Den Bosch de nieuwste studentenstad? Volgens Bram wel!

Bram Studance

Den Bosch staat bekend als een leuke stad om te shoppen met een mooi centrum en natuurlijk de Bosche Bollen! Maar als een studentenstad? Nee, dat nog niet echt. Daar wil Bram van Boven, voorzitter van Studance, verandering in brengen! Benieuwd hoe hij de studentenstroom naar Brabant wil trekken? Lees dan snel verder!

Hi Bram, wie ben jij?
Hey! Ik ben Bram van Boven, 24 jarige master student aan de TU/e. De master die ik volg is, AI Engineerings Systems. Super interessante studie en een extreme hot topic op dit moment! Je gebruikt als het ware data om bepaalde dingen te voorspellen. Verder in mij vrije tijd ben ik veel bezig met muziek, waarvan ik ook mijn werk heb gemaakt. Ik sta als DJ op line-ups onder de naam VAN BOVEN en met een vriend van mij heb ik nog een ander tof concept genaamd Holy Moly.

      

Had je, terugkijkend, nog steeds voor deze studie gekozen?
Ja zeker! Ik had nog steeds voor deze studie gekozen, ondanks dat mijn andere passie ligt bij het organiseren van events, ben ik ervan overtuigd dat de structurele manier van denken die je leert op de TU/e hierin ook heel waardevol is. Op dit moment kan ik nog kiezen welke kant ik op wil met mijn studie, de technische kant op of de evenementen kant.

Wat heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens je studententijd wat de ogen heeft doen openen?
Voor mij is dat niet echt een specifiek iets. Ik heb eigenlijk altijd al ondernomen. Vanaf jongs af aan al bezig geweest met het organiseren van evenementen. Begonnen bij kleine dingen zoals schoolfeesten en daarna die kennis meegenomen om ook daadwerkelijk commerciële evenementen te organiseren. Ook heb ik een tijdje een licht en geluid verkoop bedrijf gerund, maar daarvan merkte ik dat ik nog net iets te jong was om dat goed te runnen, dus ben daar na een jaartje mee gestopt. Maar ik denk dat mijn carrière en rol bij Studance ook een voor een groot deel komt omdat ik de juiste mensen om me heen heb verzameld en vrienden die me motiveren.

Bram van Boven Studance

Voor wie nog geen idee heeft van Studance is, wat doen jullie allemaal?
Studance staat voor het grootste studentenfeestje van Nederland! Met als kerngedachten om Den Bosch een studenten stad te maken. Den Bosch heeft extreem veel potentie, alleen toen Studance 6 jaar geleden opgericht was gebeurde er niks voor studenten in Den Bosch. Hier is afgelopen jaren gelukkig veel in veranderd!

Waar ben je als voorzitter van Studance allemaal verantwoordelijk voor?
Eigenlijk van alles! Het contact onderhouden met studie/studenten verenigingen tot aan het initiëren van nieuwe evenementen.

Hoe ben je bij Studance terecht gekomen?
Ik heb in het verleden al eens bij Studance gedraaid als DJ. Dus toen ik 2 jaar geleden een post voorbij zag komen waar de oprichter van Studance, Ralph Bethlem, een oproep deed of iemand geïnteresseerd was om het bestuur van Studance over te nemen heb ik me meteen aangemeld!

Bram van Boven Studance

Wat heb je dit bestuursjaar allemaal geleerd?
Ik had voordat ik in zee ging met Studance al redelijk wat ervaring op het gebeid van evenementen organiseren, maar nog nooit evenementen waar ik verantwoordelijk voor was. Dus als je het zo bekijkt zou ik zeggen, omgang met de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het organiseren van evenementen.

Voor wie denkt een bestuursjaar bij Studance, dat wil ik! Waar zijn jullie globaal gezien allemaal naar opzoek?
Wij zijn opzoek naar ondernemende studenten, die hun beste beentje voor willen zetten om van Den Bosch een heuse studenten stad te maken. Zolang je ondernemend bent en enthousiast ben je iemand die bij Studance hoort, voor de rest kan je alles leren!

Bram van Boven Studance

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen?
Ja 100%, je studie kan je heel veel kennis bijbrengen maar ik denk werkervaringn en gewoon doen veel meer waard is dan enkel theorie uit een boek. Ik geloof dat die combinatie perfect is als je later in je toekomst wilt gaan ondernemen. Doe het gewoon, wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Cliché maar oké, waar staat Bram over 5 jaar?
Hahaha hele goede vraag, ik roep zelf altijd als ik klaar ben met mijn studie wil ik graag eerst werken voor een groot bedrijf en daarna weer gaan ondernemen. Maar zoals ik al de laatste jaren gemerkt heb, dit gaat toch nog een aantal keer veranderen afhankelijk van wie je tegen komt en welke kansen je pad kruisen.

Tot slot, dit weet stiekem nog niemand over Bram?
Ik ben, nog altijd, een (te) fanatieke gamer!

Bram van Boven Studance

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.