Brenda is recruiter bij het grootste advocatenkantoor van de wereld!

Hét grootste advocatenkantoor van de wereld? Ja, dat is Dentons! Dit toonaangevende internationale advocatenkantoor is sinds een aantal jaar ook in Amsterdam op de zuidas te vinden. Met kantoren over de hele wereld kan Dentons zowel haar expertise lokaal aanbieden en tegelijkertijd profiteren van een wereldwijd netwerk aan kennis en ervaring. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit powerhouse een van de marktleiders is in de huidige wereld van de advocatuur. Maar hoe is het om voor het grootste advocaten kantoor van dit moment te werken? En hoe kom je als advocaat-stagiair bij Dentons binnen? Wij vroegen het aan campus recruiter Brenda de Smet. Benieuwd naar wat voor  jong talent Dentons opzoek is? Lees snel verder!

Hi Brenda! Welkom! Wie is Brenda?
Ik ben geboren in Volendam en ben hier ook naar de middelbare school gedaan. Ik had niet echt een lievelingsvak, eigenlijk vond ik alles wel leuk. Maar het belangrijkste vond ik het gezellig kletsen met mijn vriendinnen in de tussen uurtjes. Na mijn vwo-diploma te hebben behaald ben ik naar Amsterdam verhuist. Dat voelde voor mij als een logische stap, op jezelf wonen in de grote stad. De studies op de universiteit vielen me echter wel tegen. Ik kon niet echt iets vinden wat ik goed bij mezelf vond passen. Daarom ben ik ook naar een aantal hbo-studies gaan kijken en heb toen voor HRM gekozen aan de HVA. Fast forward werk ik nu als campus recruiter bij Dentons!

Ik ben echt een mensen mens en wil het graag iedereen naar hun zin maken. Ik word enthousiast van mensen verbinden en zelf banden aangaan in mijn omgeving. Ik denk dat recruiter zijn daarom ook zo goed bij mij past.

Bachelor Human Resource Management, minor Psychologie én lid van Commissie HR-buddy. Een echte HR-professional! Hoe ben je op dit pad terecht gekomen?
Ik heb eigenlijk altijd heel veel bijbaantjes gehad en extracurriculaire activiteiten gedaan. Toen ik in mijn eerste jaar aan de HvA studeerde leek het me leuk om deel te nemen aan een commissie en de commissie HR-Buddy leek me dan ook een mooi passen bij mijn studie. Hoewel ik de studie echt heel erg leuk vond miste ik een stukje praktijkervaring. Daarom ben ik na een aantal maanden ook een bijbaantje gaan zoeken in HR. In mijn laatste jaar van HRM heb ik mijn eindstage gelopen bij Consolid. Hier vond ik het zo leuk dat ik dan ook ben blijven plakken na mijn studie. Ik vind het helemaal niet erg om hard te werken en vooral niet als ik het werk ook nog eens leuk vind!

Na een paar jaar bij de detacheerder Consolid ben je naar Samsung gegaan, wat waren de grootste verschillen voor jou?
Bij Consolid was ik na mijn eindstage eigenlijk ingewerkt op vrij veel verschillende functies. Ik was daar een soort van manusje van alles en mocht ook echt veel grote en interessante projecten doen voor iemand die net is afgestudeerd. Ik vond de sfeer daar ook heel relaxed en ongedwongen, het was voor mij echt thuiskomen. Na 3 jaar werd ik benaderd door een recruiter van Samsung. Ik had in eerste instantie de baan eigenlijk meteen al geweigerd omdat ik van mezelf wist dat ik me niet op mijn plek zou voelen in zo’n enorme corporate. Ik ben toen uiteindelijk wel op gesprek gegaan en het viel me heel erg mee. Toen ik daar aankwam op kantoor voelde het helemaal niet kil en onpersoonlijk aan zoals ik me had voorgesteld. Nadat ik eenmaal was ingewerkt bij Samsung bleek dat de baan eigenlijk wel heel goed bij me paste en ik er ook nog goed in was. Uiteindelijk was ik verantwoordelijk voor HR Samsung Benelux. Hier had ik ervaarde ik wel een stuk meer druk en verantwoordelijkheidsgevoel dan mijn baan bij Consolid.

