Ein-de-lijk: een inclusieve bh voor elke (missende) maat van Carmel!

Carmel Drabbe Abraso

Carmel Drabbe was nog maar 15 toen bij haar borstkanker werd ontdekt. 15 jaar en meerdere operaties later, was het resultaat gelukkig een gezonde Carmel, maar met ongelijke borsten en geen enkele bh waar zij zich comfortabel en sexy door voelde. Dus besloot zij zelf maar dé oplossing te vinden met abraso, dé bh-lijn die rekening houdt met alle afwijkingen. Benieuwd hoe zij dit doet? Wij ook! Dus lees snel verder! 

Welkom Carmel! Wie ben jij?
Hey hallo, ik ben Carmel en ik ben 30 jaar oud. Ik ben opgegroeid op Mallorca en heb Artificial Intelligence gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Ik woon nu in Den Haag met mijn vriend en onze hairy baby, Chewwy. Naast mijn baan in de IT consultancy, heb ik me altijd graag bezig gehouden met creatieve projectjes en vind ik het belangrijk iets bij te dragen aan de maatschappij.  

Carmel Drabbe Abraso

Had je, terugkijkend, nog steeds voor dezelfde studie gekozen?
Ik vond mijn studie echt geweldig. Vooral de mogelijkheden die Artificial Intelligence heeft om een ​​positieve impact te hebben op de samenleving vind ik heel mooi. Zoals bijvoorbeeld het helpen van artsen bij de diagnose van ziekten, het verbeteren van de verkeersveiligheid, het verminderen van energieverbruik,… In de praktijk merkte ik alleen dat ik het creatief zijn erg miste en daarom had ik misschien achteraf voor een meer creatieve studie gekozen, want ook dan had ik die impact kunnen bereiken. 

Uit pure frustratie van geen passende bh, besloot je zelf de ideale inclusieve bh te gaan ontwerpen?
Eigenlijk was ik altijd al de “bra-less woman” van mijn vriendinnengroep. Dit is natuurlijk ontstaan na mijn borstamputatie maar het heeft vele jaren geduurd totdat ik zelf een bh ben gaan ontwerpen. Nadat mijn moeder ook borstkanker kreeg en ik merkte dat niet alleen ik, maar veel vrouwen om mij heen ook de behoefte aan een vrouwelijke en comfortabele bh hadden ben ik hier pas serieus mee aan de slag gegaan. En dit was niet zo makkelijk als ik had gedacht haha. Na tientallen samples, meetings met producenten, brainstormsessies, feedbackrondes, honderden pas rondes, en veel lachen en huilen was dan eindelijke de abraso er. 

Carmel Drabbe Abraso

Ongelijke, één of geen borsten, met Abraso heb je de mogelijkheid om je comfortabel en sexy te voelen! Vertel!
Bij Abraso staat inclusiviteit en gelijkheid voorop. We weten dat veel vrouwen moeite hebben met het vinden van een bh die niet alleen comfortabel zit, maar ook een gevoel van vrouwelijkheid en zelfvertrouwen geeft. Voor vrouwen die geconfronteerd zijn met borstkanker en hun borst hebben verloren, kan dit nog lastiger zijn. Daarom heb ik inclusieve beha’s gecreëerd die alle vrouwen omarmen en kracht geven.

Abraso beha’s zijn speciaal ontworpen en gemaakt om elke borst of prothese, groot of klein, schuin of plat, hard of zacht, de steun en confidence te bieden die het verdient. Ze zijn gemaakt van zacht kant met brede straps voor extra comfort. De voorsluiting is makkelijk te gebruiken. De drie standen van de voorsluiting zorgen ervoor dat jij de strak- of losheid van de bh zelf kan bepalen en customizen. Ook de verstelbare schouderbandjes zorgen ervoor dat jij de bh kan vormen naar je eigen lichaam. Door het weglaten van beugels en te kiezen voor langere bhs met voorgevormde cup, duwen en wrijven deze niet op ongewenste plekken. Ook komt elke bh met twee prothese zakjes waarin een externe prothese kan worden geplaatst.

