Charon & Suzanna zijn opzoek naar jou!

   Ch

Hi Charon! Welkom! Wie ben jij? 

Charon: Hi, ik ben Charon, 23 jaar en geboren en getogen in Almere waar ik een hele leuke jeugd heb gehad. Nadat ik mijn gymnasium had afgerond ben ik op mijn 18e naar Amsterdam verhuisd en heb ik verpleegkunde gestudeerd. Ik wilde heel erg graag dokter worden maar ik had de selectie voor geneeskunde niet gehaald. Via vriendinnen ben ik na mijn bachelor bij Simmons & Simmons terechtgekomen.

Susannah: Hi, ik ben Susannah, 36 jaar, geboren in Haarlem maar opgegroeid in Heemstede. Toen ben ik ook naar Amsterdam verhuisd en heb hier mijn bachelor Europese studies gehaald. Hier ben ik in aanraking gekomen met een juridische master. Ik heb Public International Law toegespitst op mensen en oorlogsrecht. Na mijn studie heb ik een jaar bij Amnesty International gewerkt en daarna een tijd bij de gemeente Amsterdam. Daarna heb ik 4 jaar bij Legal People gewerkt, waarna ik bij Simmons & Simmons ben beland. 

(Simmons & Simmons is een harde en veeleisende omgeving. Je kunt jezelf erg ontwikkelen en bepaalde vaardigheden moet hebben om hier goed te opereren. wel goed je mannetje staan. haal je wel veel voldoening aan. je wordt wel gezien als een volwaardige.)

 

Had je, terugkijkend, nog steeds voor dezelfde studie gekozen?

Charon: Nee, ik zeker niet. Ik had echt tunnelvisie naar geneeskunde toe terwijl achteraf mijn passie niet ligt bij een exact profiel. Ik had psychologie of rechten denk ik ook echt heel erg leuk gevonden. Ik heb geen spijt dat ik verpleegkunde gestudeerd heb. Ik heb het wel met plezier afgemaakt en het ging mij ook heel makkelijk af. Ik was altijd een hele drukke student dus ik vond het wel prima zo. 

Susannah: Nee, ik zou denk dat ik meteen rechten gaaan studeren als ik nu opnieuw de keuze zou mogen maken. Dan had ik waarschijnlijk wel inhoudelijk iets in de advocatuur willen doen. Ik zou ook adviseren te kijken naar baanmogelijkheden en niet enkel op interesse, dat heb ik toendertijd wel gedaan. Verder zou ik ook meer stages doen naast mijn studie om zo meer verschillende type organisaties te zien. Ik zit hier bij Simmons helemaal op mijn plek maar misschien was ik er op deze manier sneller achter gekomen waar mijn passies lagen. 

 

Hoe ben jij in aanraking gekomen met Simmons & Simmons?

Charon: Via vriendinnen die hier stages- en werkstudentschappen liepen. Ze vonden het helemaal een kantoor voor mij dus toen deze vacature online kwam heb ik meteen gesolliciteerd. 

Susannah: 

Ik ben een afgestudeerd rechtenstudent en wil kennis maken met Simmons & Simmons, wat zou je mij aanraden?

Loop eerst een stage of werkstudentschap bij ons of een ander advocatenkantoor. Ga je eerst overal oriënteren. Je gaat namelijk een commitment aan voor een langere tijd en als je nog nergens anders een kijkje in de keuken hebt genomen is het nogal een grote gok.  

 

Wat voor leuke activiteiten staan er allemaal op de agenda?

Er komt een business course aan in november en in 2024 staan er nog een heleboel leuke events op de planning! We organiseren een transaction dinner zodat je kennis kunt maken met deze tak. In het voorjaar organiseren we samen met nog een aantal andere kantoren zoals de Brouw, EY en nog een paar andere een gezamenlijk congres. Zo kunnen studenten/starters op hetzelfde moment kennismaken met meerdere bedrijven. 

 

Papieren sollicitatie: waar let jij op in een CV en sollicitatiebrief bij jonge professionals?

