Bubbelen met Daphne!

Daphne Pijnappel

Daphne Pijnappel werkt bij de Amsterdamse Ciderwinkel Appels en Peren. Appels en Peren importeert en verkoopt meer dan 100 verschillende ambachtelijke “echte” ciders uit 9 verschillende landen in hun winkel achter het Rembrandtplein en via de webshop. Sinds kort verkopen zij ook hun eigen cider: Cider Am?dam. Cider Amsterdam is de huiscider van Appels en Peren, en is een drankje dat vooral gericht is op de jonge Amsterdammer. Daphne houdt zich bezig met de promotie van Cider Amsterdam. Onder het genot van een glaasje cider stellen wij Daphne een aantal vragen.

Wie is Daphne?
Ik ben 21 zomers jong en ik studeer Marketing aan de Vrije Universiteit. Daarnaast ben ik echt een work-a-holic en werk ik naast mijn studie voor verschillende werkgevers vanuit mijn eigen bedrijf. Ik ben hier anderhalf jaar mee begonnen en ik leer hier elke dag nog steeds super veel van! Elke werkdag is voor mij anders en dat is ontzettend leuk en motiverend en ik kan het iedereen aanraden!

Waarom werken voor Appels en Peren?
Ik ben van mening dat je als ondernemer alleen succesvol kan zijn als je passie hebt voor je product. Dit was eigenlijk wat ik meteen zag bij Appels en Peren en daar ook zo enthousiast van werd! Cider is zo’n leuk drankje, en ik vind het geweldig dat er eindelijk meer aandacht voor komt. Mijn vrienden en familie horen mij dan ook heel erg vaak praten over cider, haha. Ik heb er echt een passie voor ontwikkeld!

Wij zijn gelijk nieuwsgierig geworden: wat is nou precies “echte” cider?
Cider is een alcoholisch drankje dat wordt gemaakt van appel. Afhankelijk van de streek waar de cider vandaan komt wordt er gebruik gemaakt van speciale ciderappelen of van gewone handappelen. Deze appelen worden geplukt, schoongemaakt en geperst. Vervolgens laat men de (natuurlijk) aanwezige gisten hun werk doen of wordt er gist toegevoegd en gaat het sap fermenteren. Hierdoor wordt de in het sap aanwezige suiker omgezet in alcohol en ontstaat er cider.

Wat is er zo leuk aan Cider Amsterdam?
Cider Amsterdam is heerlijk verfrissend en is voor iedereen die toe is aan iets nieuws. Bij cider denken mensen vaak aan appelsap met alcohol, mede door de enorm zoete varianten van Heineken zoals Jillz en Apple Bandit. Maar échte cider is toch echt heel iets anders! Wat mij erg aanspreekt is dat de cider gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten en dat er verder geen suikers, geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd. De zoetigheid die je proeft tijdens het drinken van de cider komt dus puur van de appels! Cider Amsterdam is er in twee smaken, demi-sec en brut.

Het valt me op dat onze huidige consumptie steeds duurzamer wordt en ik merk, ook in mijn omgeving, dat de oorsprong en ingrediënten van een product steeds belangrijker worden. Zelf kook ik bijvoorbeeld zo veel mogelijk zonder pakjes en zakjes, eet ik minder vlees en zuivel en let ik op mijn suikerinname. Ik ben van mening dat Cider Amsterdam erg goed aansluit bij deze trend. Zonder schuldgevoel een heerlijk drankje drinken!

Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel nieuwe producten op de markt, we zien door de bomen het bos niet meer. Ik denk dat wij, als jongeren, vooral de voorkeur hebben voor producten die authentiek, duurzaam en natuurlijk zijn. Een product met een verhaal! We kiezen steeds bewuster, keren ons af tegen massaproductie en steunen lokale of jonge ondernemers. Vandaar Cider Amsterdam: straight-up cider.

Welke vind je persoonlijk het lekkerst?
Haha, allebei natuurlijk! Maar mijn voorkeur gaat uit naar de brut. Deze is iets droger dan de demi-sec, maar ze zijn beide heerlijk!

Appels en Peren is aanwezig tijdens de POP-Up store. Super tof!
Wij vinden het super om hierbij te mogen zijn! Cider Amsterdam is de huiscider van Appels en Peren en is een drankje wat perfect aansluit op de jongere generatie die een verschil wilt maken en nieuwe dingen durft uit te proberen. De hele POP-Up store staat vol met mooie producten met een goed verhaal en daar sluit Cider Amsterdam uitstekend op aan.

Waar is Cider Amsterdam te koop?
Uiteraard is Cider Amsterdam de hele week te koop in de POP-Up Store en worden de ciders geschonken tijdens de borrels! Dus iedereen kan lekker komen proeven. Daarnaast verkopen wij Cider Amsterdam in onze winkel aan de Paardenstraat 7 (achter het Rembrandtplein) én een dezer dagen ook via onze webshop www.cider.amsterdam. De cider wordt ook geschonken in diverse cafés in Amsterdam.

Tot slot, waar staan jullie over 5 jaar?
Ik hoop dat er over 5 jaar heel veel cafés, restaurants en bars zijn die Cider Amsterdam zullen schenken! Dat is echt mijn ultieme doel en grootste droom! Daarnaast willen we graag op festivals, feesten en partijen gaan staan met een rijdende cider-bar. Dus wie weet zie je ons dan wel op verschillende evenementen! Dat zou super zijn.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.