in uitblinkt en kan vertalen tot één main business. Het is de combinatie van deze twee richtingen die mij enorm veel energie geven.

Verder werk ik fulltime als assistent manager bij Carhartt Wip in de Negen Straatjes en af en toe kan je me ook achter de draaitafels vinden. Om het overzicht te bewaren probeer ik wel mijn focus op Tarot, Coaching en fotografie te houden. Dat is waar mijn hart sneller van gaat slaan en heb er zo veel zin in om hier mijn full time beroep van te maken.

Tot slot, dit weet nog niemand over Dia?
Mijn kat is de allerliefste knuffelkat op aarde. Zij is er ook altijd bij tijdens de readings en zorgt voor een extra touch tijdens het lezen van de kaarten. Super bijzonder hoe ze soms tijdens een bepaald moment komt knuffelen of haar hoofd op de kaarten laat rusten. Katten zitten vol ancient wisdom en daar kunnen we echt wat van leren.

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.