Better Call Danja!

Danja Overgaag

De sociale initiatieven vieren hoogtij deze dagen, en dat is maar goed ook! Hoe klein of groot, wij laten zien dat we er zijn voor elkaar. Wel moeten we oppassen niet in een sleur te raken en de verveling het van het enthousiasme te laten winnen. De hoeveelste dag quarantaine is het nu eigenlijk? Hierdoor heeft Danja Overgaag, master student Entrepreneurship, het initiatief Granny Calls opgezet zodat jij eraan herinnerd wordt om met regelmaat je opa en/of oma te bellen! Dat is lief, leuk en daar willen we meer over weten. Daarom hingen we al snel aan de telefoon met Danja!

Ring ring, Hi Danja! Wie ben jij? 
Hi! Ik ben Danja, een 24-jarige studente uit Amsterdam, aangenaam! Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en niet van plan om snel de Pijp uit te gaan. In mijn vrije tijd geniet ik graag van deze bruisende stad vol gekke nieuwe concepten en verschillende culturen. Daarnaast ontdek ik ook graag nieuwe hidden gems in het buitenland en heb ik een ontzettende grote verslaving voor zonnige vitamine D.

Kijkend naar jouw LinkedIn, dan zien we o.a. psycholoog, barista, model, ondernemer, sales trainer, creatieveling! Kortom, stilzitten kan Danja niet?!
Nee zeker niet! Ik ben altijd druk in de weer en mijn hoofd staat nooit stil. Dit komt vooral omdat ik veel uiteenlopende interesses heb. In mijn nieuwsgierigheid kan ik soms een beetje doorslaan waardoor ik een nogal veelzijdig CV heb opgebouwd. Op mijn kronkelweg heb ik uit enthousiasme afslagen gemaakt naar de mode-, hospitality- en service industrie in zowel Nederland als op Curaçao. Ik ben nu op een punt waar ik alles wat ik heb gedaan probeer te combineren en in te zetten om zelf projecten op te zetten. In deze projecten probeer ik ook sociale of duurzame aspecten mee te nemen die mij aangaan.

Wat zijn de voornaamste lessons learned tijdens de master Entrepreneurship?
Bovenaan dit lijstje staat zeker de les dat je vaak gewoon de stoute schoenen aan moet trekken. Natuurlijk heeft de master mij geleerd hoe ik een bedrijfsplan op moet stellen. Je kunt alleen erg lang blijven hangen in het uitdenken van hét perfecte bedrijfsplan maar uiteindelijk ontstaat er pas iets als je dit plan durft uit te proberen, aan te passen en door te zetten.

Daarnaast heeft de master mij vormen van ondernemingen laten leren kennen. Zo heb ik ontdekt dat ik het meest enthousiast word van sociaal ondernemen, waarbij je naast jouw onderneming een sociaal of duurzaam doel nastreeft. Hoe mooi is dat?!

Hoe ben je op Granny Calls gekomen?
Nu wij allemaal veel thuis zitten (en ik daar niet zo goed in ben..) begonnen mijn vingers al snel te jeuken om mijn steentje bij te dragen. De eerste persoon waar ik mij druk om maakte gedurende deze crisis was mijn oma. Ik kom uit een familie met een oma, 6 kinderen, 7 klein kinderen en alweer 3 kleinklein kinderen verspreid over heel Nederland; van Middelburg tot Amsterdam en van Wageningen tot Den Haag. Toen ik mijn oma aan de lijn had gedurende een van de eerste dagen van de quarantaine ontving zij dan ook veel bezorgde belletjes. Helaas merkte mijn oma dat telefoontjes na verloop van tijd vaak plots allemaal tegelijk kwamen of uit bleven. Daardoor ontving oma soms ook dagen geen telefoontjes. Zelf bellen doet zij liever niet want zij wil niemand storen.

Samen met mijn oma ontwikkelde ik daarom een belschema. Oma gaf aan wanneer zij het liefst op een dag gebeld wordt en de rest van ons koos een vaste dag in de week uit waarop wij met oma zouden bellen. Ondertussen zitten wij in de vierde week en wordt oma dagelijks gebeld! Ze is erg blij met het schema en voelt zich een stuk minder eenzaam. Er zijn natuurlijk al veel mooie initiatieven die ouderen buiten ons eigen netwerk bijstaan maar we moeten niet vergeten om ook aan de ouderen in ons eigen netwerk te blijven denken!

Met meedoen kan je een bronzen, zilveren of gouden medaille verdienen? Vertel?!
Meedoen is erg makkelijk! Je kunt je steun voor deze actie uiten door voor een bronzen, zilveren of gouden medaille te kiezen in de link.

Je ontvangt al een bronzen medaille als je één keer je oma, opa of een andere oudere in jouw netwerk belt. Voor een zilveren medaille bel je een keer per week. De echte toppers gaan natuurlijk voor goud! Als je voor goud kiest, maak je samen met jouw netwerk een belschema en zorg je dat opa, oma of een andere oudere regelmatig een belletje ontvangt gedurende de week.

Meedoen is volledig anoniem maar je kunt natuurlijk je support laten zien door een selfie in te sturen of te posten met @GrannyCalls getagd, waarop jij of oma/opa aan het bellen is.

Met kaartjeliefgebaartje.nl willen wij 1000 ouderen een kaartje sturen! Wat is jouw target?
Ik wil minstens 100 ouderen blij maken met deze belcampagne! Natuurlijk is ieder extra belletje naar opa, oma of andere ouderen meer dan welkom!

Is er (in de nabije toekomst) ook de optie dat je onbekenden aan elkaar gaat koppelen? En hoe?
Er is nog geen optie voor onbekenden. Er zijn veel mooie initiatieven om ouderen buiten ons eigen netwerk te ondersteunen in deze tijd. Ik wil eerst mijn steentje bijdragen door er voor te zorgen dat wij de ouderen in ons netwerk hierbij niet vergeten. Zodra wij samen minstens 100 bronzen, zilveren of gouden medailles hebben verzameld, ben ik zeker geïnteresseerd in het toevoegen van deze optie. Ik zal tegen die tijd op zoek gaan naar een samenwerking met een van deze bestaande initiatieven of ik zet een extra tak binnen Granny Calls op.

De vraag die we altijd stellen (en jij als geen ander kan beantwoorden: zou je studenten aanraden om na hun studie te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Het opzetten en testen van een bedrijfsplan kost vaak veel tijd. In de tussentijd is het superfijn (en goed voor je portemonnee) om werkervaring op te doen. Zo kun je bij anderen afkijken hoe zij dingen aanpakken en inspiratie opdoen voor een eigen bedrijfsplan(nen). Twee vliegen in een klap dus!

Vanaf juni ben je (als het goed is) klaar met studeren. Cliché, maar oké: wat dan?!
‘Het gat van werkloosheid’ nadert snel! Ik wil mijn eigen advies opvolgen en naast het opzetten van mijn eigen onderneming, werkervaring opdoen. Ik ben momenteel op zoek naar een baan waarmee ik werkervaring kan opdoen in een ondernemende omgeving waarbij ik mijn creativiteit kan gebruiken. Daarnaast zal ik iedere zaterdag samen met een vriendin van mijn master beginnen aan het uitwerken van onze eigen ideeën.

Tot slot, dit weet nog niemand over Danja? 
Om wakker te worden maak ik van mijn ontbijt altijd een feestje! Ondanks dat ik hierdoor pas aan mijn ontbijt begin als anderen al aan het afruimen zijn, zorgt mijn mooi versierde ontbijtje ervoor dat ik de rest van de dag met een glimlach tegemoet ga!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.