Quirine, The Nut Milk Girl Next Door!

Quirine Kloosterman Nut Milk

Floppy, Videotheek en Melkman! Drie gigantische iconen die het door (technologische) vooruitgang helaas niet overleefd hebben. Maar dat is ook niet helemaal waar, want de Melkman is terug. Alleen is hij nu een zij en vegan! Je hoort het inderdaad goed want Quirine Kloosterman brengt met Nut Milk Girl nieuw leven in een monumentaal beroep. En dat ook nog met een circulair abonnementsmodel, dus de Melkvrouw is here to stay! Hier willen we meer over weten, dus heel blij dat KnappeKop Syb op de (koffie)melk mocht komen! Let’s go!

Hi Quirine, wie ben jij?
Hi! Ik ben Quirine (Q) en ik ben 29 jaar oud. Ik woon inmiddels weer in Amsterdam waar ik ook heb gestudeerd. Ik heb rechten gestudeerd aan de UvA en de VU en daarna een aantal jaar als advocate gewerkt bij advocatenkantoor Allen & Overy in Amsterdam en Londen. Vervolgens ben ik naar Singapore verhuisd en hier op het idee gekomen van Nut Milk Girl. Sinds eind vorig jaar ben ik weer terug naar Nederland verhuisd om het hier op te zetten.

Had je, terugkijkend, nog steeds voor de advocatuur gekozen?
Ja, ik heb veel geleerd van mijn studie rechten en mijn tijd bij Allen & Overy. Dat heeft mij gebracht waar ik nu ben, dus ik zou het niet snel anders doen. Ik denk wel eens na over verder studeren, als ik dat zou doen zou ik wel een andere studierichting kiezen.

En het jaloersmakende expat leven in Singapore, vertel!
Mijn vriend en ik hebben samen anderhalf jaar in Singapore gewoond. We droomden allebei van een langere periode in het buitenland wonen, dus toen deze mogelijkheid voorbijkwam konden we het niet laten lopen. We hebben een geweldige tijd gehad. Het was erg leuk en interessant om in een omgeving te wonen die zo anders is dan Nederland.

Kort voordat ik vertrok had ik mijn baan opgezegd bij Allen & Overy, dus ik heb mijn tijd in Singapore goed kunnen gebruiken om dingen te proberen en uit mijn advocaten carrière te groeien. Een erg bijzondere ervaring was het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan op Borneo.

We zijn teruggekomen naar Nederland om allebei te gaan ondernemen. Maar weer op avontuur naar het buitenland blijft een droom en ik sluit niet uit dat we er over een tijdje weer samen op uit gaan.

Samen met Suzanne Charlotte Vos ben je Nut Milk Girl begonnen! Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?
Nut Milk Girl is begonnen in Singapore. Sinds een aantal jaar ben ik vegetariër en geleidelijk zocht ik ook steeds meer naar goede alternatieven voor zuivel. In Singapore raakte ik gefrustreerd met de kwaliteit van het aanbod aan plantaardige dranken. Ik merkte dat plantaardige melksoorten vaak vol zitten met rotzooi, van lage kwaliteit zijn (bijvoorbeeld maar 1% of 2% amandelen bevatten), niet goed schuimen, of simpelweg niet lekker zijn. Daarnaast worden de verpakkingen waar de meeste plantaardige dranken in worden verkocht niet gerecycled, of zijn niet eens geschikt om gerecycled te worden.

Ik begon zelf verse amandel drank thuis te maken en in glazen flessen te delen met vrienden. Ik vroeg hen de glazen flessen bij een volgende batch weer aan mij terug te geven, die steriliseerde ik, en gebruikte ik opnieuw. De feedback was overweldigend positief en daarom begon ik de amandeldrank te delen met een grotere groep. Voordat ik het wist had ik een wachtlijst en kon ik niet meer klanten aannemen.

Suzanne was één van mijn vaste klanten in Singapore en heeft mij overtuigd om Nut Milk Girl samen in Nederland op te zetten.

Ons bedrijfsmodel werkt als de traditionele melkboer, alleen brengen wij vers gemaakte plantaardige dranken met een hoge kwaliteit in glazen flessen aan huis. Wij voegen geen conserveermiddelen, emulgatoren, oliën, suikers of andere middelen toe die je niet in je lichaam wil hebben. Onze producten zijn no-nonsense, vers gemaakt en daarom ook beperkt houdbaar.

