Annabel is een Crealieveling!

Wie is je favoriete Pablo? Escobar? Gewaagd! Die van ons is Pablo Picasso en zeker ook door deze uitspraak: ‘kunst wist het stof van het dagelijks leven van onze ziel’. Ben je nu ook aan het wegdromen? Kom snel terug! Want het is meer dan noodzakelijk dat we creatievelingen nodig hebben in deze wereld. En Annabel Pieren is zo’n kleurrijke alleskunner én maakt met haar Crealiefs wel heel veel leuks. Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel het interview met KnappeKop Janicke!

Hi Annabel! Wie is Annabel?
Het meisje waar Hans de Booij niets zonder jou is ;). Grapje, ik heb zelfs nog nooit een Hans gedate (helaas). Ik ben een 24 jaar oude blonde stuiterbal. Geboren in Den Haag, getogen in België, ontpopt in Breda en gesetteld in Amsterdam. Vroeger schreef ik korte gedichten en tekende ik op letterlijk ALLES. Er is in dat opzicht niks veranderd.

Op de HAVO kwam ik er eigenlijk al achter dat ik de creatieve en maatschappelijke vakken het leukst vond. Misschien omdat ik daarbij niet zoveel hoefde te onthouden en spelling geen deal-breaker was. Ik ben namelijk een Dory (Finding Nemo) die pas sinds een jaar weet hoe je -dt gebruikt. Dus toen ik erachter kwam dat er om de hoek van mijn huis in Breda een kunstacademie zat, schreef ik me gelijk in voor een weekend cursus. Een. heel. jaar. lang. Funny story want uiteindelijk moest ik elke keer op en neer naar Den Bosch. Toch niet zo om de hoek dus.

Zoals je merkt ben ik lang van stof dus nu even in vogelvlucht door: na mijn propedeuse was ik klaar met de kunstacademie en wisselde ik het Sint Joost in voor een plekje bij Communicatie en Multimedia Design. Begon mijn studie daar al lekker want ik had de reguliere inschrijvingen gemist, moest binnen 24 uur kiezen wat ik met mijn leven zou doen en liep een half blok achter. Maar who cares?! Want nu ben ik inmiddels al 2 jaar afgestudeerd en was het de beste keuzen ooit!

Annabel Pieren CrealiefsWaarom was CMD de beste keuze voor jou? 
Omdat het een opleiding is waar je heel veel creatieve kanten mee op kan, maar je ook je eigen richting kan kiezen, leert hoe je op de behoefte van de doelgroep kan inspelen (wat cruciaal is) en heel veel verschillende manieren van ‘creëren’ kan proberen. Bekt ook nog eens lekker.

Cool en nu werk je als Marketing- & Communicatiemanager bij De Nieuwe Gevers!

Oké ik kom terug op mijn antwoord bij de vorige vraag want starten als marketing- communicatie manager bij de Nieuwe Gevers was echt de beste keuze ooit! Ik krijg al kriebels in mijn buik nu ik dit typ. Mijn persoonlijke missie is namelijk om met creativiteit de wereld te verbeteren, iets waar eigenlijk alles wat ik doe op aansluit. Deze functie al helemaal.

De Nieuwe Gevers is een platform wat draait om skill-based vrijwilligerswerk. Kortom: je doneert geen geld maar bepaalde professionele kwaliteiten die je hebt. Op ons platform vind je allerlei projecten van diverse goede doelen. Het handige is dat deze projecten allemaal relatief kort zijn en je helemaal zelf kan bepalen wanneer je er aan werkt. Goed te combineren met je opleiding dus. Een aantal skills waar we ons nu op richten zijn: UX design, marketing, communicatie, animatie, strategy, consulting, creative concepting, social media, business development, finance en zo kan ik nog wel even door gaan.

Wil jij graag je portfolio uitbreiden, skills verbeteren, een netwerk opbouwen en bijdragen aan een betere wereld? Snuffel dan eens rond op De Nieuwe Gevers of trek bij mij aan de bel!

Als marketing en communicatiemanager ga ik De Nieuwe Gevers echt op de kaart zetten, zorgen voor meer naamsbekendheid en alles op alles zetten om zoveel mogelijk professionals aan goede doelen te koppelen! Een flinke opdracht dus waar ik maar al te graag mee bezig ben. Ik ben een echte bezige bij en kan alles wat ik leuk vind combineren in deze functie. Alles, behalve tekenen dan. Maar dat tekenen wat ik als klein kind al deed kan ik wel heel goed doen voor Crealiefs. Mijn eigen onderneming!

Annabel Pieren Crealiefs

Ja over Crealiefs! Wanneer ben je hiermee begonnen?
Het idee voor Crealiefs ontstond toen ik ca. 1,5 jaar geleden een keer een Wacom tablet van werk mee naar huis had genomen en ontdekte dat ik foto’s kon natekenen..dat bracht me op het idee om met deze tekeningen mensen in het zonnetje te zetten.

Ik werd heel erg geraakt door geliefden, vrienden en familie die elkaar vanwege de lockdown niet meer konden zien en plaatste in een ‘gratis ophalen in Breda’ Facebook groep een bericht dat ik gratis portret illustraties wilde gaan maken zodat mensen elkaar op een creatieve manier een hart onder de riem konden steken.

