Zijn er al Inner Circle babies geboren?

Omdat KnappeKoppen Syb en Celine al een geruime tijd diep in de friendzone zitten werd het hoog tijd voor een beetje spanning op de werkvloer. En waar kan je nou meer leren over flirten en daten dan bij The Inner Circle. Opgezet in 2012 in Londen om hogeropgeleiden meer met elkaar te laten daten, is The Inner Circle inmiddels ook een begrip in Parijs, Barcelona, Milaan en Stockholm. Met klamme handjes stapten wij het kantoor van Inner Circle binnen om Anne-Sophie Erbé meer dan een charm te geven! Lees snel verder als je durft!

Om maar meteen het ijs te breken: Hoi Anne-Sophie, wat zie je er goed uit! Wat zijn je hobbies en wat doe je in het grotemensenleven?
Ik ben 6 jaar geleden naar Amsterdam gekomen als 17 jarige student, toen wist ik eigenlijk al dat ik hoe dan ook iets met marketing of reclame wilde gaan doen. Ik begon met de bachelor Communicatiewetenschap, liep stage bij een PR bureau, maar miste toch de commerciële kant. Zo koos ik ervoor om Business Administration aan de UvA te gaan doen met als richting Marketing. Dit paste perfect bij mij en ik was dan ook iets te snel klaar. 22 en meteen gaan werken leek mij niet zo’n goed idee.. Ik ben toen een marketing stage gaan doen bij Unilever op het merk Lipton Ice Tea en vervolgens ben ik gaan reizen naar Vietnam. Eenmaal terug moest ik er toch aan geloven en ik had stiekem best wel zin om aan de slag te gaan. Ergens vond ik de online markt en de start-up wereld al heel lang interessant. Via via kwam ik bij The Inner Circle op gesprek, ik ben toen heel enthousiast geworden door het verhaal achter The Inner Circle en zodoende werk ik hier nu!

Waar ben je verantwoordelijk voor binnen The Inner Circle?
Ik ben nu bijna 2 maanden bezig en in principe steun ik alle marketing gerelateerde activiteiten. Daarnaast run ik de Social Media en houd ik me voortdurend bezig met copywriting wat betreft uitingen van The Inner Circle rondom events, acties en press. Daarnaast is iedereen continu bezig met het uitzetten van nieuwe kanalen om op die manier zo hard mogelijk te groeien.

Hoe waren de eerste reacties vanuit je directe kringen op deze baan?
Veel van mijn contacten zijn gefocust op corporate bedrijven dus dan is dit natuurlijk even heel wat anders voor ze. Anderen die wat meer aan de ondernemende kant zitten vinden het geweldig en zien meteen het business model erachter. Over het algemeen vindt iedereen het maar wat interessant en krijg ik vaak de meest “dodgy” vragen over hoe het dan allemaal wel niet werkt bij zo’n dating app.

The Inner Circle is opgezet voor soortgelijken, waar hebben we het dan precies over?
Eigenlijk kijken we vooral of er een interessant verhaal achter het plaatje zit. Iemand kan een dokter zijn maar de ander is weer een kunstenaar. We proberen een gebalanceerde mix te behouden en dit doen we door middel van screening. We willen bijvoorbeeld niet dat een 60-jarige man een jonge vrouw van 25 lastigvalt, daarnaast heeft een vrouw van 30 weer niks aan een jongen van 19.

Hoe verdient een platform voor daten nou eigenlijk geld?
Ons platform verdient geld door middel van lidmaatschappen. We geven nieuwe members de kans om gebruik te maken van de gehele website indien ze vrienden uitnodigen die zich registreren. Heb je hier geen zin in, dan kun je ervoor kiezen om een “Full Membership” te nemen.

Moeten soortgelijken een drempel over om liefde te vinden binnen het digitale?
Ik denk dat deze drempel veel lager is geworden. Vroeger werd het gezien als een medium voor mensen die te introvert zijn en die geen date voor zichzelf kunnen regelen in “real-life”. In mijn ogen is dat taboe verdwenen en heeft iedereen tegenwoordig wel een dating-app op zijn telefoon staan.

Hoe denk je over SecondLove (stiekem (online) flirten terwijl je een relatie hebt)?
Dat vind ik het meest foute dating concept ooit. Als je Googelt naar SecondLove krijg je als eerste hit: “Heb je wel eens dat je denkt aan vreemdgaan? Meld je nu gratis aan!”. Haha ik moet er gewoon om lachen maar kennelijk tuinen mensen er wel in al zal ik niet graag de eigenaar willen zijn.

Newspresso, een nieuwsbrief met wekelijkse nieuwtjes en inzichten uit de internationale pers, citeerde onlangs een artikel waarin wordt geclaimd dat apps zoals Tinder, Happn en The Inner Circle één probleem hebben: ze zijn bedacht en ontwikkeld door mannen en spelen daarom vaak in op de mannelijke behoeften (sex). Is dit waar?
Haha ik kan me enigszins wel vinden in die gedachte maar qua marketing en communicatie bijvoorbeeld spelen wij in op zowel mannen als vrouwen. Daarnaast screenen we profielen voordat ze worden toegelaten en houden we onze member base continu in de gaten. Als iemand zich “misdraagt” is hij of zij niet langer welkom op The Inner Circle.

LinkedIn wordt vandaag de dag ook steeds meer gebruikt om dates te scoren volgens hoogleraren en trendwatchers. Hogeropgeleiden zijn makkelijk te bereiken via dit platform, een positieve ontwikkeling voor de IC?
Dit klinkt als concurrentie maar ik denk dat het tegelijkertijd een positieve ontwikkeling is voor de IC. De trend geeft in mijn ogen aan dat men toch wel op zoek is naar meer serieuze en relevante info over een persoon of misschien zoekt diegene wel iemand met een soortgelijke baan. Profielen op de IC zijn veel meer gepersonaliseerd vergeleken met andere dating apps en ik denk dat wij daar een voordeel uit halen.

Een vraag die we altijd stellen: Zou je studenten aanraden om te gaan werken bij een corporate of te kiezen voor een baan waar je hart ligt?
Beide heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen en het ligt denk ik ook aan wat voor een type persoon je bent. Ik wilde graag ergens werken waar ik kan doen wat ik het leukste vind, daarnaast veel verantwoordelijkheid heb en ik gelijk resultaat kan zien van mijn acties. Ik denk dat veel afgestudeerden de instelling hebben dat ze hoe dan ook een traineeship voor zichzelf moeten regelen bij een multinational. Ik denk ook zeker dat dit de juiste beslissing is voor velen, maar niet voor iedereen. Je moet je heel makkelijk gezegd gewoon afvragen waar je gelukkig van wordt en dan een pad kiezen.

Tot slot, zijn er al Inner Circle babies geboren?
We hebben tot nu toe 16 geboortekaartjes ontvangen die hier trots aan The Inner Circle “wall of fame” hangen. Daarnaast geloof ik dat het er een stuk meer zijn aangezien niet iedereen zijn dating app een geboortekaartje stuurt.

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.