Zijn de bh’s ook voor vrouwen met niet/licht afwijkende borsten?
Ja! Mijn visie voor de abraso was echt dat deze voor elke vrouw zou zijn. De bh is daarom getest door een grote en diverse groep vrouwen met alle soorten borsten zodat deze voor iedereen comfortabel en passend zou zijn. Inmiddels hebben ook veel van mijn vriendinnen en familie met niet/licht afwijkende borsten de abraso als hun favoriete bh omarmt.

Carmel Drabbe AbrasoWat is abraso’s uiteindelijke doel?
Bij abraso streven we ernaar om iedereen de bh te bieden die haar borst of prothese verdient. We hopen dat onze inclusieve, comfortabele en sexy bh, vrouwen zelfvertrouwen geeft en empowert. Dat onze bh je niet alleen fysiek, maar ook mentaal, steun kan geven. Want juist als je ziek bent geweest of je borst bent verloren, is je sterk en vrouwelijk voelen zo belangrijk. Zo beloven wij de inclusiviteit van ons product, waar mogelijk, te blijven vergroten, om zo in de toekomst voor elke borst een bh te leveren.

Waar ben je in deze fase erg mee geholpen?
Alle hulp is natuurlijk fantastisch. Maar wat ik vooral ontzettend leuk zou vinden is om een enthousiaste spar-partner te vinden.Ook  ben ik voor social media/marketing op zoek naar een stagiaire die kan helpen abraso naar een volgende fase te brengen 😀 Stuur vooral een mailtje naar info@abraso.nl 

Carmel Drabbe Abraso

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Oef, ik vind dit een lastige vraag. Het hangt denk ik heel erg van je doel af. Als je in een bepaalde industrie wil gaan ondernemen is het zeker handig om eerst die industrie te kennen en te ervaren van binnenuit. In mijn geval heeft mijn baan in IT me alleen niet heel veel geleerd over ondernemen, en al helemaal niet in de mode-industrie. Behalve misschien over hoe je goed kan leidinggeven (props to Devoteam). 

Kortom, als je wil gaan ondernemen en denkt bij een bedrijf de benodigde kennis te kunnen opdoen, top! Zo niet, launch that business en geef het je 100%! 

Wat voor leuks staat er op de abraso agenda?
Er staat heel veel leuks en spannends op de abraso agenda! We gaan onze size-range verder uitbreiden, er komen nieuwe modellen aan met (veel gevraagde) bijpassende slips, en meer. Hou onze insta in de gaten voor meer nieuws www.instagram.com/abraso_nl 

Carmel Drabbe Abraso

Welke celebrity zou je heel graag zien als ambassadeur voor Abraso?
Oeee, where to begin haha. Als ik nu 3 vrouwen zou moeten noemen denk ik dat Linda Hakeboom, Vivian Hoorn en Nikkie de Jager fantastische ambassadeurs zouden zijn. Zij zijn voor mij echt vrouwen die inclusiviteit en empowerment uitstralen en dat is precies waar abraso voor staat. 

Elke (jonge) vrouw moet regelmatig haar borsten controleren?
Zeker! Echt belangrijk! 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker en dan kan je er maar beter vroeg bij zijn.

Wat ik aanraad is om(op z’n minst) 1x per maand een wekker in je telefoon te zetten met een reminder om een check te doen. En als je denkt ik heb geen idee hoe ik moet voelen en waar ik dan op moet letten: dit is een goede website met meer informatie https://stichtingbreastcarefoundation.com/ken-je-borsten/ 

Tot slot, dit weet nog (stiekem) niemand over Carmel?
Ik doe, samen met mijn vriend, vaak home makeovers. Ik heb een serieuze drop verslaving😛, ik loop het liefst de hele dag op blote voeten en mijn favoriete uitje is naar de kinderboerderij.

Carmel Drabbe Abraso

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.