Je voelt het al aan komen, maar dit liep echt storm. Ik tekende in de avonduren want overdag werkte ik als visual- en service designer bij een bureau. Al vrij snel trok ik Loesie mee in de wervelwind en niet veel later volgde haar tweelingzus Eva en een vriendinnetje vanuit Kaapstad, Chiara.

Toen ik eenmaal geld ging vragen voelde Crealiefs als een echt bedrijf. En dat werd het ook toen ik naar de KvK stapte en Crealiefs een jaar later als eenmanszaak registreerde. Ik moest wel even op en neer fietsen want mijn ID kaart was (en is nog steeds) verlopen. Goed begin dus.

Ondanks dat ik nu geld kon gaan verdienen wilde ik de reden dat ik Crealiefs begonnen was niet loslaten, liefde verspreiden op een creatieve en toegankelijke manier. Voor mij werd dit: met creativiteit de wereld verbeteren.

Voor huwelijks- tot geboortekaarten en van portretten tot aan bedrijfsillustraties, waar kunnen we Crealiefs allemaal voor inschakelen?
Portret illustraties zijn hetgeen waar ik mee begonnen ben en waar ik echt mijn energie uit haal. Wanneer je hoofd continu overloopt met ideeën is het fijn om mijn iPad te kunnen pakken en even helemaal te focussen op het trekken van lijnen en het inkleuren van vlakken.

Maar wat ik het allerleukst vind om te doen is tekeningen of gedichten doneren aan goede doelen. Omdat dit nog dichterbij mijn missie komt (die ik al drie keer heb herhaald maar voor wie het vergeten is; met creativiteit de wereld verbeteren).

Annabel Pieren Crealiefs

Waar ben je zelf achter gekomen in de rol van ondernemer?
Dat je opstaat en gaat slapen met je onderneming, er geen ‘uit knop’ bestaat, dat je heel veel vragen niet gelijk kunt beantwoorden, je elke keer uit je comfort zone moet stappen en je jezelf tegenkomt. En dit allemaal is ge-wel-dig. Want je ontwikkeld je als een sneltrein. Alles wat ik nu bij Crealiefs doe, kan ik ook weer direct toepassen bij De Nieuwe Gevers.

Welke opdrachten vond je heel tof om te doen?
Op nummer 1 staat een gedicht wat ik gedoneerd heb aan de ouderen van Oma’s Soep voor valentijnsdag. Dit was een liefdesbrief voor al hun eenzame ouderen. Meer dan 350 van uitgeprinte gedichtjes werden tijdens de Valentijn soep aan huis dagen rondgebracht en ik ging zelf ook mee in Amsterdam. Dit was echt zo gaaf om te doen, want ik kwam direct in contact met de mensen voor wie ik het gedicht geschreven had. Ontroerend en onvergetelijk.

Daarna heb ik nog zoveel andere vette dingen gedaan. Maar een van de hoogtepunten was toch wel voor Knappe Koppen Vrijwillig Delft. Zij gingen afgelopen jaar op Koningsdag langs een verzorgingstehuis om cupcakes uit te delen. En voor deze ouderen ontwierp ik een mega schattige print. Een cupcake in de vorm van het stadhuis van Delft!

Zoals je merkt heb ik een zwak voor ouderen.

Annabel Pieren Crealiefs

Welke tips zou je mee willen geven aan andere student-creatieven die ook willen ondernemen?
Gewoon doen! Niet te lang nadenken, analyseren of erover praten. Ik ben van mening dat je echt leert door gewoon aan de slag te gaan. Een instagram pagina is zo gemaakt, daarom heb ik er ook 4 😉 (Crealiefs, Liefs Bel, privé. Oja en ik beheer ook De Nieuwe Gevers).

De vraag die wij altijd stellen: zouden jullie studenten aanraden om eerst te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen?
Dit voelt als een dilemma op dinsdag vraag en die probeer ik altijd te omzeilen..

Ik denk dat je ondernemen en werkervaring opdoen heel goed kan combineren en het elkaar juist aanvult. Zo kan je alles wat je op je ‘werk’ leert gelijk toepassen bij je eigen bedrijf, zeker als het om hetzelfde soort product of dezelfde expertise gaat, maar andersom kan je ook weer veel van je (voornamelijk soft) skills die je door het ondernemen leert toepassen op werk. Plus het is ook wel heel fijn om je werk soms even los te kunnen laten en op iets anders te kunnen focussen.

Wel is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je uit je bedrijf wilt halen. Als je er niet al je tijd in stopt, komt er ook minder uit. Maar dat kan bijvoorbeeld ook handig zijn als je eerst nog meer wilt leren bij een werkgever binnen een bepaald vakgebied of überhaupt eerst wilt testen of ondernemen wel iets voor je is.

Ik werk nu al 2 jaar 32 uur per week en heb dan 1 dag per week over voor Crealiefs. Eigenlijk is dit niet genoeg want ik werk ook in de avonden en vaak in het weekend. Maar als je, net zoals ik, verliefd bent op je werk en op je eigen bedrijf is het alleen maar leuk.

Annabel Pieren Crealiefs

Voor wie zou je heel graag een opdracht willen doen?
Ik zou heel graag een tekening willen maken voor iedereen die zich eenzaam voelt. Omdat creativiteit een universele taal is en een beeld meer zegt dan 1000 woorden.

Tot slot, dit weet nog niemand over Annabel?
Ik versier mensen altijd met mijn 360 graden onderkin. Ook een vorm van creatieve liefde ;).

Annabel Pieren Crealiefs

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.