Nu bijna 6 maanden bij Dentons, hoe begon jouw carrière hier?
Op een geven moment kwam ik op een punt dat ik niet meer genoeg werkplezier uit mijn baan bij Samsung haalde. Daarom ben ik me toen gaan oriënteren bij andere bedrijven en ben ik overal koffietjes gaan drinken. Voor mij staan werkgeluk en werkplezier toch echt op 1. Zo ben ik ook bij Dentons terecht gekomen. Ik was in eerste instantie een beetje zenuwachtig om hier op gesprek te komen aangezien het ook een grote corporate op de zuidas is. Ik wilde niet weggaan bij Samsung om dan vervolgens in een zelfde soort baan terecht te komen. Maar ik ben zo blij dat ik toch de stap heb gezet en me hier ben komen oriënteren. Het klinkt een beetje zoetsappig maar voor mij is mijn baan echt een feestje. Ik heb een enorm zachte landing bij Dentons gehad en vind het team waarin ik werk supergezellig.

Als grootste advocatenkantoor van de wereld is Dentons toch nog redelijk nieuw in Nederland, kan je hier wat over vertellen?
Dentons bestaat nog niet super lang en ons kantoor in Amsterdam is een van onze grootste kantoren op het moment. We hebben eigenlijk over de hele wereld allemaal Dentons hubs die dezelfde waardes delen. Je kunt het eigenlijk zien als een spinnenweb aan kantoren die heel veel samenwerken op internationaal vlak.

Brenda de Smet, campus recruiter van ’s werelds grootste advocatenkantoor, hoe is dat?
Ik vind het de meeste dagen gewoon echt een feestje om naar mijn werk te gaan. Ondanks dat Dentons het grootste advocatenkantoor van de wereld is en op de competitieve zuidas ligt hangt hier een hele relaxte sfeer. Deze combinatie van hard werken en gezelligheid past perfect bij mij. Wat ik ook erg fijn vind is dat elke mening hier ook echt in beschouwing wordt genomen. Zo kan iedereen bijvoorbeeld een goed idee pitchen en wordt er actief gevraagd hoe werknemers hun werkzaamheden bij Dentons ervaren. Iedereen levert zijn bijdrage op hun eigen manier.

Solliciteren bij een grote corporate als Dentons kan spannend zijn voor een jonge professional, welke tips kan jij geven?
Ik vond het zelf ook spannend om hier te komen solliciteren en ik snap dat een groot kantoor op de zuidas ook enigszins intimiderend kan overkomen. Maar je moet je bedenken dat het ook maar mensen zijn. Bereid je goed voor en blijf vooral rustig als je een onverwachte vraag krijgt. Je hoeft niet alleen maar gepolijste antwoorden te geven en wij snappen ook dat je zenuwachtig bent. Wij bij Dentons willen onze sollicitaties juist meer als een gesprek insteken en niet als een kruisverhoor dus mocht je interesse hebben ben daar vooral niet bang voor! 😉

Wat voor leuke activiteiten staan er allemaal op de agenda?
Nou, een heleboel! We houden verschillende recruitment events en er staan ook nog business courses op de planning. Dit is voor ons als recruiters altijd extra fijn want dan heb je drie dagen om de deelnemers te leren kennen. Verder is Dentons ook de hoofdsponsor van de World Open Padel Tour. We hebben dus ook vaker events rondom padellen!

De vraag die we altijd stellen: zou je het studenten om te gaan ondernemen of om eerst werkervaring op te doen?
Ik denk dat eerst werkervaring opdoen in een bedrijf ook heel waardevol kan zijn voordat je zelf gaan ondernemen. Zo kun je al een aantal dingen afkijken en loop je zelf niet tegen de lamp aan.

Tot slot, dit weet nog (bijna) niemand over Brenda?
Ik denk dat heel veel mensen niet weten dat ik heel goed kan bakken. Vooral mijn poppy seed cake is echt fenomenaal, al zeg ik het zelf.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.