Werk niet alleen aan je cijfers maar doe ook genoeg praktijkervaring op. Weet wat je leuk vindt en niet leuk vind. Daarnaast letten we ook op je cijferlijst. We hebben niet het minimale gemiddelde dat je gehaald moet hebben, maar we kijken vooral naar de cijfers van de vakken waarop je solliciteert, deze moeten wel goed zijn. Op je bachelor cijfers letten we minder streng. We snappen ook dat het eerste jaar van je studententijd wennen is en je ook naar leuke feestjes wil gaan. Wel kijken we met een kritische blik naar je Master cijfers. Als je een hele goede stagebeoordeling kan laten zien, wegen wij deze ook zeker mee en kun je andere minpunten zeker mee compenseren. 

 

Stel ik mag op gesprek komen, hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

Lees je in en bereid je voor op je gesprekspartners. Het komt ongeïnteresseerd over als je geen idee hebt wat die persoon doet of wat voor zaken hij of zij heeft gedaan in het verleden. Het komt namelijk weleens voor dat een partner vraagt wat je van zijn zaken vind. Je moet er dan wel een aantal kunnen noemen. Lees je ook in in het team en op de rechtspraak, geen enkel kantoor is hetzelfde. Het is altijd ook erg leuk als je een specifieke motivatie hebt waarom je voor Simmons kiest. Veel advocaat stagiaires moeten bijvoorbeeld wisselen van sectie bij de meeste kantoren. Bij Simmons blijf je je hele stage op een sectie. Als je van tevoren al zeker weet welke tak je wilt werken, zou dit bijvoorbeeld een goede motivatie zijn om voor Simmons te kiezen. 

 

Zijn jullie momenteel op zoek naar talent? 

Studenten kunnen bij ons het hele jaar door solliciteren!

Heeft GenZ andere werk behoeftes en hoe merk je deze op de werkvloer?

Wij merken voornamelijk dat GenZ veel waarde hecht aan thuiswerken en flexibiliteit. Ook hebben wij het idee dat steeds minder mensen de ambitie hebben om partner te worden. Je werkt meer om te leven en je leeft niet om te werken. Het sociale leven naast het werk krijgt ook een steeds prominentere plek. Daarbij moet het werk zelf ook steeds aantrekkelijker worden en een groter percentage “leuk” gevonden worden dan de voorgaande generaties. Ook de mogelijkheid tot een buitenlandervaring vinden jonge mensen vaak belangrijk.

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten aanraden om te gaan ondernemen of eerst werkervaring op te doen? 

Als je in de advocatuur wilt gaan werken moet je eerst echt ervaring op doen. De kwaliteit ondernemerschap is heel goed binnen de advocatuur. Als je partner wilt worden bij een advocatenkantoor ben je eigenlijk ook een ondernemer. Je hebt dan gewoon je eigen praktijk binnen een groter overkoepelend bedrijf. Bij je sollicitatie is het altijd een pré als iemand ondernemend is. 

 

Cliché, maar oké: waar zie je jezelf over 5 jaar? 

Susannah: Ik wil wel in de HR-/recruitmentwereld blijven. Ik vind de advocatuur heel leuk maar een andere branche lijkt me ook erg interessant. Maar voor nu zit ik bij Simmons zeker op mijn plek! 

Charon: Over 5 jaar woon ik het liefst met mijn vriend in Amsterdam. Campus recruiter blijf je niet 7 jaar lang maar met mensen werken vind ik altijd heel leuk dus ik wil dat sowieso altijd blijven doen! Of dit in recruitment zal zijn, weet ik nog niet. 

 

Tot slot, dit weet stiekem nog niemand van Charon?

Charon: Als ik op reis ga heb ik altijd al een excel sheet gemaakt waarin al mijn reserveringen geordend in staan. Ik vind het fijn als ik van tevoren al bij een restaurant mijn reserveringen klaar heb staan. Als we die dag toch een andere planning hebben is dat prima en zeg ik de reservering gewoon af maar zo weet ik zeker dat we altijd ergens leuks kunnen eten en het niet allemaal al vol zit. Ik zoek voor mijn vakantie altijd uit op TikTok waar ik dan ga reserveren! 

 

Susannah: xxx

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.