In bekende plantaardige notenmelk zit meestal maar 2% noten. Hierdoor moeten er allemaal extra stoffen worden toegevoegd om het te laten schuimen en lekker te maken. Wij zijn begonnen met een amandelmelk die 28% amandelen bevat, dus 14x zoveel. Wij hebben hierdoor een product dat, door het hoge percentage amandelen, natuurlijk schuimt en perfect is voor bij koffie. Maar het is ook gewoon lekker om uit een glas te drinken of bij je cereals. Ook zijn we hard bezig om ons assortiment uit te breiden.

Voor wie geen idee heeft, waarom vegan melk zo’n lekker en goed alternatief?
Melk blijkt toch niet zo goed is voor elk, zoals ons altijd is verteld. En ook zeker niet voor het milieu. Bij de productie van plantaardige dranken wordt minder water en land gebruikt dan voor de productie van zuivel, er komt geen dierenleed aan te pas en het bevat niet allerlei hormonen die bedoeld zijn voor kalfjes.

Nut Milk Girl’s producten bevatten daarnaast niet de chemicaliën die andere plantaardige dranken bevatten, maar wel veel meer voedzame ingrediënten van hoge kwaliteit. En vers gemaakt!

De grootste derf van een koffiezaak is melk, daar spelen jullie dus goed op in?
Jazeker! Onze dranken worden vers gemaakt op bestelling dus wij hebben goed contact met de koffiezaken over hoeveel er precies nodig is. Geen overschotten, geen afval en geen rotzooi in je koffie.

Binnenkort willen jullie ook meer plant-based goodness gaan ontwikkelen! Een tipje van de sluier?
We werken aan het uitbreiden naar andere dranken gemaakt van bijvoorbeeld cashewnoten, macadamianoten, blends van amandelen en cashewnoten, en ook dranken van andere grondstoffen dan noten zoals haver en hemp. We hebben ook al verzoeken van klanten gehad voor andere producten zoals yoghurt, waar we positief tegenover staan.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ik denk dat dit voor iedereen anders is. Ik heb het als heel waardevol ervaren om eerst werkervaring op te doen voordat ik begon met ondernemen, omdat ik daardoor beter wist wat ik wilde. Maar werkervaring kan je niet voorbereiden op ondernemen. Dus als je iets wil proberen is het een kwestie van beginnen, dat kan soms na het opdoen werkervaring nog lastiger zijn dan daarvoor.

Cliché maar nog steeds oké: waar staat Nut Milk Girl over 5 jaar?
Ik hoop dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan de transitie naar een gezondere en meer duurzame wereld. We beginnen natuurlijk in Amsterdam, maar we gaan ons best doen om zo veel mogelijk mensen te bereiken. We zien dat de stedelijke bevolking van Europa zich steeds meer bewust wordt van de impact op milieu en gezondheid van een non-circulair dierlijk dieet en daarnaast past het bezorgmodel ook goed in de huidige tijdsgeest. We zijn dan ook niet van plan te stoppen bij de Nederlandse grens 😉

Maar eerst maar eens beginnen met Amsterdam, en daarvoor zijn we op zoek naar jongens en meisjes die het leuk vinden om ons te helpen met de productie, logistiek, bezorging en social media. Dus als dit leest, mail mij!

Quirine Kloosterman The Nut Milk GirlHeb je ook nog de ambitie om Yoga Met Adriane uit de markt te spelen?
Yoga is een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen toen ik een aantal jaar geleden in een persoonlijke en zakelijke omgeving zat die niet goed voor mij waren. Yoga heeft me door die periode heen geholpen. Ik ben mijn opleiding gaan volgen omdat ik die ervaring met anderen wilde delen en mijn eigen practice wilde verdiepen. Sinds een aantal maanden geef ik dagelijks les, voornamelijk aan beginners, en ik haal er enorm veel energie uit om mijn studenten kennis te laten maken met yoga. Ik speel met de gedachte om misschien een kleine intieme studio in Amsterdam te openen. Een gezond lichaam & gezonde geest zijn gewoon heel erg belangrijk en, naast zorgen dat je goed eet en drinkt waar we met Nut Milk Girl natuurlijk mee bezig zijn, kan yoga de cirkel rondmaken. Voor mij werkt het in ieder geval erg goed zo.

Tot slot, dit weet stiekem nog niemand over Quirine?
Je zou het niet zeggen, maar ik ben best wel een Star Wars nerd. Misschien sluit het ergens goed aan bij mij yogapassie ☺

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.